Politinės bylos verdiktas: nuteistas V. Lekstutis

Anonimusas
+ 18 - 0
Автор: Socialistinis Liaudies Frontas
Источник: http://www.slfrontas.lt/politin%C4%97s-bylos-verdiktas-mutei...
7535-03-07 (2017 г.), читали 3069
0


Olegas Titorenko prie JAV ambasados Vilniuje

Kovo 6 d. 8 val. ryte Klaipėdos apylinkės teisme paskelbtas verdiktas Vaido Lekstučio byloje. Teismo sprendimu jam paskirta vieneri metai lygtinio teistumo ir 100 valandų viešųjų darbų. ,,Toks verdiktas iš esmės nenustebino. Tai tamsių jėgų pergalė. Bet tegul per daug nesidžiaugia, priespaudos laikai nebus amžini“-teigė V. Lekstutis.

Šis politinis procesas truko kelis mėnesius. 2016 m. lapkričio 28 d. oficialiai nutarta, jog aktyvaus klaipėdiečio visuomenininko Vaido Lekstučio bylos pirmas posėdis vyks Klaipėdos apylinkės teisme gruodžio 13 d. Posėdis vyko tą dieną, po to vyko dar keli posėdžiai. Kaltinamasis aktas V.Lekstučio atžvilgiu priimtas dar lapkričio 2 d., o raštu į namus oficialūs dokumentai atsiusti už eilės dienų. Sambūrio ,,Būkime vieningi“ lyderis V. Lekstutis buvo kaltinamas pagal LR BK 170 straip. (Neapykantos kurstymas).

Jam reiškiamos pretenzijos dėl tariamo konservatorių pažeminimo, dėl to, jog ,,neva rodė neapykantą Lietuvos Respublikai būdingoms vertybėms” bei dėl kitų epizodų. Rugsėjo-spalio mėnesiais aktyviam klaipėdiečiui teko lankytis apklausose policijoje, o prokuroras jam siūlė iškart pripažinti kaltę, teigdamas –,, tada viskas vyks supaprastinta tvarka, gausi minimalią bausmę”. Tačiau V.Lekstutis nepasidavė prokuroro vilionėms. Svarbu tai, kad visi tokie persekiojimai rodo, jog valdantieji klanai jaučia keistas baimes, tariamą grėsmę iš pilietinių organizacijų pusės, bijo aktyvių piliečių.

reklama

Kodėl tai vyksta? Matyt klanai jaučiasi pridirbę tamsių darbelių, užtai ir vykdo puolimą-rengia kratas, kurpia įvairias bylas, grasina ir visaip trukdo aktyvių piliečių ir opozicinių organizacijų veiklai.

V. Lekstutis buvo kaltinamas tariamu neapykantos kurstymu prieš konservatorius ir liberalus

Štai kas teigiama nuosprendyje: ,,Vaidas Lekstutis pripažintas kaltu dėl tokių nusikalstamos veiklos epizodų : Jis viešai skatino ir niekino neapykantą žmonių grupei, skiriamai seksualinės orientacijos, įsitikinimu ir pažiūrų pagrindu. Vaidas Lekstutis 2013 metų lapkričio 7 dieną, iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto kompiuterio, naudodamasis socialinio tinkle ,,Facebook” paskyra, parašė komentarus, kuriuose yra teiginys ,,Konservatoriams kartu su liberalais būtų laikas pagalvoti apie vieningos partijos pavadinimą, pvz. ,,Pedofilų, pederastų ir iškrypėlių partija”, jis viešai tyčiojosi, skatino neapykantą žmonių grupei, skiriamai seksualinės orientacijos pagrindu, taip pat konservatorių ir liberalų partijos nariams, kaip žmonių grupei, skiriamai įsitikinimų ir pažiūrų pagrindu. Šiais savo veiksmais Vaidas Lekstutis padarė nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos Baudžiamojo Kodekso 170 straipsnio 2 dalyje”.

Toliau yra teigiama -,,V.Lekstutis viešai pritarė SSSR įvykdytai agresijai prieš Lietuvos Respubliką, ir prieš Lietuvos gyventojams įvykdytus nusikaltimus žmogiškumui, juos neigė ir menkino . O 2015 m. spalio 24 d. Vaidas Lekstutis socialiniame tinkle ,,Facebook” paskelbė tekstą pavadinimu ,,Lietuviai serga Stokholmo sindromu”, kuriame be kita ko, išdėstė teiginius :,, Stokholmo sindromas-psichologinis reiškinys, kuomet pagrobimo metu įkaitai ima jausti teigiamus jausmus(pvz.-pagarbą) jų pagrobėjams. Lietuva daugelį amžių kenčia nuo visokių užpuolikų. Šimtus metu Lietuva kartu su žemaičiais, rusais, baltarusiais, ir t.t. gynėsi nuo kryžiuočių nešamos iškrypėliškos pasaulėžiūros. Ir štai dabar visiškai aišku, jog Lietuva tapo JAV kolonija. Ir tuo pat metu daug kas smerkia Rusiją, net Rusija išvadina teroristine valstybe. Kodėl nesmerkiami vokiečiai, kurie šimtus metų lietuvių, žemaičių tautas naikino? O tai, kad rusai po Antro pasaulinio karo Vakarų propagandos apšvitintus vežė į gryną orą (Sibirą) prasivėdinti, paverčiama kaip baisiausias dalykas. Taip, tai tremtis, buvo ištremta ir daug nekaltų žmonių, kuriuos skundė jų kaimynai ir ,,draugai”. Gal prablaivėkime ir nustokime sirgti?”.

reklama

Tokiu būdu Vaidas Lekstutis neigė Lietuvos Konstitucinę santvarką, viešai pripažintą istoriją, rodydamas neapykantą Lietuvos Respublikai būdingoms vertybėms, viešai pritarė SSSR įvykdytai agresijai pries Lietuvos Respubliką”. Byloje daug kur remiamasi eksperto L. Laužiko išvadomis. Čia svarbu pažymėti, kad šis ekspertas yra skandalingai pagarsėjęs įvairiose rezonansinėse bylose.

Lietuva-jau politinių represijų šalis?

Lietuvoje politiniai persekiojimai jau tampa kasdienybe. A.Paleckio, J.Leko, D.Raugalienės, A.Drižiaus, G.Grabausko, D.Šulco, R.Plungės, A.Veberio, S.Rakauskienės, E.Satkevičiaus bylos ir daug kitų bylų-tai tipiškos politizuotos bylos. Pastaruoju metu persekiojimai stiprėja. Masinės kratos, cenzūros įvedimas, pastovūs grasinimai aktyvių žurnalistų ir visuomenininkų atžvilgiu, pradėtos konkrečios politinės bylos V.Lekstučio, O.Titorenko, Ž. Razmino, G.Grabausko atžvilgiu. Lietuvoje nuo politinių persekiojimų pereinama į politines represijas –kai vykdomas sistemingas ir nuožmus korumpuotiems valdantiesiems klanams trukdančių žmonių veiklos užkardymas. O valdančiųjų baimės rodo, kad jie nesijaučia tvirtai, matyt supranta, jog artėja atpildo valanda už 27 metus vykdytą Lietuvos griovimą, juk daugybė žmonių nuskurdinta, išvaryta į Vakarus, įsigalėjo korupcija ir biurokratizmas.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
18   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают