Lietuva dovanoja karinę amuniciją Ukrainai, kuri pagal ginklų eksportą yra 9 vietoje pasaulyje

Algimantas Lebionka
+ 15 - 0
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://sauksmas.lt/lietuva-dovanoja-karine-amunicija-ukraina...
7534-09-04 (2016 г.), читали 2558
0

Dosnioji ir viskuo pertekusi, besimaitinanti su paauksuotais šaukštais ir samčiais, Lietuvos kariuomenė perdavė "mažytei, bejėgei" Ukrainai 150 tonų šovinių Kalašnikovo automatams, 5, 45 kalibro.  


Be to pasigirta, kad “Nuo karinių veiksmų pradžios Ukrainoje reabilitacija Lietuvoje suteikta daugiau kaip šimtui nukentėjusių šios šalies karių. Lietuvos kariškiai taip pat apmoko Ukrainos kariuomenę, neseniai sukurtas bendras Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos batalionas.”

 

Super valstybė ta Lietuva. Pati iš NATO šalių perką seną chlamą, kaip tuos 50 metų senumo surūdijusius olandų džipus, ir moka milijonus, o čia už milijonus veltui dalina amuniciją, net ne NATO narei, net ne ES narei. Reikia mat kaimynams ginti Porošenkos saldainių fabrikus ir kitą jo iš ukrainiečių tautos privogtą turtą.

reklama

 

DW auksinių samčių pirkėjas ir užkietėjęs korupcionierius Juozas Olekas pasakė:

 

Lietuva nuosekliai padėjo Ukrainai jos kovoje už teritorinį vientisumą ir savo vertybių gynyboje, ir mes norėtume tęsti pagalbą, kiek mes galime“.

 

Taip keliasdešimt milijonų eurų tik, šast, bajoriškai, koks gestas!

 

Įdomu paklausti paauksuotų šaukštų ir samčių pirkėjo, o su kuo ginsime Lietuvos „vertybes ir teritorinį vientisumą“, gal apsiginklavę tais paauksuotais samčiais?

 

Ukrainoje gyvena 46 milijonai žmonių, keliasdešimt milijardierių, tarp kurių ir jų prezidentas Piotras Porošenka, kiekvienais metais padidinantis savo turtą dešimtimis milijonų eurų. Ukraina visus postsovietinius, beveik 25 metus, buvo vienas iš didžiausių ginklų eksportuotojų pasaulyje. Daugybė rūšių ginklų gaminama pačioje Ukrainoje.

 

Ukraina 9 toje vietoje pagal ginklų eksportą pasaulyje

 

BBC portale rašoma, kad tarp didžiausių ginklų eksportuotojų pasaulyje Ukraina užima devintą vietą. Tokius duomenis 2015 metais paskelbė Stokholmo institutas (SIRI).

reklama

 

Šalys pagal ginklų eksporto apimtis išsidėsčiusios taip: JAV, Rusija, Kinija, Vokietija, Prancūzija, Dodžioji Britanijas, Ispanija, Italija, Ukraina, Izraelis.

 

Per paskurinius penkis metus Ukrainos ginklų pardavimas siekė 3% nuo pasaulinių pardavimų (2005-2009 metais buvo 2%).

 

Ataskaitoje pažymima, kad Ukraina yra trečias ginklų tiekėjas Kinijai. 2014 metais Ukraina tiekė šarvuotas mašinas Kamerūnui ir Nigerijai.

 

Štai, jokių ginklų negaminanti ir neeksportuojanti Lietuva, išvogta ir praskolinta, 20 kartų mažesnė valstybė, dalina karinę amuniciją. Teisinasi, kad tokių automatų nenaudoja. O Lietuvos policija, tuo tarpu, verkia, kad neturi šovinių šaudymams.

 

O Lietuvos savanoriai, šauliai, šiaip patriotai, Tėvynės gynėjai? Kodėl jiems netinka šitie automatai, gal geriau juos apginkluoti pagaliais, dalgiais ir lazdomis. Lai geriau jie svaido akmenis, bet nešaudo tais kalašnikovais?

 

Aš manau, kad čia viskas daug paprasčiau. Negali vagis nevogti, todėl ir susitarė lietuviškas vagis su ukrainietiškais vagimis, kaip iš šovinių pasipelnyti, kaip Lietuvą apvogti.

 

Mano valia, statyčiau aš visus tuos vagis prie sienos ir tais šoviniais...

 

 

 

100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
15   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают