VšĮ Šeimos santykių institutas klientai rizikuoja netekti vaikų! Viskas, ką jūs atvirai papasakosite tos kontoros šeimos mediatorei Eglei Kalinauskienei būtinai bus panaudota prieš jus ir jūsų šeimą!

Blogeris Zeppelinusas
+ 31 - 2
Автор: Blogeris Zeppelinusas
Источник: https://www.facebook.com/blogeris.zeppelinus/posts/169679907...
7536-04-05 (2018 г.), читали 5350
1

Keisti dalykai nūnai dedasi postmodernistinėje padangėje ant Lietuvos. Viršyjantys mano suvokimo lygį.

Vat pasakykite man vieną dalyką - ar specialistas, kurio darbas grįstas klientų pasitikėjimu ir susiveda į pagalbos jiems spręsti kylančias problemas teikimą, gali išnaudoti parodytą pasitikėjimą tam, kad padaryti jiems tiesioginę žalą?

Spėju, jog dauguma, kaip ir aš pamanys, kad tai neįmanoma. Ta prasme, taip išties gali nutikti, bet ...tik vieną kartą. Iškilus viešumon - galas specialisto reputacijai ir joks proto turintis žmogus pas jį nesikreips.

Pakanka įsivaizduoti advokatą, pridavinėjantį savo klientus prokurorams, svetimą butą sau patyliukais persirašantį notarą ar chirurgą, paslapčiomis išpjaunantį ir parduodantį paciento inkstą.

Išpažinties besiklausantys kunigai, psichologai-psichoterapeutai bei šeimyninių santykių mediatoriai irgi priklauso tokių specialistų kategorijai.

Atėjęs pas juos pasidalinti savo intymiomis bėdomis žmogus tikrai nesitiki, kad tai, ką jis specialisto raginamas nesidrovėti atviraudamas išsipasakos, bus kruopščiai užfiksuota ir perduota tarnyboms tam, kad ši informacija būtu panaudota prieš jo interesus.

Deja, panašu, kad laikas keisti tokį senamadišką supratimą.

reklama

Štai, Kaune yra tokia biudžeto lėšas įsisavinanti nevyriausybininkų kontora Všį Šeimos santykių institutas, glaudžiai bendradarbiaujanti su Soroso Atviros Lietuvos fondų ir skleidžianti pažangią norvegiško Barnevarneto vaikų atiminėjimo patirtį.

Jie yra patapę metodiniu centru pedagogų kvalifikacijos tobulinimo srityje ir reguliariai vykdo visokius mokymus bei veda seminarus Lietuvos mokytojams.

Vieno tokio seminaro klausytoja viešai pasidalino jai kilusia nuostaba - kokių keistų dalykų juos moko tos kontorėlės specialistės, psichologiją baigusios VDU ir dirbančios šeimos mediatorėmis.

Žodis žinomai pedagogei-logopedei Rasa Dijokaite (ilga citata):

"...Esu pedagogė. Tiksliau – 20 metų patirtį turinti logopedė metodininkė. Norėčiau pasidalinti informacija, kuri buvo pateikta 2018 m. sausio vidury Všį Šeimos santykių instituto psichologės, mediatorės Eglės Kalinauskienės (el. paštu prisistačiusios kaip Eglės Kuodytės) pedagogams apie smurtą prieš vaikus.

Nežinau, kiek seminaro metu buvo perteikta asmeninės lektorės nuomonės, bet manau svarbu sužinoti ir tėvams, kas buvo diegiama pedagogams. Apibendrinsiu pagrindinius teiginius:

1. Visiems žmonėms (ne tik pedagogams) reiktų pranešti Vaikų teisių tarnybai apie bet kokio bendravimo su vaiku atvejį, kuris galėtų būti panašus į smurtą.

Tarkim, mama pasako savo dukrytei: ,,Čiauškute, tu vis čiauški ir čiauški, ar kada gali patylėti?“. Ir jei jums nėra aišku, ar tai buvo smurto atvejis, reiktų kreiptis į Vaikų teisių tarnybą.

Ugdymo įstaigų pedagogams ar specialistams tėvų apie savo pastebėjimus įspėti nereikia, jiems konsultacijos suteikti nereikia. Tyliai pasiklausyti ir apskųsti. Skųsti reikia ir savo kolegas.

2. Tėvų savijauta visai nesvarbi. Lektorės nuomone nieko tokio, jei koks kerštingas kaimynas nuolat skųs kokią šeimą.

Tai, kad atvažiuos Vaikų teisių darbuotojai ar policija ir kamantinės tėvus, lektorės nuomone jokios neigiamos įtakos vaiko savijautai nepadarys. Tai aiškinama požiūriu ,,svarbiausia, kad vaikas nenukentėtų“ ir grindžiama tuo, kad tėvų savijauta vaikui jokios įtakos nedaro.

3. Net jei vaikas nenori, kad būtų užsiundomos instancijos ant jo tėvų, reikia vaiką įkalbinėti, kad jam nuo to bus tik geriau, kad nieko tokio, jei jam teks pagyventi su svetimais žmonėmis.

reklama

Šiuo atveju į vaiko norus visiškai nereikia atsižvelgti. Svarbu tik jį pagaliau įtikinti, kad jam bus tik geriau, kad ir kas benutiktų jam ir jo tėvams (broliams, sesėms) atvykus instancijų darbuotojams.

Viską vainikavo paskutinė užduotis, kurios metu turėjome surašyti, kokios baimės gali kilti prieš tėvų apskundimą Vaikų teisių tarnybai ir sugalvoti 5-6 tezes, kaip galėtume save nuraminti prieš skundimą. SUPER!..."

Ir kaip jums tokie "mokymai"? Įdomu, ar ne?

Sakyčiau, labai primena tą Gyvatyną ar Klastūnyną Hogvartse iš tolerantiškų pasakų apie Harį Poterį.

O dar įdomiau, kad visi tie išmaniojo klastingumo pamokymai pedagogams sklinda iš psichologe save tituluojančios moters, dirbančios ....šeimos mediatore!

Kuriai vargšai kauniečiai patiki savo intymias paslaptis ir dalinasi šeimyninio gyvenimo problemomis, tame tarpe - ir dėl vaikų.

Gi pastaroji, kaip galima suprasti iš jos pamokų pedagogams, iškart po konsultacijų - kol detalės dar neišgaravo iš atminties - paknopstomis bėga į Vaikų teisių apsaugos tarnybą ir rašo ten skundus ant savo klientų?

Ir, matyt, paslapčiomis nuo tėvų aiškina savo klientų vaikams, kad su svetimais žmonėmis jiems bus geriau, nei su tėvais?

Nežinau, kaip jums, gerbiamieji, bet dingojasi man, kad tie kauniečiai, kurie po tokių skandalingų "šeimos mediacijos" ir "psichologinės pagalbos problemų su vaikais turintiems tėvams" nuostatų paviešinimo ir toliau kreipsis į tą kontorą bei konkrečiai šitą specialistę nusipelno būti apdovanoti ilgomis pilkos spalvos ausimis iš aukščiausios kokybės pliušo.

Nebent jiems iki gyvo kaulo įkyrėjo vaikai ir nenorėdami sumesti jų į šulinį tėvai nusprendė atsikratyti atžalų ne tokiu tragišku, bet irgi garantuotu "šeimos mediacijos" būdu. Tada juos dar galiu suprasti.

Kitais atvejais - deja, ne.

Nuorodos ir šaltiniai:
------------------------
1. Pedagogės-logopedės Rasos Dijokaitės komentaras po J.Miškinytės straipsniu:
http://www.propatria.lt/…/jolanta-miskinyte-labai-brangus.h…

2. Eglė Kalinauskienė, psichologė, šeimos mediatorė
http://www.ssinstitut.lt/…/34/Egle-Kalinauski…/d,kolektyvas/

#JiMyliJūsųVaikusLabiauNeiJūs
#BarnevernetoUogosPrisirpo
#EglėKalinauskienė
#JolantaMiškinytė
#RasaDijokaitė


93% Плюс 93% Plus
7% Минус 7% Minus
31   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Algis 2 0
2018-04-07 13:22:07

Pas rusus buvo toks "išugdytas acionalinis didvyris" - Morozovas. Skundė savo tėvus institucijoms. 

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают