Pora žodžių apie "madas" ir tendencijas kultūrizme

Anonimusas
+ 8 - 1
Автор: Šarūnas Navickis
Источник: https://www.facebook.com/sarunas.navickis...
7535-02-20 (2017 г.), читали 5840
0

Šiame, kiek sukarikatūrintame piešinėlyje, kairėje pusėje visai tikroviškai pavaizduotas ankstyvojo kultūrizmo čempionas Styvas Ryvsas (Steve Reeves), o dešinėje - truputį (dievaži - nedaug) sušaržuotas šiuolaikinis kultūristas. Kas atsitiko su kadaise itin estetišku sportu, agliškai vadinamu "kūno statyba" (bodybuilding)? Ką gi mes čia "statėme, statėme ir pagaliau pastatėme"?

Panašu, kad bet kokia kaina (pabrežiu!) didinant raumenų apimtis ir gal net dar didesne kaina mažinant poodinį riebalų sluoksnį, buvo "pravažiuoti" visi fiziologiniai ir anatominiai stop ženklai - ne tik pravažiuoti, bet ir išvartyti...

reklama

Sakykite, ką norite, o pūpsantis kultūristo pilvas - netgi tada, kai jo riebalų kiekis sukasi apie 4%, kai norma laikoma iki 20%, o prie 10% jau ima matytis pilvo presas - yra ne itin mielas akiai vaizdelis. Kodėl taip atsitinka?

Na, viena priežastis aiški - kad užauginti toooookią raumenų masę, į dieną reikia suvalgyti apie 10 000 kcal, o tai išties nemažas maisto kiekis (turėkite omenyje - kasdien!) ir todėl viduriai neišvengiamai didėja. Skrandžio talpa auga taip pat. Tačiau, kad organizmas veiktų tokiomis apsukomis, reikia ir dar tai šio, tai to, kas išvestų žmogaus organizmą iš jam Gamtos nustatytos orbitos. Ir išveda.

Jei piešinėlis neįtikina - „Google“ nesunku rasti ir fotografijų, kurios šiuos teiginius patvirtins.

Čia Ronis Kolemanas (Ronnie Coleman) ir Arnoldas Švarcnegeris (Arnold Schwarzenegger), abu po daug kartų iškovoję aukščiausią kultūristų profesionalų titulą "Misteris Olimpija". Scenoje jie niekada nestovėjo greta, kadangi juodu skiria apie 30 metų laiko tarpas, tačiau nuotraukoje itin aiškiai matomas minėtasis "progresas".


88% Плюс 88% Plus
12% Минус 12% Minus
8   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают