Cirkas baigėsi: Rusijos URM turi įrodymų, kad Sirijoje nebuvo cheminės atakos

Anonimusas
+ 9 - 1
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/russia/20180413/5723871/lavrova-mosco...
7536-04-13 (2018 г.), читали 1013
2

Rytų Guta, archyvinė nuotrauka
Rytų Guta, archyvinė nuotrauka

Rusijos URM vadovas pareiškė, kad Maskva turi nenuneigiamų įrodymų, jog Dūmos mieste nebuvo jokios cheminės atakos

VILNIUS, balandžio 13 — Sputnik. Maskva turi nenuneigiamų įrodymų, kad tariama cheminė ataka Sirijos Dūmos mieste buvo tik spektaklis, pareiškė Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas.

Ministro teigimu, prie jos prisidėjo vienos valstybės, kuri šiuo metu siekia pirmauti rusofobijos kampanijoje, "specialiosios pajėgos". Lavrovas priminė, kad į Siriją išvyko Cheminio ginklo draudimo organizacijos ekspertų misija.

"Man atrodo, ji turėtų atvykti į Siriją rytoj, ir mes tikimės, kad ji nedelsiant nuvažiuos į Dūmos miestą, kur nėra jokių cheminio ginklo, chloro ar dar kokios nors medžiagos pritaikymo įrodymų, mūsų specialistai, kurie ištyrė šią vietą nieko neaptiko", — RIA Novosti perduoda Lavrovo pareiškimą.

reklama

Kaltinimai dėl cheminių išpuolių

Praėjusią savaitę keletas opozicinių interneto portalų ir Kataro televizijos kanalas "Al-Jazeera" su nuoroda į kovotojus paviešino pranešimus, kuriuose teigiama apie Sirijos kariuomenės chloro panaudojimą Dūmos mieste, dėl kurio, tariamai, žuvo kelios dešimtys civilių. Maskva paneigė informaciją apie ataką.

Rusijos Priešiškų šalių sutaikymo centras aplankė tariamo incidento vietą ir neaptiko jokių toksinų pėdsakų.

Rusijos užsienio reikalų ministerija neigia informaciją apie "bombą su chloru", kurią neva numetė ant miesto Sirijos oro pajėgos. Rusijos URM tvirtina, kad pagrindinis skleidžiamos informacijos apie chemines atakas tikslas — apginti kovotojus ir pateisinti galimus smūgius iš išorės.

Dar kovo mėnesį Rusijos generalinis štabas pranešė, kad Rytų Gutos kovotojai ruošiasi suvaidinti cheminio ginklo taikymą. Tuo pačiu metu Rusijos kariuomenė teigė, kad teroristų veiksmus JAV gali panaudoti kaip pretekstą iš naujo  smūgiuoti Siriją raketomis.

Sirija prieš ir po karo veiksmų pradžios


90% Плюс 90% Plus
10% Минус 10% Minus
9   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 2

2. xxx 0 2
2018-04-15 17:28:43

Koks pyderas raso tokias nesamones

1. Taip ir maniau 14 0
2018-04-13 20:27:41

Koks tikslas Assadui naudoti cheminį ginklą,kai jis skina pergales,o be to jam rūpi žmonių palaikymas.Jankiai mėgsta  daryti provokacijas.Manau,tai jų darbas.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают