Artūras Areima blaiviai apie naują O. Koršunovo spektaklį: Gal tą lavoną „Tartiufą“ reikėjo palikti ramybėje?

Anonimusas
+ 6 - 0
Автор: Artūras Areima
Источник: https://www.facebook.com/arturas.areima...
7535-09-30 (2017 г.), читали 1430
2

„Praėjusį teatro sezoną bene didžiausiu nusivylimu teatro pasaulyje tapo ilgai laukto spektaklio „Tartiufas“ pagal Moliere'ą atšaukimas Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT). Žiūrovai grąžino bilietus, atgavo pinigus ir ilgai laukto spektaklio nepamatė <...> Režisieriaus teigimu, trumpiau nei per mėnesį bandoma reanimuoti staigiai numirusį „Tartiufą“.“

Kas atsitiko mūsų teatro Dievui Koršui, korifėjui, maestro, genijui, kad stebint jo, ale atgaivintą lavoną, jautiesi, kad į Nacionalinio teatro sceną grįžo Večerskio laikai? Gal čia naujas iš Norvegijos parsivežtas humoro jausmas, sumesti visus štampus, pseudo pasenusį šiuolaikiškumą, labai neveiksmingus prastus bajerius ir dar bandyti pakopijuoti, ar pigiai pacituoti, ką tik įvykusią gerą (geros kokybės, nuostabų spektaklį) premjerą „Lokį“, dar šiek tiek F. Castorfo pabandymų ir savęs paties, kai dar gyvus veikalus statė? 

O gal čia kokia pykčio pozicija: - Va, imsiu jums šūdą prastumsiu, o jūs vis vien mane dievinsit, nes bijosite pajudinti mane, nes aš narcizas genijus?

Gal duosiu tai ko LT reikia, ką mėgsta ir tegu užsipis?

Gal tą lavoną „Tartiufą“ reikėjo palikti ramybėje? Gal čia tas ryklio balionėlis įkando ir kokį virusą pasigavo? Įdomu, ką mano kiti?

reklama

Suprantu, kad aš esu niekas, šūdo gabalas, ir gal Lt neprimtina kviestionuoti genijus. Bet čia tik mano, nevykėlio nuomonė, kuris nori sužinoti, ką mano kiti ir gal Lt gali pradėti vykti dialogas, kad padėtume vieni kitiems, o ne už nugarų apkalbinėtume? Bet gali būti, kad aš šįkartą smarkiai prasilenkiu su virššiuolaikinio meno subtilybėmis?

P.s. nieko pikto niekam nelinkiu ir neturiu, tik įdomu. Kažkas labai keisto, man atrodo atsitiko. ir šiaip jei reikia užmėtykite akmenimis, bet išlaikykim ironiškas spalvas.

---
Mindaugas Jusčius
Aš Jums štai ką pasakysiu, šis spektaklis turės puikią ateitį, bus lankomas ir mylimas žiūrovo, kažkaip nematau nė vieno, galinčio pasigirti šitokiu žiūrovų dėmesiu. Pavydas? Ar pastangos ieškoti tiesos neigimu? Puikus spektaklis, puikūs aktorių darbai. Klaidų, taip yra, bet jos neesminės.

Aivaras Micius
Savigarba, argumentai, kritiskas saves ir aplinkos matymas, kur jus?

Arturas Areima
Mindaugai, sutinku, kad bus publikos lankomas, nes tv3 kanalas irgi žiūrimiausias ypač laida,, legendos'', ir beje večerskio ,, meilė pagal grafiką '' lyg šiol rodomas ir buvo išstumtas būtent iš šio teatro , bet ar tokių tikslų yra siekiama? Užkišti publika šlamštu ir girtis lankomumu? Jei ką Domino yra lankomiausias teatras, gal imkim, jį kaip kamertoną ir paverskim nacionaliniu ? Keista yra,kad tokio lygio(aukšto kalibro menininkas) žmogus, leidžia į sceną tokio lygio,, spektaklį''. O beje, Mindaugai, esate lankęsis kitame teatre išskyrus savo darbovietę? Klaida yra viena: Oskaras Korshunovas reikia,, išsimiegoti'', ir išlaikyti savo aukštą vertę, su kuria ilgus metus žygiavo...ir restartuotis

Mindaugas Jusčius
Artūrai, va čia jau suklydote, Domino nėra lankomiausias. Lankomiausias yra LNDT ir Išvarymas. Su "klaida" sutinku. Lankęsis esu ir kitame teatre. Mano manymu Tartiufas nėra to blogojo teatro pavyzdys. TV3 nežiūriu, kaip ir LNK ir BTV.

Arturas Areima
Deja yra, dėl to ir liūdna, nes labai gerbiau Oskaras Korshunovas,

reklama

---
Elžbieta Latėnaitė
Iš esmės tau pritariu, Arturas. Ačiū, kad netyli.

---
Simonas Norbutas
gerai, problemas visi regi, o ką gero pasakysit apie šį spektaklį, juk pastarojo dalyko jame taip pat esama, ar ne taip, Arturas Areima?

Arturas Areima
gero? Samuolytė, išliko gyva, nors matėsi, kad ir jai ten nepatinka būti(čia mano asmeninė nuomonė). O ką gero pasakysite apie ,,Lokį", kurį pabandė pakopijuoti? Ir, kad pagaliau atgiya teatralų pliekimasis, nes užpiso ta pseudo liberali tyla, kur neva pabūsiu protingas patylėsiu, nors šika už nugaros. Pagaliau prabilom, bent keli, nors dauguma aktorių žinoma patylės, nes nori vaidmenų pas Dievą Oskarą. O kritikai, prie ekrano krizens, nes bijo titaną pajudinti.

Simonas Norbutas
Arturas Areima nežinau ar Lokį kopijavo, bet tas video Tartiufe- tai akivaizdžiai grynas oportunizmas, stengiantis neatsilikt nuo teatralinių laikmečio madų ir tiek. Konceptualia ir vizualia prasmėmis- tik rakštis spektaklio kūne (ją ištraukus dar galima visai padorų varjete spektaklį sukurt)

---
Andrius Jevsejevas
Na va, pasižiūrėjau Tartiufą ir... Man patiko. Vietomis - net labai.

Arturas Areima
Žinosiu kokia linkme judėti, prisižiūrėsiu teliko bajeriukų, pasikviesiu tave, kad sušūdintum,nes tik tada supras Lt liaudis ir kritika, dar geram spektakliui reikia Savickio ir jo bajeriukų, Stasiulytės Su Mickevičiumi, ir bus pyzda šedevras. Pagaliau išsiaiškinau ko Lt kritiką nori, nes vis blogai blogai, visi nesupranta teatro, o va radom kamertoną. Taigi Lt teatro kūrėjai, radom tą grūdą, kurio ir ieškojom, dabar galėsim būti nuolat tiesiojoje. Volia. Gaila, kad Andrius Jevsejevas, taip ilgai slėpė, nuo mūsų, kur slypi tikro teatro paslaptis. Ačiū, Andriau, palengvinai gyvenimą. Pasirodo viskas paprasčiau. Ir dabar supratau, kodėl tu toks liūdnas buvai, kai večerskį nuvertė, ir aišku, kad večerskio spektaklių atidarysi naująjį Panevėžio teatro sezoną. Tegyvuoja komedija. Dabar laisva ranka galima miegoti ir su pasišokinėjimu kurti. Ir Andrius, atsakė pagaliau į klausimą kad jis, jėga.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
6   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 2

2. Mylimiausi 1 0
2018-03-17 13:39:03

Man irgi mylimiausi spektakliai yra Večerskio, gaila, kad jie nerodomi Nacionaliniame teatre, gaila iš viso, kad Večerskis ne Nacionalinio teatro direktorius, prie budraičio nėra ko lankytis jame.

1. Anonimas 1 0
2017-10-02 17:47:16

Kodėl jums kliūva Večerskio spektakliai? Gal dėl to, kad į juos plūsta žiūrovai ir pavydas daro savo? Apie kitus režisierius geriau jau patylėsiu, nes tyla - auksas.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают