Martin Schulz ir Sara Wagenknecht apie Ukrainą

Anonimusas
+ 8 - 2
Автор: Durnių Laivo Kapitonė
Источник: http://ldiena.lt...
7535-09-03 (2017 г.), читали 1286
0

Merkel žodžiai Obamos ginklai - kas padės Ukrainai?

Tokiu pavadinimu buvo laida per ZDF vokiečiams 2015.02.26 vakare.

Visos laidos vertimo nedarysiu - tik tai kokie žodžiai ir įsitikinimai man patiko. Vokiečių kalbos mokytojai nepykite - aš nė vienos valandos nesimokiau vokiečių kalbos mokykloje ar kursuose. Danke.

Sahra Wagenknecht:

- Kijevas sustabdė dujas pensijas socialines išmokas ligoninių finansavimą Rytų Ukrainoje. Tai nėra signalas Rytų ukrainiečiams jog jie yra Ukrainos dalis. Aš džiaugiuosi, kad per paskutines 24 valandas nežuvo nė vienas žmogus. Ir reikia daryti, kad taip ir toliau būtų. Ir yra provokacija kai NATO rengia manevrus 100 metrų nuo Rusijos sienos. Šiuo metu UK siunčia karinius instruktorius į Ukrainą.

Ukrainos delegacija važiuoja į USA tartis dėl ginklų. Ir RADOS pirmininkas sako jog mes karą greit laimėtume jei gautume tų ginklų. Dėl Ukrainos vyksta įtakos sferų pasidalijimas. Ir USA nuo Šaltojo karo pabaigos plečiasi link Rusijos. Tai konfrontacija. Pagaliau Merkel ir Olandas pradeda atstovauti ES interesus o ne USA.

reklama

Dar syki Sara gavo žodį:

- USA dare įtaka Ukrainos įvykiams. Nuland sake jog USA investavo 5mlrd USD, kad pakeisti šalį. Juk tai joks atsitiktinumas kad USA koncernai gavo milijardinius užsakymus Ukrainoje išgauti skalūnų dujas. Tai neatsitiktinumas - tai ekonominis interesas. Kai USA kalba apie žmonių teises dažniausiai tai yra grežinių grežėjų teisės ir interesai.

Europos interesas yra taikiai sugyventi su Rusija. Ir ES yra tampriau susijusi su Rusija nei USA. Ir ES buvo blogas sprendimas priversti Ukraina eiti tik su Europa. Tai buvo klaidingas žingsnis ir eskalavo konfliktą.

Aš noriu pasakyti kad gerbiu Maidaną kai tiek daug žmoniu pareiške tikejimą ir norą pakeisti. Bet kas iš to gavosi? Korupcija dar didesnė. Oligarchai viešpatauja. Karas sužlugdė ekonomika.

Martin Schulz :

- Diplomatijai taip - karui ne. Ir Minskų gali būti ir trečias ir ketvirtas jei reiks ir daugiau. Svarbiausias klausimas: ar karas yra alternatyva diplomatijai? Ar norima karo su Rusija? Mano atsakymas NE.

Ukraina turi teise gintis. Bet Ukraina yra dramatiškoje situacijoje.

Daugiau kaip prieš metus aš buvau Vilniuje. Kur Janukovičius nepasirašė sutarties. Jis pasakė - aš bankrotas. Man reikia 14 milijardų. Už lango žiema. Man reikia pigių dujų. Bet negavo nei pinigų nei dujų. O tolimesne istorija žinoma.

Praeitą savaitę Porošenko Briuselyje sake kalba: "Aš neturiu pingu. Man reikia 14 milijardų. Už lango žiema. Man reikia pigios energijos."

Ir aš sakau (Schulz) kad vietoj ginklų tiekimo reikia remti ekonomiškai, kad žmonės turėtų darbo vaikai eitų į mokyklą. Ir ne tik Ukrainoje bet ir Donbase. Kad žmones nekentėtų. Ginklai nėra sprendimas. Tai reikia daryti remiant ekonomiškai ir ūkiškai.

Kas perka ginklus - tas ruošiasi šaudyti. Ginklai nera spręndimas. Merkel yra visiškai teisi.

Vertė Durnių Laivo Kapitonė, teksto Visos Teisės Visiems.


80% Плюс 80% Plus
20% Минус 20% Minus
8   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают