Šiauliuose primuštas algų nemokėjęs buržujus. Plėšimas ar teisingumas?

Anonimusas
+ 32 - 0
Автор: Kibirkštis
Источник: http://kibirkstis.blogspot.lt/2017/12/siauliuose-primustas-a...
7535-12-21 (2017 г.), читали 3791
9

Prieš kurį laiką pasirodė trumpas pranešimasapie gruodžio 15 d. Šiaulių Spindulio g. stovinčio namo kieme įvykusį incidentą: trys vyrai – pora statybų įmonės darbininkų su vienu draugu pasigavo ir primušė juos samdžiusį buržujų savininką. Mat šis, kaip žinia, piktybiškai jiems nemokėjęs darbo užmokesčio. Be to teigiama, kad darbininkai iš pastarojo kišenės pasiėmė ir 1050 eurų sumą. Priskaičiavus 1270 eurų neturtinės žalos, prieš vyrus iškeltas ikiteisminis tyrimas neva dėl plėšimo.

Kyla klausimas – kur čia teisybė? Buržujai gali atlyginimų nemokėti – dažnai jų ir nemoka, reikalaudami darbininkų „būti kantriems“ ir tiesiog „dar palaukti“. Ir už tai jokių teisinių sankcijų nesulaukia. Kaip sakoma, tokiais atvejais „vsio zakonno“. Bet visai kas kita, kai darbininkai pasipriešina. Imk organizuoti profsąjungą – jei dar neišmes iš darbo, pamėgink streikuoti. Tuomet patys biudžetinių „profsojūzų“ vadukai tave „statys vieton“. Mat reikia ne kovoti, o „dialogo“ ieškoti. Skaityk: nusižeminus priešais buržujų ant pilvo šliaužioti.

reklama

Kuomet tokios profsąjungos, darbininkai lieka pavieniais pirštais, bet ne vieningu kumščiu ir, nematydami realios kovos perspektyvos, bando ieškoti atitinkamų išeičių. Vieni emigruoja. Antri geria ir žmonas muša. Ar netgi žudosi patys. Dar treti bando kovoti kitais būdais. Ar sukčiaudami, apgaule eidami „prieš sistemą“, ar štai, kaip padarė šiauliečiai – individualiai stodami prieš savo išnaudotojus ir pavergėjus.

Ir kas iš to? Tiesa, sakyti, kad įmonės savininką primušę darbininkai būtų pasielgę neteisingai – neapsiverčia liežuvis. Tai suvokia kiekvienas doras žmogus – kas matyti ir iš gausybės internetinių komentarų, kuriuose paprasta liaudis vieningu balsu išreiškia pritarimą šiauliečiams statybininkams. Bet realiai – tokios kovos formos niekur neveda. Viskas baigsis buržujui palankiu teismo verdiktu.

reklama

Lygiai tas pat pasakytina ir apie bylinėjimąsi su ponais savininkais. Net jei pavieniam darbininkui pavyksta ką nors pasiekti, jo likimo brolių padėtis nesikeičia. O kas svarbiausia, darbo žmonės taip ir lieka susiskaldę po vieną. Bet ne visi kartu krūvoje – kumštyje. Istorinis patyrimas, tuo tarpu, byloja, kad tik kumštyje – susivieniję ne kaip atskiri asmenys, bet kaip ištisa DARBO KLASĖ, liaudies sūnūs ir dukros gali apginti savo reikalus.

Smerkti šiauliečių tikrai nėra už ką. Jie elgėsi, kaip manė yra geriausia. Ir pasipriešino. Bet be pavieniui jie liks pralaimėję. Nes teismai, kaip ir policija, kaip ir visas valstybinis aparatas – tokiais atvejais yra ne kas kita, kaip ginklai buržujų rankose. Dėl to nedera puoselėti jokių iliuzijų. Verčiau susižinoti – kas ir kur, kas ir kaip, ir vienytis. Realus solidarumas galėtų palengvinti ir šių trijų vyrų dalią. Dar daugiau – darbo žmonių susivienijimas atvertų žymiai perspektyvesnį kovos kelią, kokiu eina pažangieji Europos, Azijos ir pasaulio šalių darbininkai, organizuoti kovingose profsąjungose, kairiosiose darbininkų ir komunistų partijose, išsireikalaujantys sau ir atlyginimus, ir trumpesnes darbo valandas. O svarbiausia – tampantys politine jėga.

Štai Graikijoje vos prieš porą savaičių (gruodžio 4 d.) pseudokairiųjų vyriausybei mėginus „prastumti“ prieš darbininkų teisę streikuoti nukreiptą įstatymo projektą, prasidėjo didžiausi bruzdėjimai (žr. video apačioje), peraugę į masines demonstracijas su kairiosiomis profsąjungomis irKomunistų partija priešakyje, galiausiai užkirtusias šiai savivalei kelią – valdžia savo ketinimų atsisakė. Kodėl? Nes graikų darbininkai – ne susiskaldę, ne išsigandę, bet susivieniję, orūs ir kovingi. Iš jų pavyzdžio vertėtų mokytis ir mums.

VIDEO

KIBIRKŠTIS


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
32   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 9

9. Vitas 1 0
2017-12-24 12:31:49

Gaila kad ne nuzude. Visas sitas bardakas laikosi ant lojalumo. Eigu kiekviena zudys uz 100euru tai tada mokes. Tie pidarai is EU galvoja kad Lietuva galima išnaudoti o as galvoju kad ju reikia zudyti visus tuos EU pidarasus be jokio gailiscio.

8. Vitas 1 0
2017-12-24 09:57:02

Gaila kad ne nuzude. Visas sitas bardakas laikosi ant lojalumo. Eigu kiekviena zudys uz 100euru tai tada mokes. Tie pidarai is EU galvoja kad Lietuva galima išnaudoti o as galvoju kad ju reikia zudyti visus tuos EU pidarasus be jokio gailiscio.

7. Šturmuotojas 0 2
2017-12-23 10:27:06

Ištrauka cituoju iš siono išminčiu protokolu štai ką  apie mums globalistai komonistai kalba .

Protokolas Nr. 3
 

Ekonominė vergija, „tautos teisė“. Tautos prikaltos prie sunkaus darbo. Jas prikalė neturtas dar labiau nei vergystė ar baudžiava. Iš baudžiavos ir vergystės žmonės šiaip ar taip galėjo atsipalaiduot, galėjo su tomis nelaimėmis apsidirbti, bet iš vargo jie neištruks. Mes įterpėm į konstitucijas tokią teisę, kuri yra mūsų visos tos taip vadinamos „tautos teisės“ gali būti tik idėjoje; bet jų praktikoje niekados niekas neįgyvendins. Kas bėda proletarui, sulenktam į lanką nuo sunkaus darbo, kad plepiai gauna teisę plepėti, žurnalistai teisę rašyti visokius niekus kartu su darbu, jei proletariatas neturi gero iš konstitucijos, gal tik tuos mažus trupinėlius, kuriuos mes jiems mėtome nuo savo stalo už tai, kad jie (proletarai) savo balsus atiduoda mūsų reikalams, už mūsų kandidatus, mūsų agentus?
 

6. ceslovas 5 0
2017-12-22 22:00:33

Kad kita karta nebutu is ko priskaiciuoti neturtines zalos, manau su burzujumi turetu "pasikalbeti" be liudininku.

5. Anonimas 12 0
2017-12-22 02:42:33

Labai teisingai padare, jai daugiau tokiu atveju, bus geras pavyzdys kitiems "burzujams", saunuoliai vyrai, kad atstovejo uz savo. Va taip reikia ir musu seimunams !!!

 

4. Anonivaidama 0 0
2017-12-24 13:11:16

liuks padare taip reikia tuos burzujus suvaldyti,liaudis pati sukils

3. Linas Hermanas 9 0
2017-12-21 22:49:15

- Teisingumas

2. Šturmuotojas 7 4
2017-12-21 20:42:02

Esu prieš komunistus iš esmės priešiškas esu nacionalsocialistas, tačiau ši kartą absoliučiai teisingas straipsnis ir logiškas , taip ir turi elgtis darbininkai , prieš išnaudotujus . Atsakyta į klausimą, kas yra klasių kova, bet dar neatsakyta į tai, kam ji naudinga. Kai bendruomenės viduje nėra vienybės arba net vyksta vidiniai konfliktai, tokia situacija yra naudinga tos bendruomenės priešams, kurie gali puikiai pasinaudoti vidiniu chaosu ir, atvirai ar slaptai, jei nebūtinai de jure, tai jau tikrai de fakto, pavergti bendruomenę ir jos darbą pajungti savo tikslams. Iš šito kyla išada, kad klasių kova yra naudinga Tautos priešams. Galima ir dera pridurti, kad tai ypač naudinga tokiam priešui, kurio būvio pagrindas yra fundamentaliai parazitinis. Paprastam žmogui gali kilti mintis: „o gal tai yra svetimų šalių darbas?“ Žinoma, kad šitokiu vidiniu konfliktu ir nedarnumu gali pasinaudoti priešiškai nusiteikusios kitos šalys, tačiau faktas, kad „klasių kovos“ reiškinys reiškiasi ne tik visuose aplinkinėse šalyse, bet ir visame Vakarų pasaulyje rodo, kad tai yra visoms naturaliai sveikoms šalims ir tautoms priešiškų jėgų skatinamas ir joms naudingas dalykas. Atsižvelkime į esamų kapitalistų ir komunistuojančių elementų kosmopolitines tendencijas ir turėime tai omenyje. Pažvelgę tiek į moderniojo kapitalizmo, tiek į marksistinių srovių istoriją, mes galime ir turime atrasti nepaprastai reikšmingą, vedančią ir esminę tendenciją, kad pagrindiniai kapitalizmo – „pinigų religijos“ – ir komunizmo bei kitokio marksistinio „socializmo“ šaukliai – pagrindinai baltosios rasės priešai- marginalai kosmopolitai .

1. Sturmuotojui 3 2
2017-12-22 08:59:36

Atmink, kad fasizmas-tai reakcingiausia kapitalizmo forma. O tai kad esi fasistas tik parodo kam tu tarnauji-reakcingiausiems burzuazijos elementams. Be to, negerai, garbusis savintis, begediskai iskraipyti ir pritaikyti savo fasistinei pasauleziurai, marksistines idejas

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают