“Panamos afera” Nr 2 - nepavykusi Vakarų masmedijos ataka prieš Vladimirą Putiną

Anonimusas
+ 3 - 0
Автор: Petras Gulbinskas
Источник: http://sauksmas.lt/panamos-afera-nr-2.html...
7534-04-05 (2016 г.), читали 1528
0

Pirmoji „Panamos afera“ buvo finansinis ir politinis skandalas Prancūzijoje XIX amžiaus gale Panamos kanalo statybos metu. Antroji „Panamos afera“ išvydo dienos šviesą šių metų balandžio 3 dieną, kai Vokietijos laikraštis ZC paviešino informaciją apie „Panamos ofšorų“ beneficiarus. Nors jų tarpe nebuvo Rusijos prezidento Vladimiro Putino, visa medžiaga buvo sudėliota taip, kad jis pavaizduotas didžiausiu niekadėju naujosiose „Panamose“.

Balandžio 3-4 dienomis įvairių valstybių MIP beveik sinchroniškai paskelbė sensaciją, kad Tarptautinis žulnalistinių tyrimų konsorciumas turi duomenis apie „paslėptus Putino milijardus“, o t.p. ir apie kitų žinomų asmenų ofšorinius lobius (1, 2, 3).

reklama

Žurnalistų rankose atsidūrė dokumentai Panamos juridinės firmos Mossack Fonseca, kuri registravo ir aptarnavo ofšorus (4). Tai daugiau 11 mln dokumentų ir virš 2,5 terabaitų informacijos. Kai kurie duomenys įrodo daugelį visuomenės veikėjų ir politikų slėpus milijardus dolerių ofšorų sąskaitose.

Vienok pasaulio MIP praleido „pro ausis“ informaciją apie asmenis, apkaltintus finansinėmis machinacijomis, tarp kurių buvo Ukrainos prezidentas, Anglijos premjero tėvas, Saudo Arabijos karalius ir t.t. Vietoj to žurnalistai puolė ieškoti Putino pėdsakų.

Buvęs Britanijos pasiuntinys Uzbekistane 2002—2004 metai Kreigas Miurrey RT pasakė (4), kad „ne nuostabu, kad vakarų MIP pasakoja vien apie tai, apie ką, jų nuomone, žmonės turi žinoti“.

„Gijos iš Tarptautinio žurnalistinių tyrimų konsorciumo (ICIJ), kuris paskelbė Panamos dokumentus, surištus su ofšorais, tęsiasi ne tiktai į Sorošo Fondą, bet ir į Rokfelerio Fondą, Karnegi Korporaciją ir į kitas įtakingas organizacijas“, – pažymėjo Miurrei.

Jo žodžiais, šio konsorciumo veiklą finansuoja beveik visos stambios amerikiečių verslo struktūros.

„Todėl nereikia stebėtis. Nežiūrint į tai, kad pagrindinė masė informacijos liečia ofšorines sąskaitas vakarietiškų kompanijų ir verslininkų, spauda, kurią kontroliuoja stambus verslas, kažkodėl susikoncetravo tik į kelis epizodus, susietus su Rusija, ir paliko be dėmesio visą kitą. Asmeniškai man įdomu, kokie duomenys yra šioje medžiagoje apie asmenis, valdančius Vakarų MIP. Bet vietoj to mums pasakoja tiktai apie tai, ką jų nuomone, mes privalome žinoti. Kaip kvaila, kad nežinomas paviešinimo iniciatorius atidavė tokią informaciją į korparatyvinių MIP rankas, o neperdavė jų, pavyzdžiui, WikiLeaks ir nepatalpino jų Internete. Tai buvo gana naivus poelgis“, – reziumavo eks-pasiuntinys.

Iš “Panamos aferos” Nr 2  kol kas išlindo tiktai  JAV oligarcijos ir jos “nupirktos žurnalistikos” ausys. Putino apdergti ir vėl nepavyko.

Petras Gulbinskas

Šauksmas

 


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают