Belaukiant Kalėdų – nemokami kino vakarai Vilniuje

Anonimusas
+ 2 - 2
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/society/20171204/4535639/belaukiant-ka...
7535-12-12 (2017 г.), читали 1214
0

Varlė, archyvinė nuotrauka
Varlė, archyvinė nuotrauka

Lietuvos kinematografininkų sąjunga vilniečiams paruošė dovaną – kviečia į keturis gruodžio kino vakarus

VILNIUS, gruodžio 4 — Sputnik. Lietuvos kinematografininkų sąjunga tęsia gruodžio kino peržiūrų tradiciją ir savo žiūrovus kviečia ilgus žiemos vakarus praleisti jaukioje Kino klubo salėje, žiūrint nuotaikingus filmus, praneša sąjungos spaudos tarnyba.

Švenčių laukimą šiemet sutrumpins keturi naujų, bet jau tituluotų užsienio ir Lietuvos kino kūrėjų bendros gamybos filmų nemokami seansai, kurie vyks Lietuvos kinematografininkų sąjungos klube (Vilnius, Vasario 16-osios gatvė 8).

Gruodžio 5-ąją sostinės žiūrovai turės progą išvysti Vilniuje nufilmuotą suomių režisieriaus Mikko Kuparineno romantinę dramą "2 naktys iki ryto" (2015), kurios herojai — prancūzė architektė ir didžėjus iš Suomijos — dėl Islandijos ugnikalnio išsiveržimo atšaukus visus lėktuvų skrydžius dviem naktims įstringa Vilniuje. Tarptautiniame Monrealio kino festivalyje filmas pelnė prizą už geriausią režisūrą, o tarptautiniame Valjadolido kino festivalyje, Ispanijoje, buvo pripažintas geriausiu festivalio filmu.

reklama

Gruodžio 7-osios vakarą suksis Estijos pajūryje nufilmuota psichologinė įtempto siužeto drama "Apsimetėliai" (2016), analizuojanti jausmų krizę išgyvenančios poros santykius. Tai antras sėkmingai stiprėjančio artimiausių kaimynių bendradarbiavimo pavyzdys — "Apsimetėlių", kaip ir Kristijono Vildžiūno filmo "Senekos diena", gamyboje dalyvavo visos trys Baltijos šalys. Filmo ypatingą sėkmę liudija faktas, kad viena didžiausių Prancūzijos kino gamybos ir platinimo kompanijų "BAC Films" jau įsigijo filmo perdirbinio teises ir po trejų-ketverių metų pasirodys prancūziškoji "Apsimetėlių" versija.

Gruodžio 12 dieną žiūrovus linksmins temperamentinga Lietuvos, Rumunijos ir Moldovos kinematografininkų juodoji komedija "Kartą Rytų Europoje" (2016), nukelsianti į mažą Moldovos miestelį ir jos gyventojų, Kusturicos filmų veikėjus primenančių spalvingų personažų, nuolat įsisukančių į kurioziškas situacijas, kasdienybę. Filmas, kurį galima apibūdinti kaip laukinio kapitalizmo išgyvenimo pradžiamokslį, pernai tarptautiniame Talino kino festivalyje "Juodosios naktys" pelnė geriausio filmo scenarijaus ir geriausio aktoriaus, jį pasidalijo du pagrindiniai filmo aktoriai, prizus.

Paskutinysis kino seansas — biografinė drama "Charmsas" (2017) — pakvies gruodžio 14 dieną. Tai Rusijos, Makedonijos ir Lietuvos bendros gamybos filmas, kurio pagrindinis herojus — tragiško likimo rusų absurdo literatūros klasikas Daniilas Charmsas (tikroji pavardė Juvačiov), kritęs nelygioje kovoje su sovietų režimu. Filmas įvertintas šių metų Šanchajaus kino festivalyje prizais už geriausią scenarijų ir geriausią operatoriaus darbą. Lietuviškoji filmo premjera vos prieš kelias savaites surengta kino festivalyje "Scanorama".

Nemokamas Gruodžio kino vakarų peržiūras Lietuvos kinematografininkų sąjungoje remia Lietuvos kultūros taryba ir visų keturių filmų prodiuseriai.


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
2   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают