Signalas, kad grėsmė minimali, buvo netikslus – grėsmė maksimali

Ekspertai.eu
+ 2 - 6
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/signalaskad-gresme-minimalibuvo-neti...
7535-08-28 (2017 г.), читали 1054
0

screen-shot-2017-08-28-at-07-45-48.png
Nuotr. reuters

Lietuvoje ilgą laiką buvo skelbta, kad Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad“ pagaliau turėtų baigtis ne tik karine intervencija į NATO ir ES valstybę Lietuvą, bet ir Baltarusijos okupacija.

Tačiau praėjusios savatės pradžioje Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pranešė, kad „šiuo metu nėra požymių, kurie rodytų, kad „Zapad 2017“ pratybos gali būti panaudotos kaip priedanga realioms operacijoms“.

Apie tai buvo skelbta publikacijoje „Sensacija: išnyko požymiai, kurie rodytų, kad „Zapad 2017“ gali būti priedanga realioms operacijoms“.  

Tačiau tokia žinia džiaugtasi neilgai.

Ministras R. Karoblis šeštadienį dalyvaudamas Kaune konservatorių laisvės Piknike pasakė, kad Baltarusija dėl rugsėjį vyksiančių karinių pratybų „Zapad 2017“ yra šiek tiek atviresnė nei Rusija.

reklama

„Ir ką mes jaučiame, jaučiame tikrai dabar dar prieš „Zapad“ šiokį tokį atvirumą labiau iš Baltarusijos“, - pikniko dalyiams pasakė ministras.

Anot jo, tas atvirumas gali būti susijęs su nerimu, ar į pratybas atvykę Rusijos kariai su technika, joms pasibaigus paliks Baltarusiją.

„Galų gale pasiprašymas inspektorių po pratybų iš jų pusės tai, ko gero, ne be reikalo. O tam, kad gerai būtų, jeigu jie vis dėlto išvyktų, nepasiliktų, nors rizika yra atvykimas. Yra ir mūsų interesas, ir ypač mūsų draugų interesas, kad kariuomenė po „Zapad“ vis dėlto trauktųsi. Kitu atveju ir mes turėtume kitą saugumo situaciją“, - kalbėjo R. Karoblis.

Rugsėjo 14–20 dienomis Rusija ir Baltarusija rengia bendras karines pratybas. Oficialiais duomenimis, jose dalyvaus iki 12 tūkst. 700 karių, apie 70 lėktuvų ir sraigtasparnių, iki 680 kovinės technikos vienetų, įskaitant apie 250 tankų, apie 200 pabūklų, salvinės raketų ugnies sistemų ir minosvaidžių, iki dešimt laivų.

Lietuvos žiniasklaida primena, kad „tuo metu Vakarų žvalgyba sako, kad šiose puolamojo pobūdžio pratybose dalyvaus apie 100 tūkst. karių.

Lietuvos karinės žvalgybos teigimu, labai tikėtina, kad pratybų „Zapad“ scenarijuje bus numatytas ginkluotas konfliktas su NATO. Dalis mokymų rajonų bus greta Lietuvos valstybės sienos, todėl Lietuvos pareigūnai neatmeta incidentų ir provokacijų tikimybės“, - skelbia valstybinis transliuotojas lrt.lt ir naujienų agentūra BNS.

Primenama, kad „apie galimybę, jog Rusija po pratybų galėtų aneksuoti Baltarusiją, pareiškė rugpjūčio pradžioje Lietuvoje viešėjęs buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis“.

Aneksavus Baltarusiją, kitas Rusijos taikinys būtų NATO ir Europos Sąjungos valstybė Lietuva.

Susiję:

Konservatorių laisvės Piknikas

Baltarusijos dienos gali būti suskaičiuotos – šiai valstybei gresia Rusijos aneksija  

Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad“ pagaliau turėtų baigtis karine intervencija į Lietuvą ir Baltarusijos okupacija


25% Плюс 25% Plus
75% Минус 75% Minus
2   6
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают