Ar uždaro tipo šašlykinė tikrai geriau už atvirąją?
Taip, iš tiesų geriau!
Aš turiu tokią ir tokią. Uždaroje mėsa kepa ne tik greičiau, bet išlieka sultingesnė, ji ne taip džiūsta. Kadangi karštis eina ne tik iš apačios, bet kaista visas oras uždaroje bačkoje, tai galima sėkmingai kepti ne tik šašlykus, bet ir didesnius mėsos gabalus, ant grotelių padėtas bulves, obuolius...
Ir dar vienas pliusas - ji nebijo lietaus. Kada sekmadienį atėjo laikas išbandyti, pradėjo pilti lietus. Ir tegu pila. Lietaus lašiukai tiško ant dangčio ir čirškė. Tegu sau čirškia - ugnis vandens vis tiek negauna.
Šašlykinę pasidariau iš seno automobilinio dujų baliono, turguje kažkada nusipirktų dviejų tekinukų, kelių geležgalių ir vamzdžio kaminukui. Vamzdis su sklende, bet ta standartinė sklendė nėra sandari, tai kaminuko viršuje įtaisiau kilnojamą dangtelį. Kada kūrenasi ugnis, dangtelis užvertas, o kai ateina laikas kepti, jį uždarau.
reklama
Šašlykinės apačioje įdėjau oro padavimo sklendę, kuri stumdoma apačioje matoma rankena. Kol dega ugnis, sklendė atidaryta, kai ateina laikas kepti, ir kaminuką ir sklendę auždarau. Šašlykinė virsta tikra orkaite. Karštis gana ilgai laikosi.
Apatinė sklendė neturėtų sudegti, nes ji paslėpta po storomis grotelėmis. Tos grotelės - iš senų automobilinių dujų balionų. kadangi padarau vieną kitą ekonomaizerį, tai atsarginių dalių lieka.
Šalykus galima kepti ant iešmų, juos dedant išilgai šašlykinės. Mačiau, daugelis meistrų darto klaidą ir dujų balioną supjausto taip, kad galima dėti tik trumpučius iešmus skersai. Išilgai daug patogiau.
Galimą vieną iešmą palikti padėtą išilgai, o ant jo dėti žnyples. Iš tiesų žnyplės daug patogiau - jos tinka ne tik šašlykams, bet ir dešrelėms kepti, ant jų kaip ant grotelių galima dėti kepamas bulves, obuolius ar didesnį mėsos gabalą.
Šašlykinė nėra mano išradimas, panašią mačiau pas kaimyną, tik saviškę biškį patobulinau.
Друзья, сайт находится в состоянии глубокой переделки, поэтому приглашаю Вас вернуться через некоторое время.
Сроки неопределенны, но как только - так сразу.