Apie Seimo priimtą galimų teroristų globos įstatymą

Šauksmas.lt
+ 1 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/apie-seimo-priimta-galimu-teroristu-globo...
7533-12-02 (2015 г.), читали 1740
0

Pateikiame šiandien portale ekspertai.eu išspausdintą ypač aktualią Lietuvos žmonėms publikaciją ir video.

Gruodžio 1 d. 9.30 val. spaudos įvyko spaudos konferencija Seime „Apie Seimo priimtą galimų teroristų globos įstatymą“.

Spaudos konferencijoje Lietuvos Nepriklausomybės atstatymo Akto signataras Zigmas Vaišvila ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Audrius Nakas pristatė Birželio 3-iosios grupės pareiškimą dėl š. m. lapkričio 26 d. Lietuvos Seimo skubos tvarka priimto Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimo įstatymo.

PAPILDYTA

Lapkričio 26 d. Lietuvos Respublikos Seimas skubos tvarka priėmė Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimo įstatymą, kuriuo sukurtas teisinis pagrindas nelegalių imigrantų perkėlimui į Lietuvą.

Šį įstatymą pateikė Lietuvos Respublikos Vyriausybė, o LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas pritarė.

Už šį įstatymą balsavo 66 iš 96 posėdyje dalyvavusių Seimo narių, 8 balsavo prieš ir 22 susilaikė.  

Lapkričio 27 d. prezidentė Dalia Grybauskaitė įstatymą pasirašė.

reklama

Kaip skelbiama, šiuo įstatymu Lietuvos valdžia patobulino – supaprastino imigrantų priėmimo tvarką.

Apibendrinantis komentaras

Įstatymas, švelniai tariant, „žalias“, prieštaringas, nėra sąvokų išaiškinimo (kas tai – humanitarinės priežastys, centrinė antros kartos Šengeno informacinė sistema ir kt.), prioritetiškai iškeliamos užsieniečių teisės, neapibrėžiant jų pareigų, neatsižvelgiant į mūsų valstybės įsipareigojimus tarptautinėms institucijoms ir organizacijoms, nepagrįstai užslaptinant daugelį procedūrinių klausimų.

Belieka atsakyti į klausimą – kas lėmė tokį skubos darbą, nesugebant net elementariai pridengti akivaizdų teisinį teikiamų įstatymo pakeitimų broką?
Juk neplūsta prie LR sienų pabėgėlių minios, ES, pati išgyvenanti sumaištį dėl savo nepasiruošimo priimti pabėgėlius, negrasina sankcijomis, kitos valstybės labai atsakingai vertina savo galimybes priimti pabėgėlius ir neskuba priimti galutinius sprendimus.

Ką šiuo atveju pirmiausia reikėtų padaryti? Pirmiausia – reikia atšaukti šį įstatymą. O jau tada aiškintis, kaip čia viskas taip keistai ir skubotai atsitiko.

Minėtas įstatymas šiurkščiai pažeidžia Lietuvos Respublikos Konstitucijos 135 straipsnio reikalavimą, kad Lietuvos Respublika, įgyvendindama užsienio politiką, siekia užtikrinti šalies saugumą ir nepriklausomybę, piliečių gerovę ir pagrindines jų teises bei laisves, prisideda prie teise ir teisingumu pagrįstos tarptautinės tvarkos kūrimo. Šis įstatymas atveria visus kelius į Lietuvą galimiems teroristams – pasirašius šį įstatymą Respublikos Prezidentei ir paskelbus jį, šie galimi teroristai galės laisvai judėti pirmyn atgal, o mes įsipareigojame juos visapusiškai globoti.

Šis įstatymas – tai chaoso ir atvirų grėsmių Lietuvos piliečiams ir mūsų valstybei sukūrimas. Tai padaryta, neatsižvelgiant į tai, kad:
– net 58% Europos Sąjungoje gyvenančių islamo išpažinėjų remia teroristinę „islamo valstybę“;
– net apie 80% į Europos Sąjungą atvykusių nelegalų yra agresyvūs jauni vyrai;
– Europos Komisijos vertinimu, per ateinančius trejus metus į Europos Sąjungą atvyks apie 5 mln. nelegalių migrantų.

Todėl signataras Z. Vaišvila ir Seimo narys A. Nakas kreipėsi į Seimą ir prašo nedelsiant pripažinti netekusiu galios š.m. lapkričio 26 d. priimtą Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimo įstatymą.

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
1   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают