Simboliniai darbininkai

Petras Dargis
+ 8 - 14
Автор: Petras Dargis
Источник: http://petrasdargis.lt/rasiniai/simboliniai-darbininkai...
7536-01-28 (2018 г.), читали 1752
2

Izraelio ministras pirmininkas Netanjahu įsidarbino statybos firmoje, kuri stato naują nacionalinę biblioteką Jeruzalėje. Nuotraukoje matote, kaip jis mokosi mūryti.

Laisvu nuo darbo laiku statybose pasidarbuoja ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Štai jis kartu su Turkmenistano prezidentu Gurbanguly Berdymukhammedovu chaltūrina naujos rusų mokyklos Ašchabade statyboje, betonuoja pamatus.

O Romos popiežius Pranciškus prie algos prisideda pedikiuro paslaugomis. Žurnalistas užfiksavo momentą, kaip jis plauna kojas savo klientams.

reklama

Juokauju, žinoma. Nei tas premjeras stato biblioteką, nei tie prezidentai betonuoja pamatus. Jie tik atlieka tam tikrus simbolinius veiksmus, imituodami tikrą darbą. Taigi tai netikras, simbolinis darbas, kurio tikslas - parodyti politikus kaip statytojus.

O ką turi rodyti netikras, tariamas kojų plovimas? Tariamą nuolankumą, tariamą rūpestį, nuo kurio popiežiaus "klientams" nepasidarė nei kiek geriau.

Tariamas, netikrus, simbolinius veiksmus dvasiškiai mėgsta dar labiau, negu politikai. Beveik viskas, ką jie darytų, yra netikra, simboliška - tariamas, simbolinis duonos valgymas, kurį vadina "tikruoju valgymu" ir nuo kurio niekaip nepasisotinsi, simbolinis "gyvenimo kryžiaus" nešimas, apie bažnyčia apnešant du kryžium sukaltus pagalius, netikras nuolankumas, tariama panieka žemiškiems turtams, įsivaizduojama artimo meilė... O štai Kalkutos vienuolė Teresė tariamai gydė benamius, palikdama juos gulėti ant cementinių grindų, neduodama net nuskausminamųjų.

Neužsiimu simboliniais žaidimais, bet simbolinį rūpestį esu patyręs ir aš. Vienas kunigas internete pasisiūlė atvažiuoti pas mane ir nuplauti kojas. Kadangi kojas kuo puikiausiai nusiplaunu pats, tai pasiunčiau tariamą geradarį nakuj. Bet jeigu jis būtų atvažiavęs padėti suskaldyti malkų ar pataisyti stogo, būčiau mielai priėmęs. Ir dar pavaišinęs tikrais (ne simboliniais) cepelinais!


36% Плюс 36% Plus
64% Минус 64% Minus
8   14
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 2

2. AntanasAnonimas 1 0
2018-02-09 22:46:39

Motina TERESĖ iš Kalkutos neturėjo pinigų tokiai dideliai mirštančių be priežiūros gatvėse miniai žmonių, bet turėjo širdį bent padėti žmogiškai numirti. Panašus į šio straipsnio autorių BBC  žurnalistai jai uždavė klausimą: "Ar tai jauti, kad tu kažką padarai šitiems jau mirštantiems?"  Motina  Teresė pakėlė ant rankų išbadėjusį kaip skeltas kūdikį ir pasakė; "Žiūrėkite  dar jame  rusena gyvybė."  Po šito įvykio ji susilaukė didelės paramos  mirštantiems. Į jūsų straipsnį net ir miršantys  manau nusispjaus.

1. Autoriu 2 2
2018-01-29 00:02:04

Eee , klausyk gaidy!

Kvieti Čia žydų kilmės rusijos prezidentą ir žydų kilmės žyda Netanjahu į Lietuvą "pasitvarkyti"?

Tu ir BlogerizZeppelinusas man kuo toliau įtartini darotės. Ne jusu ne humoras o žydiškas humosas kvepia.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают