„Lidl Lietuva“ versus „Vaikystės sodai“: 826.56 € versus 519.27 €

Anonimusas
+ 10 - 1
Автор: Aušra Maldeikienė
Источник: http://lietuvossarasas.lt/ausra-maldeikiene-lidl-lietuva-ver...
7535-03-01 (2017 г.), читали 2063
0

Kaip jums atrodo, kiek turėtų uždirbti žmogus, kuris prižiūri ir ugdo jūsų vaikutį, ypač jeigu už tą ugdymą mokate per 550 eurų per mėnesį? Ir kaip manote, ar logiška, kad prekybos centre uždirbama gerokai daugiau, nei globojant ir ugdant vaikus?

Šiomis dienomis Sodra pradėjo viešinti vidutines draudžiamąsias pajamas ir socialinio draudimo įmokų sumas visų draudėjų, kurie turi daugiau negu 3 darbuotojus. Tokia teisinė norma numatyta naujajame socialinio draudimo įstatyme. Šiandien galite pamatyti 2017 metų sausio mėnesio duomenis.

Dėl tokios, esą perteklinės informacijos jau dabar kyla pasipiktinimo bangą ir LLRI rauda, kad esą taip atskleidžiama per daug duomenų. Paduokime vyrams nosines ir žiūrėkime, ką turime.

Štai „Vaikystės sodas“ skelbiasi esąs vieta, kur jūsų vaikas leidžia dieną. Dar daugiau, tai esant vieta, kur išnyksta „visi panašumai su įprastu vaikų darželiu“. Čia irgi reklama. Bet kai pasižiūri šios „neįprastos“ erdvės darbuotojų atlygius bent jau su pastaruoju sakiniu nesutinki. Vidutinis atlyginimas „Vaikystės sode“ sudaro 519.27 eurų per mėnesį ir tai vos 16,6 euro viršija vidutinį, tarkime, vaikų darželio „Gudrutis“ darbuotojų atlygį. Beje, šio darželio vertinimas 9 iš 10 (vertino 7 žmonės) tuo tarpu „Vaikystės sodų“ per pusę prastesnis — 4,5 iš 10 (vertino 132 žmonės). Gal ir nepanašu, bet kol kas „Vaikystės sodų“ nenaudai.

reklama

Tiesa, vieną iš tikrųjų esminį skirtumą radau. Už „Vaikystės sodų“ paslaugas savo vaikučiui mokėsite per 550 eurų, o „Gudrutyje“ užteks daugiausia 60 eurų.

Jeigu norite tikėti, kad darbuotojai „Vaikystės soduose“ gaudami praktiškai tokį pat atlygį, kaip „Gudrutyje“ dirbs nepalyginamai geriau, tikėkite. O aš pasakomis netikiu. Už vidutinį atlygį apie 500 eurų darbuotojas, kuris dirbs su jūsų vaiku neturės galimybės adekvačiai ilsėtis, operos teatras ar kelionė, kuri padėtų jam matyti pasaulį kitaip ir tas žinias perteikti jūsų vaikui, tokiam žmogui irgi nebus prieinama. Taigi, suplosite daug, bet daugiau už tuščią statusą: vaikutis autentiškos patirties, kurią gali duoti tik labai įdomūs, gyvi ir neprivargę žmonės, neįgys.

Nesakau, kad auklėtojos „Vaikystės sode“ bus prastos. Tikiu, kad jos puikios. Vis dėlto mokėti samdomoms darbuotojui mažiau, nei kainuoja 1 (VIENO) vaikučio išlaikymas grupėje yra nedora, ką besakytų „Vaikystės sodo“ savininkė ir veidas Austėja Landsbergienė.

Kaip labai mes mylime savo vaikus, aiškiai parodo ir kitas skaičius. „Lidl Lietuva“ darbuotojų vidutinis atlygis 2017 metų sausį buvo 826,56 euro. Taigi, kasininkės ir salės darbuotojai Lietuvoje uždirba daugiau, nei iškilaus privataus darželio auklėtojos.

O dabar dar kartą pagalvokime, ko iš tiesų rauda švelnieji LLRI vyrukai.

Manau, kad jiems širdį spaudžia tai, kad pradėjus viešinti duomenis be visų kitų privalumų (verslo skaidrumo, viešumo, kovos su šešėline ekonomika) darbuotojai, žinodami, kiek panašų darbą dirbantys žmonės uždirba kitoje analogiškoje įmonėje turės daugiau derybinių galių reikalaudami iš darbdavio teisingesnio atlygio.

„Vaikystės sodų“ auklėtojos ir ypač tėveliai, kurie joms patikite savo vaikus, pamąstykite, kas ir kodėl taip keistai su jumis elgiasi.


90% Плюс 90% Plus
10% Минус 10% Minus
10   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают