V.Tomkus: OLAVA, TU NETEISI!!!

Anonimusas
+ 18 - 0
Автор: Anno
Источник: http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_polit...
7536-04-08 (2018 г.), читали 990
3

Atsiprašau, kolege Strikuliene, kad Tau peradresavau Kremliuje  nuskambėjusią frazę, kuri iš aukštos tribūnos buvo skirta Borisui  Jelcinui: „Borisai, tu neteisus!“ (Čia po to, kai jis kaip politbiuro narys apkaltino savo bendražygius dėl partijos skaidrumo.)  O mudu, Olava, irgi bendražygiai. Turiu moralinę teisę su Tamsta nesutikti. Todėl ir nesutinku. O kreipiuosi „Tu“, nes kreipinys „Jūs“ per ilgas. O laiko mudu, kaip žinai, daug neturime. Abu  esame valdžios taikiklyje. Tad skubu prie reikalo.

Sakai, Tau jau gaila mūsų prezidentės - šitaip jų prezidentas iš  jos išsityčiojo! Olava, neapgaudinėk savęs, tu per daug protinga. Trampas išsityčiojo ne iš mūsų prezidentės, o iš mūsų. Ir  mūsų šalies, kurią ji reprezentavo. Tai, kad nelaisva ir nelaiminga mūsų oficialioji žiniasklaida bando Dalios Grybauskaitės vizitą į  JAV pateikti kaip didžiausią laimėjimą, ne mūsų problema. Jei ką nors toks melas tenkina, lai tenkinasi ir vienas kitą patenkina. Su choru. Po vieną. Ne mūsų reikalas, Olava.

Mes, Olava, nesame pusgalviai ir puikiai jaučiame, kai iš mūsų  atvirai šaiposi ar tyčiojasi. Skaudu, kai tai daro mūsų valdžia. Dar skaudžiau, kai svetima.

Kuomet mūsų Dalia nekukliai išsišoko ir, stovėdama šalia Trampo  arčiausiai, kaip senais laikais, pasinaudojo padėtimi, pareiškusi,  kad dabar jos eilė kalbėti, o visi atlaidžiai jai šyptelėjo, aš nepuoliau  didžiuotis nei ja, nei savimi, kad esu lietuvis. Tik įsitikinau, kad mus reprezentuoja apsišaukėlė lyderė. O Estijos ir  Latvijos vadovai man pasirodė solidesni. Ir atlaidesni. Beliko stebėti, ką daro mūsų lyderė.

reklama

Kaip supratau, netrukus po to Dalia su Donaldu paslapčiomis užsirakino Oraliniame Baltųjų rūmų kabinete. Ką jiedu ten veikė, ką  kalbėjo, nežinau. Bet Donaldas išėjo patenkintas. Ir kuomet visi susėdo už bendro derybų stalo, visiems girdint, Donaldas kaip tikras chamas, o ne džentelmenas, prie visų TV kamerų pareikalavo,  kad mūsų Dalia garsiai prie visų pasakytų, ką darė Ovaliniame kabinete. O kai mūsų prezidentė pradėjo nepatogiai muistytis, ėmė sufleruoti: Kas sustiprino NATO, sakyk, ką sakei kabinete - teisingai - Trampas; Kam  visas pasaulis už tvarką ir demokratiją turi būti dėkingas, teisingai, Dalia, man - Trampui ir t.t.

Tokiu būdu visiems paaiškėjo, kad užsidariusi nuo svetimų akių  mūsų prezidentė Amerikos prezidentui palaižūnavo, liaudiškai šnekant, laižė užpakalį. Miela Olava, kodėl aš turėčiau savo  prezidentės gailėti? Juk dėl skonio nesiginčysim, ar ne? Man jų negaila. Gaila nelaimingos Lietuvos, kuriai tokie vasalai, išdresiruoti sovietinėse  „partškolose“, atstovauja...

Todėl man keistai nuskambėjo peršama opinija, kad mūsų  Grybauskaitė tapo Baltijos regiono lydere. Jeigu šitaip nusižemina  lyderiai, kaip turi elgtis ne lyderiai? Susiraityti Trampo tarpdury ir  vaizduoti batų kilimėlius?

Nenuostabu, jog toliau Trampui viskas ėjosi kaip iš pypkės: sumušė  kaktomis Merkel su Grybauskaite, taip pasėdamas nesantaiką tarp ES narių, Lietuvos ir Vokietijos, nors, kaip teisingai, Olava,  pastebėjai, mūsų keli procentai nuo biudžeto skirto NATO reikalams yra katino ašaros, lyginant su vienu milijardiniu procentu iš  Vokietijos. Sumušė mus kaktomis ir su Putinu, kurį Merkel, merkantiliškai žiūrėdama tik vokiečių ekonominių interesų, finansuoja milijardais per dujotiekį paslėptą Baltijos dugne... Kaip  tai atsilieps santykiams su mūsų kaimynais ateityje, kiek už tokią „protingą Lietuvos politiką“ teks mūsų ainiams sumokėti - vienas Dievas težino. Gal dar Putinas, kuris yra ne mažiau kerštingas  nei Grybauskaitė, kurios, Olava, aš visai nesiruošiu gailėti.

Man apgailėtina, kai eilinį kartą mūsų apgailėtina valdžia  verčia savo kailiuką. Dar neseniai dejavo, kad labai blogai, jog  kandidatas į JAV prezidentus yra neprognozuojamas, dabar dėl to atvirai džiūgauja ir per visus nacionalinius kanalus giria, kad  neprognozuojamas JAV prezidentas yra labai geras ginklas kovoje su rusais. Mums gi belieka šį apgailėtiną savo išrinktą cirką stebėti. Ir dar visuotinę euforiją vaizduoti, nors dėl tokios  apgailėtinos valdžios ir visos Lietuvos pažeminimo pasaulio akivaizdoje ne katučių ploti, o verkti norisi. Net ne dėl Lietuvos. Dėl buvusio premjero Gedimino Kirkilo išleistų 60-ies milijonų,  skirtų apsiskelbti, kad Lietuva yra drąsi šalis. Geriau jau tuos milijonus būtume su socdemais kartu pragėrę. O po to su mokytojais, gydytojais ir pensininkais verčiau būtume nuėję Seimui langų daužyti. Gal bent tada išrinktieji būtų įsiklausę į tautos pageidavimą - sumažinti Seimo narių skaičių, proporcingą emigravusių rinkėjų skaičiui. Nes, kaip rodo praktika, dūžtant langų stiklams, seimūnai ne tik labiau susikoncentruoja į problemas, bet ir tampa paklusnūs rinkėjų valiai. Nes jie ne tik kvailiai, bet ir bailiai. O tokių, Olava,  pyk nepykus, man negaila.

reklama

***

Vietoj epilogo - liūdna išvada tautiečiams:

Ar nestebina, kad nei vienas Lietuvos „politologas“ neatkreipė dėmesio į gana keistą trijų Baltijos šalių ir JAV prezidentų susitikimo detalę... Pagal diplomatų nerašytas taisykles save ir kitus gerbiantys politikai niekada neatskleidžia visuomenei, ką jie tarpusavyje aptarinėja, atsitvėrę tylos siena. Kiek pamenu, dar nė karto žiniasklaidai nepavyko iškvosti, ką kalba pasaulio galingieji už uždarų durų. Ir Trampas, ir Putinas, ir Merkel visuomet atrėždavo - ne spaudai. Kodėl šįkart Trampas pasielgė kitoniškai? Pats, niekieno neklaustas, su pasigardžiavimu ir arogancija, net pasufleruodamas, ką mūsų Dalia jam kalbėjo Ovaliniame kabinete, privertė ją žemintis ir garsiai atkartoti tik jam skirtas liaupses. Ko jis tuo siekė?

Esu tikras, kad senas ir gudrus vilkas šitokiu būdu nutarė pamokyti pernelyg gudrią ir arogantišką lapę snapę, kuri, visiems matant, vaizduoja esanti pasaulio bamba, atstovaujanti viso pasaulio globalistus ir besipaveiksluojanti tik šalia kiečiausių pasaulio valdovų. O kai atsidūrė su galingiausiu valstybės vadovu tet-a-tet, ištirpo kaip vaškas ir, bandydama įsiteigti, pradėjo čiulbėti Trampui, koks jis yra nuostabus ir nepakartojamas. Tačiau milijardierius Trampas subinlaižių, kurie vardan jo asmeninių pinigų be muilo lenda, kur nereikia, yra matęs milijonus. Todėl ir mūsų Dalia, besigviešianti iškaulyti iš JAV kuo daugiau finansų kovai su rusais, jo nei kiek nenustebino.

Negana to, jį labai įžeidė: jeigu Lietuvos prezidentė Ovaliniame kabinete su juo kalbėjosi kaip ir su mumis, veršių tauta, ir pradėjo jam aiškinti, kad reikia skirti kuo daugiau lėšų karui su rusais, antraip rusai visus užpuls ir bus pasaulio pabaiga, išgirdęs tokią demagogiją, JAV prezidentas greičiausiai pašiurpo, negalėdamas suprasti, kodėl su juo kalbama taip durnai - ar pati yra kvaila ar jį laiko durniumi? Todėl, išėjęs iš kabineto, visiems girdint jai ir atkeršijo - privertė ją viešai pakartoti savo gražbilystes, tuo pačiu iškart nušaudamas du zuikius.

Demaskavo ją kaip veidmainę. Nes visi pamenam, kaip per rinkimus ant jo buvo pilamas purvas. Ir pademonstravo, kaip apgailėtinai atrodo karingiausi liliputinių valstybių vadovai, be kredito neišgalintys nusipirkti nė vieno tanko.

Mums gi belieka guostis, kad neprognozuojamas Trampas tuo pačiu atkeršijo ir už mus, menkystas, nesugebančius už save prieš savo valdžią pastovėti.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
18   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 2

2. Solveiga 0 0
2018-04-09 08:03:02

Vitai, ir tu, ir Olava - puikūs žmonės, išprusę, įdomūs žurnalistai. Ir takto, ir išminties, ir tikslaus apibūdinimo tiek reiškiniui, tiek žmogui nestokojat.

1. noname's 3 0
2018-04-08 18:35:34

Normaliai parašyta, korektiškai.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают