Ką archeologai atkas mūsų kapuose po 1000 metų?

Anonimusas
+ 3 - 0
Автор: ŠeimaIrNamai.eu
Источник: http://seimairnamai.eu/ka-archeologai-atkas-musu-kapuose-po-...
7536-04-02 (2018 г.), читали 820
0

Visais laikais visuose kontinentuose, skirtingose tautose priimta laidoti mirusius su vertingais ir svarbiais jam daiktais: brangenybėmis, ginklais, namų rakandais, tarnais, giminaičiais, žmonomis. Kapavietėse atranda ištisas armijas karių, šokėjų ir muzikantų skulptūrų, gyvūnų palaikų ir t.t. Tokie radiniai byloja apie mirusio kilmę, statusą, padėtį visuomenėje.

Šiuolaikiniame pasaulyje darosi madinga laidoti turtingus žmones jų mėgstamuose automobiliuose, jachtų ar lėktuvų išvaizdos karstuose. Neturtingi užkasami įprastuose mediniuose karstuose ar apskritai be jų.

Ateities archeologams šiuolaikiniai kapai papasakos kaip gyveno velionis, kas jam buvo brangu, kuo sirgo, kiek dirbtinių dantų buvo įsistatęs ir kokius kaulus susilaužė gyvendamas. Atvirai kalbant, senovės kapai nedaug kuo skiriasi nuo šiuolaikinių. Yra tik vienas „Bet!“

reklama

Ką keisto ateities archeologai atras mūsų kapuose?

Vardan grožio šiuolaikinės moterys atlieka daug žygdarbių: didina krūtinę, užpakalį, lūpas. Į vienos moters kūną gali būti pripumpuota kilogramai silikono. O dabar įsivaizduokite: štai tokia grožybė iškeliavo pas protėvius, ją palaidojo gražiame karste, padėjo šalia mylimą iPhone ir kosmetiką. O po 500-1000 metų mokslininkai atkasa kapą, o ten… Griaučiai ir kažkokie guminiai daikčiukai lūpų, krūtinės srityje ir dar du – sėdmenų.

Sensacija! Vos ne ketvirtadalį senovės moterų kūno sudarė guma! Ką tai galėtų reikšti?

Arba gyveno, tarkime, vyras su išdykaujančia širdimi. Įstatė jam kardiostimuliatorių. Su juo ir palaidojo. O dar su dirbtine akimi, kojos ir rankos protezais. Kokią išvadą padarys ateities archeologai? Kad XXI amžiuje gyveno kiborgai? Kad mūsų civilizacijoje viskas buvo taip puiku, kad galėjome sau leisti dirbtinius kūnus (ar jų dalis), arba viskas taip blogai, kad nevertinome to, ką gavome iš gamtos?

Kokias vertybes mes imame su savimi į karstą? Silikoniniai krūtų implantai, „priaugintų“ plaukų kuokštas, priklijuojamos blakstienos, plastikiniai nagai? Vaizdelis ne silpnų nervų archeologams. Ir įstatymais juk neįpareigosi tokių individų prieš laidotuves pašalinti iš kūnų viską, kas dirbtina.

Šaltinis


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают