Lavrovas teigia, kad Skripaliai buvo apnuodyti JAV ir Britanijoje gaminama medžiaga

Anonimusas
+ 4 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/russia/20180414/5733839/lavrov-skripa...
7536-04-15 (2018 г.), читали 812
0

Sergejus Lavrovas, archyvinė nuotrauka
Sergejus Lavrovas, archyvinė nuotrauka

Rusijos URM vadovas teigia, kad Šveicarija ištyrė mėginius iš Solsberio ir nustatė, kad juose rasta medžiaga BZ, kurią turėjo tik JAV ir Britanija

VILNIUS, balandžio 14 — Sputnik. Pasak Šveicarijos tyrimų centro, kuriame buvo analizuojami Cheminio ginklo draudimo organizacijos mėginiai iš Solsberio incidento vietos, BZ medžiaga buvo naudojama Skripalių apnuodijimui, o šią medžiagą turėjk tik JAV ir Didžiojoji Britanija, praneša RIA Novosti.

Anot Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo, tokios medžiagos negamino nei Rusija, nei TSRS.

Ministras teigia, kad Maskva gavo Šveicarijoje  atlikto tyrimo rezultatus konfidencialumo sąlygomis. Lavrovas paaiškino, kad šie mėginiai buvo paiimti iš Solsberio incidento vietos ir išsiųsti į Šveicariją detalesniam tyrimui, kuris buvo baigtas kovo 27 dieną.

reklama

Lavrovas viešai perskaitė ištrauką iš ataskaitos, kurioje teigiama, kad mėginiuose aptikta toksinė medžiaga BZ, kuri laikoma cheminiu ginklu ir draudžiama pagal Cheminio ginklo draudimo Konvenciją.

BZ — nervus paralyžuojanti medžiaga, toksinis efektas pasiekiamas praėjus 30-60 minučių  po apnuodijimo ir tęsiasi apie keturias paras. Šios medžiagos receptą turėjo JAV, Didžiosios Britanijos ir kitų NATO valstybių kariuomenės.

Lavrovas ypač pabrėžė, kad Rusija ir TSRS neturėjo panašių cheminių junginių.

Skripalio byla

Kovo 4-ąją buvęs Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) pareigūnas pulkininkas Sergejus Skripalis ir jo dukra Julija buvo rasti be sąmonės prie prekybos centro Solsberyje. Britanijos valdžia nustatė, kad jie buvo apnuodyti medžiaga A234. Be to, Londonas teigia, kad prie apnuodijimo prisidėjo Rusija.

Britanijos valdžia mano, kad Skripaliai galėjo buvo apnuodyti nervus paralyžuojančia medžiaga, sukurta pagal programą "Novičiok". Maskva pareiškė, kad nei Tarybų Sąjungoje, nei Rusijoje niekada nebuvo cheminio ginklo sukūrimo programos  pavadinimu "Novičiok".

Maskva kategoriškai neigia visus kaltinimus. Be to, Rusija ne kartą siūlė Britanijai suteikti paramą, tiriant šią bylą. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad kaltinti Rusiją prisidėjimu prie "Skripalio bylos" be įrodymų yra nepriimtina.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают