Bailumas kaip europietiška vertybė

Anonimusas
+ 17 - 0
Автор: Sergejus Makarovas
Источник: http://versijos.lt/bailumas-kaip-europietiska-vertybe/...
7534-02-23 (2016 г.), читали 2974
0

Ne per seniausiai viena miela dama padavė skyryboms. Ji turi du vaikus, tačiau apie susitaikymą su vyru nenori net girdėti. Jos sprendimą visiškai palaiko jos ir… vyro tėvai. Abi tėvų šeimos pakankamai pasiturinčios ir darnios. Buvęs vyras atrodė lyg ir adekvatus, normalus vyrukas – neblogas darbas, nebloga išvaizda, sportininkas, sveikuolis. Žmonos draugių pavydo objektas. Tai kas gi nutiko? Štai ką papasakojo moters tėvas. Pasakojo su nuostabos išraiška veide.

Rugpjūčio pabaigoje Aleksejus su žmona ėjo vėlų vakarą namo. Ir susidūrė su klasikine situacija. Prie jų priėjo trys išgėrę vyrukai, pradėjo kabinėtis prie moters. Aleksejus pasipiktino, pagrasino jiems teismu ir… pabėgo. Žmonai kažkaip pavyko išsisukti, atidavė chuliganams pinigus ir, kaip papasakojo vėliau, chuliganai buvo apstulbinti vyro elgesiu ne mažiau negu ji pati. Tokie apstulbę ir pasišalino. Po kelių minučių pasirodė vyras su policija. Jis garsiai piktinosi, kad policija prastai dirba ir t.t. Kai policininkai išsiaiškino, kas nutiko, apstulbo ne mažiau už moterį ir chuliganus.

reklama

Užpuolikus sulaikė jau po pusvalandžio, tačiau moteris kategoriškai atsisakė juos oficialiai apkaltinti ir patvirtinti vyro parodymus. Jis baisiai piktinosi, aiškino, kad nebaudžiamumas paskatins naujiems nusikaltimams, kad reikia „bėgti iš tokios valstybės“, kur vien runkeliai, nenorintys ginti savo teisių… Kitą dieną ji padavė skyryboms. Aleksejus nuoširdžiai nesuprato, ką blogo padarė. Jam mėgino paaiškinti, kad pasielgė jis, švelniai tariant, negražiai. O jis aiškino, kad tai – policijos reikalas, kad jis negalėjo rizikuoti, kad jam nusimatė svarbus susitikimas, kad jo laukia puikios perspektyvos karjeroje. Kad jis apskritai ruošiasi išvažiuoti iš šalies ir daro tai dėl to, kad laiko save „europiečiu“, kuriam artimos „europietiškos vertybės“ ir jam nėra reikalo aiškintis santykius su kažkokiais padugnėmis gatvėje. Jo tėvas, praradęs kantrybę, paaiškino jam, kad niekšiškas poelgis – ir Afrikoje laikomas niekšišku poelgiu. Aleksejus sutiko palikti vaikus žmonai ir seneliams. Tikriausiai jau emigravo. Štai ir visa istorija.

Bent jau maniau, kad visa. Tačiau paaiškėjo, kad ne visa. Visai neseniai žiniasklaida mums papasakojo apie tai, kaip keli pabėgėliai prievartavo TIKRO EUROPIEČIO žmoną: viešai, vidury baltos dienos, o tas lakstė aplinkui su telefonu ir kvietėsi policiją.

Man įdomu, kaip jis gyvens toliau? Nors jam, tikriausiai, tokių klausimų nekyla. Dar gerai, kad jo paties neišprievartavo. Policija, tikriausiai, laiku suspėjo.

Kas skaitė M. Korelio „Šėtono sielvartą“, tikriausiai prisimena epizodą, kuriame nelabasis demonstravo publikai „džentelmeno“ degradaciją. Jeigu prieš du šimtus metų džentelmenas, įžeidus jo moterį, griebdavosi špagos, tai po 200 metų lekia pagalbos pas policininką ir dar kaltina, kad jis blogai dirba. Mes visi skirtingi, toli gražu ne visi esame narsuoliai ir stipruoliai. Tačiau absoliuti dauguma mūsų įsitikinę, kad pasitaiko situacijų, kai sprukti negalima. Nepriklausomai nuo pasekmių! Savaime suprantama, kad mums gali smarkiai „pakrauti malkų“, bet jeigu pabėgsi tokioje situacijoje – tai kaip gyventi toliau?

reklama

Ir dar visai neseniai, jeigu vyras patirtų tokią gėdą, jis nerodytu pirštu policininko, nesiteisintų „europietiškomis vertybėmis“. Jis spruktų nuo tokios gėdos ten, kur jo niekas nepažįsta. Nes neegzistuoja jokių europietiškų ar afrikietiškų vertybių. Yra visuotinai priimtos garbės normos. Tačiau pastaraisiais metais vis dažniau vyksta sąvokų sukeitimas. Prastas kažkokiu konkrečius atveju policijos darbas negali tapti niekšiško poelgio pateisinimu. Mums brukamos kažkokios „bendražmogiškos vertybės“, kurias reikia įdiegti bet kokia kaina. Ir jeigu jų nepriimsi – tai tapsi demokratijos, laisvės priešas ir panašiai.

Puikus „europietiškų vertybių“ diegimo ir sąvokų sukeitimo pavyzdys – juvenalinė justicija. Juvenalinė justicija – tai teisinė sistema, susijusi su nepilnamečiais. Ir nieko daugiau. Jau egzistuojančių įstatymų taikymui paskiriami specialūs žmonės teisėsaugos sistemoje, taikoma ypatinga patraukimo administracinėn ir baudžiamojon atsakomybėn bei bausmių atlikimo tvarka ir t.t. visa tai jau numatyta mūsų įstatymais. Nereikalingos jokios novacijos iš Europos. O dabar brukami įstatymai neturi nieko bendro su juvenaline justicija. Jeigu jie bus priimti, tai sukels katastrofiškus padarinius. Savaime aišku, esama žmonių,. Kurie siekia padaryti politinę karjerą bet kokia kaina. Tačiau kaip tai argumentuojama? Jei atmesime visiškus nusišnekėjimus, argumentas lieka tik vienas – taip gyvena Europa!

Esu įsitikinęs, kad savo gyvenimą turime tvarkyti taip, kaip to reikia mums. Tik normalioje šeimoje gali išaugti tikras vyras ir tikra moteris. Turime daug puikių tradicijų, turtingą istoriją ir išmintingą tautą. Ir jeigu kažkam Europoje ar dar kur nors nepatinka, kuo mes užsiimame namuose – tai jų problemos. O įvairiausiems vietiniams rėksniams, kurių tiek daug prisiveisė, laikas iškaršti kailį ir parekomenduoti užsiimti kuo nors naudingu.

www


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
17   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают