Europos parlamento pirmininko pavaduotojas Ričard Černeckij: lenkai savo namuose tvarkysis savo nuožiūra

Algimantas Lebionka
+ 5 - 0
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://lebionka.blogspot.lt/2017/09/europos-parlamento-pirmi...
7535-09-12 (2017 г.), читали 1012
0

https://1.bp.blogspot.com/-s0phs8neFpI/WbYiKyfubhI/AAAAAAAAFqQ/OSYwWGl8mb8i-wwKCGfuzbyPnQcF6f1uQCLcBGAs/s1600/e14c190dd44740aab05064639a9661f1%2B%25281%2529.jpeg

Jeigu Lietuvos valdžia, kurios ne viena iš pagrindinių personų sovietmečiu laižė okupantams batus, uoliai tarnavo režimui, dabar taip pat uoliai laižo antrą galą Briuseliui, tai lenkų politikai – priešingybė jiems. Tai savo valstybės patriotai. Man kelia pasigėrėjimą jų meilė savo Tėvynei, jos žmonėms. Tokio elgesio pavyzdys - Europos parlamento pirmininko pavaduotojas Ričard Černeckij.

Černeckij dienraščiui wPolytice pasakė:

Atskiros Europos Sąjungos narės privalo ir organizuos savo vidinę santvarką, kaip nori, ir žinoma, niekas joms neįsakinės iš išorės, iš Briuselio, Berlyno ar Paryžiaus, nenurodinės, kaip turi atrodyti etninė piliečių sudėtis, kurią kuria Lenkija. Tai ne jų reikalas. Tegul kiekvienas gyvena, kaip jis nori. Aš atstovauju visus tuos, kurie nori tvarkyti lenkų namus pagal lenkų nuožiūrą. Šis numeris su oriais lenkais nepraeis.

reklama

Wpolytice korespondentė paklausė: Komisarė Elžbieta Bieńkowska pareiškė vokiečių spaudoje, kad euroskeptikai yra didesnis pavojus, negu Brexit. Taip pat nurodė į valstybes „tokias, kaip Lenkija“, Platformininkų (D.Tusko partija, pralaimėjusi rinkimus Lenkijoje , A.L.). tradicija ieškoti pagalbos užsienyje tęsiasi vis toliau ir toliau?

Ričard Černeckij: Bieńkowska turėtų atsiprašyti už tokią pasakytą šlykštynę (politikas perfrazavo lenkų posakį). Tai ypač nejauku, kad Lenkijos deleguotas labai aukštas valdininkas, kuris atstovauja Lenkiją Europos Komisijoje, iš principo, prisijungia prie choro savo šalies skundikų, turgaus pletkininkių tradicijoje. Aš suprantu, kad ponia Bieńkowska šiuo momentu kovoja už gyvenimą po gyvenimo, tai yra už kokias nors pareigas po Europos Komisujos įgaliojimų termino. Tokioje situacijoje, nei Timmermans, nei Okandijos vyriausybė, nei Lenkijos vyriausybė nepratęs šio termino. (…)

Wpolytice: Bieńkowska taip pat kalba apie pavojų bandymo reguliuoti NVO veiklą. Tai reveransas tokiems žmonėms kaip Džordžas Sorošas?

Ričard Černeckij nuomone, „bet koks pretekstas tinka, kad suduoti savo šaliai“. Jeigu nori suduoti, lazdą visada surasi, tai „Pilietinės platformos“ pozicija.

Į klausimą apie Lenkijos poziciją imigrantų atžvilgiu po ES teismo sprendimo dėl „pabėgėlių perkėlimo“ Ričard Černeckij pasakė:

Prašau, nereikia naudoti sąvoką „pabėgėlių perkėlimas“. Čia kalbama apie mūsų spaudimą priimti tūkstančius nelegalių imigrantų. Tai visiškai nereiškia, kad Europos Komisija nori mus pamaloninti našlaičiais iš Aleppo, ar moterimis su vaikais iš kitų Sirijos miestų. Čia eina kalba visų pirma apie 20-30 metų vyrus, vienišus, be šeimų, be jokios grėsmės jų sveikatai ir gyvybėms gyvena jau daug metų Italijos ir Graikijos stovyklose. Mes uždegėme raudoną šviesą imigracijai iš už Europos ribų, iš musulmoniškų valstybių. Negali būti, kad vyriausybė spaudžiant ES uždegtų žalią šviesą, nes, įvyktų katastrofa kelyje. Mes darome išvadas iš neteisingos kitų šalių politikos. O tai, kad šios šalys yra piktos ant Lenkijos, tai, matomai, yra todėl, kad Lenkija parodo jų piliečiams kitą politiką, kad galima ir reikia vykdyti kitą imigracijos politiką, galima vykdyti uždarų durų politiką, o ne politiką atlapotų imigracijai vartų. Kitos šalys, mano nuomone, apie tai pamiršo.

reklama

Ričard Černeckij nuomone, tai neliečia Angelos Merkel, bet kitų šalių vadovai apie tokią galimybę susimąstys. Angela Merkel nuotraukų su imigrantais niekas neatsimins, kaip Berlyno sienos griuvimo vaizdų, šios nuotraukos bus imigracinės politikos klaidų priminimu.

Ričard Černeckij pasakė: ES padarė klaidų imigracijos politikoje, de-facto skatindamas imigraciją. Atvyko, toli gražu ne bėgantys nuo karo, o tie, kas norėjo pagerinti savo materialinę situaciją. Ponios Merkel klaidos akivaizdžios. Aš norėčiau, kad Lenkija turėtų su Vokietija gerus santykius, bet vardan gerų santykių, žinoma, mes nekopijuosim klaidingos imigrantų priėmimo politikos. Apie tai negali būti kalbos. Pabrėžiu, kad blokuodama imigraciją Lenkijos vyriausybė rūpinasi savo piliečių saugumu, kurie gyvena šiandien, ir tų, kurie gyvens po 30, 40 arba 50 metų. Kai žiūrime į teroro aktus Europoje, tai yra, kaip taisyklė, juos vykdo vaikai ar anūkai tų, kas atvažiavo į Vakarų Europą. Neleisdami emigrantų musulmonų, mes keliems dešimtmečiams padidinsime mūsų saugumą.

Ričard Černeckij pabrėžė: Atskiros ES šalys narės privalo ir tvarkys savo vidinę santvarką, kaip nori, ir suprantama, niekas iš Briuselio, Berlyno ar Paryžiaus nenurodinės, kokia turi būti etninė valstybės sudėtis, kuri kuriama Lenkijoje. Tai ne jų reikalas. Tegul kiekvienas gyvena taip, kaip nori ir sugeba. Aš perspėju visus tuos, kad nori šeimininkauti lenkų namuose ir šeimininkus pastatyti į kampą. Šitas numeris su oriais lenkais nepraeis.

Šaltinis:

https://wpolityce.pl/polityka/357144-nasz-wywiad-czarnecki-przestrzegam-wszystkich-ktorzy-chca-meblowac-polski-dom-na-wlasna-modle-ten-numer-z-dumnymi-polakami-nie-przejdzie


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают