Parlamentinis tyrimas, dėl konservatorių padarytos didelio masto žalos valstybei 2009–2012 metais, bus

Ekspertai.eu
+ 3 - 0
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/parlamentinis-tyrimasdel-konservator...
7535-10-24 (2017 г.), читали 1055
0

screen-shot-2017-10-24-at-05-32-10_1.png
Konservatoriai I. Šimonytė ir A, Kubilius iki šiol sugebėdavo išsisukti visiškai nebaudžiami. Nuotr. ve.lt

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui pavedama atlikti parlamentinį tyrimą dėl galimai padarytos didelio masto žalos valstybei 2009–2012 metais, Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos teigimu, Finansų ministerijai skolinantis iš komercinių bankų už galimai nepagrįstai dideles palūkanas.

„Komisija turėtų aiškintis ir dėl neviešu būdu išleistų Vyriausybės vertybinių popierių. Parlamentinio tyrimo iniciatyvos nutarimo projektą teikia net 49 įvairių frakcijų Seimo nariai“, - skelbiama pranešime.

Parlamentarams įtarimų kelia keistas Lietuvos Respublikos finansų ministerijos pasirinkimas skolintis iš komercinių bankų ir už didžiules palūkanas.

„2009–2012 metais Lietuva skolinosi dvigubai brangiau nei galėjo pasiskolinti iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF) (pavyzdžiui, Latvija tuo pat metu iš TVF skolinosi tik už 3,2 proc.) ir dėl šios priežasties Lietuvos bendroji skola išaugo daugiau nei du kartus. Finansų ministerija minimu laikotarpiu pasiskolino 7,5 milijardo eurų, tačiau nepagrįstai didelėmis palūkanomis, siekiančiomis net 9,375 proc.“, - primenama konservatorių padaryta žala.

reklama

Teigiama, kad „2009–2012 m. Finansų ministerijos vykdyto skolinimosi kainą mokame šiandien, o dar didesnę mokėsime ateityje“ ir „Lietuvos mokesčių mokėtojams, teks sumokėti 1,6 mlrd. eurų didesnių išlaidų skolai apmokėti nei buvo galima tikėtis pasiskolinus iš TVF“.

Iš viso Lietuva privačioms finansų institucijoms turės sumokėti net 3,2 milijardo eurų palūkanų. Be to, anuomet valdžiusi konservatorių ir liberalų Vyriausybė, didžiąją skolos dalį – 5,0 milijardus eurų – numatė grąžinti 2020–2022 metais. Būtent tada, kai mūsų šalis neteks didžiosios dalies Europos pinigų.

Tikimasi, kad kad šis parlamentinis tyrimas padės atsakyti į visuomenei ramybės neduodantį klausimą, kodėl skolintasi taip brangiai, nes skolos našta yra padalinta kiekvienam Lietuvos Respublikos piliečiui. 

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas atlikti parlamentinį tyrimą ir išvadą parlamentui pateikti turės  iki 2018 m. balandžio 1 d.

Eksperai.eu jau skelbė, kad reaguodamas į šį tyrimą, konservatorių lyderis yra perspėjęs žaliuosius valstiečius, kad jei jie nenori nemalonumų, turėtų padaryti viską, kad tyrimas dėl A. Kubiliaus ir buvusios jo Finansų ministrės Ingridos Šimonytės ištaškytų milijardų, nebūtų pradėtas.

Šaltinis: lrs.lt

Susiję:

G. Landsbergis ne juokais perspėjo žaliuosius valstiečius   


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают