Laida apie giminės sodybų bendruomenę

Anonimusas
+ 0 - 0
Автор: Ekogyvenvietes.lt
Источник: https://ekogyvenvietes.wordpress.com/2015/08/23/laida-apie-g...
7533-09-10 (2015 г.), читали 2447
0

Sveiki, mieli giminės sodybų kūrėjai!

Su džiaugsmu dalinamės filmuku ir tikimės Jūsų palaikymo. O kas dar nesikuria, linkim surasti savo žemelę ir jungtis prie bendruomenės.

Laida apie Giminės sodybų kūrėjų bendruomenę Žinių radijo eteryje buvo transliuojama rugpjūčio 21 dieną, 16.10 val.

Giminės sodybų kūrėjų bendruomenė (tiksliau dalis atstovų, kurie galėjo) dalyvavo Žinių radijo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamame bendruomenių filmavimo projekte „Tai mes!”. Siekdama skatinti bendruomenių kūrimąsi Lietuvoje, projekto “Tai mes!” komanda šiemet aplankys 25 Lietuvoje veikiančias bendruomenes, galinčias pristatyti geruosius bendruomenių veiklos pavyzdžius, patirtį ir žinias.

reklama

Giminės sodybų kūrėjų bendruomenė apima apie 40 Lietuvos vietovių, kur yra kuriamos didesnės ar mažesnės giminės sodybų gyvenvietės, kuriasi vietinės bendruomenės. Viena jų, įsikūrusi būtent Vilniaus rajone, vadina save Daučioniukais pagal kaimą, kuriame įsikūrusi. Pagrindinis bendruomenės bruožas – gyventojų vienovė su gamta ir ekologinė kasdienybės nuostata, jie pabrėžia ir dvasinės ekologijos svarbą. Nors burdamiesi į glaudų kolektyvą bendruomenės nariai remiasi svajingais idealais, jų įkvėpti kuria Giminės sodybas, kas suteikia gyvenimui naują, ypatingą kryptį ir prasmę, jų sąveika atrodo tvirtesnė negu bet kurios kitos tradicinės bendruomenės, nes bendrą veiklą organizuoja iš tikro vidinio poreikio ir besąlygiško polėkio. Daučioniukai vienas kitam yra patikimi ir pagelbėjantys kaimynai, paremiantys vieną kitą darbais ir derliaus gėrybėmis.

Filmuojant Žinių radijo laidą „Tai mes“ Giminės sodybų kūrėjų bendruomenė atskleidė, kaip kūrėsi tokia bendruomenė, kas juos vienija ir kaip atrodo jų kasdienybė.


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
0   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают