Atsakymas korporacijų tarnui Džonui Keriui

Versijos.lt
+ 5 - 0
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/atsakymas-korporaciju-tarnui-dzonui-keriu...
7534-10-25 (2016 г.), читали 2135
0

Tai, kas šiandien vyksta pasaulyje – tai arši ir isteriška Amerikos „išskirtinumo“ manifestacija.

„Visi turi mums paklusti ir atiduoti savo resursus, nes mes esame Išrinktieji“.

Absoliučiai infantiliška pozicija, ypač turint galvoje, kad savo lyderystę Amerika jau praktiškai prarado kone visose kryptyse.

Kol Amerika didžiuojasi nauju aifono modeliu, Rusija kuria naujoviškus atominius reaktorius ir variklius kosminiams laivams. Kol Amerika visiems pasakoja apie savo išskirtinumą, Kinija tapo pasaulio lydere gamyboje ir prekyboje. Kol Amerika mėgina galutinai įbaudžiavinti savo vasalus Europoje, Rusija siūlo abipusiai naudingos partnerystės sąlygas.

Amerika nekontroliuoja ES. Amerikiečiai kontroliuoja tik atskirus politikus ir valdininkus, kurie kol kas vis dar skleidžia Amerikai reikalingą įtaką. Tačiau paveikti ES politikos apskritai JAV jau nesugeba.

reklama

Mes tai matome iš Olandijos referendumų, TTIP sutarties nepasirašymo, didžiulių baudų ir sankcijų, kurios dedamos JAV kompanijoms Europoje. Ir štai, praradę praktiškai visas pozicijas, nustoję būti ideologiniais, moksliniais, technologiniais ir ekonominiais lyderiais pasaulyje, amerikiečiai rėkia „Jūs turite mums paklusti!“

Jeigu anksčiau JAV viliojo amerikietiškos svajonės patrauklumu ir savo ekonomikos realiais pasiekimais, tai šiandien viskas, kas Amerikai liko – gausybė lėktuvnešių, tinkamų tik čiabuviams gąsdinti trečiojo pasaulio šalyse ir pasaulinio terorizmo rėmimas, kuo dabar amerikiečiai užsiima praktiškai jau nebesislėpdami.

Kerio naujausi pareiškimai – ryškus to pavyzdys.

„Mes ginsime demokratišką Ukrainą“... Ką ginsite, atleiskite? Neegzistuoja tokio daikto gamtoje. Demokratinė Ukraina pasibaigė 2014 vasario 22 dieną, o nuo to laiko tai tėra viso labo teroristinis Porošenko režimas, valdantis buvusios Ukrainos teritoriją karo, teroro ir represijų pagalba.

Taip kad, misteri Keri, reikia sakyti sąžiningai: „Mes ginsime savo nacistines marionetes Kijeve“. Ir „Mes ginsime savo teroristines marionetes Sirijoje bei Irake“ – taip bus tiksliau.

reklama

Kiekvieną kartą, kai JAV atstovas kalba apie tarptautinės teisės laikymąsi, negali nenusišypsoti. Negaliu susilaikyti. Sutikite, kai valstybė, kuri labiausiai tą teisę pažeidinėja ir apskritai jos nepaiso, kažką kalba apie taisyklių laikymąsi – tai būtų labai juokinga, jeigu nebūtų taip liūdna.

Mielasis misteri Keri, tarptautinė teisė – tai ne beprotiški Amerikos kaprizai, kaip jūs esate įsitikinęs, o JTO Įstatai ir kiti tarptautiniai įstatymai bei susitarimai, į kuriuos jūs dažniausiai šluostotės kojas.

Kokiu teisiniu pagrindu JAV įsiveržė į Iraką ir Afganistaną? „Todėl, kad mes tai galime“ – tai nėra teisėtas pretekstas, tai – savivaliavimas. Kokiu pagrindu buvo įsiveržta į Libiją, dėl ko ši šalis praktiškai nustojo egzistuoti? Ir, galų gale, remiantis kokiomis tarptautinės teisės nuostatomis Amerika veikia Sirijoje, bombarduodama svetimos nepriklausomos valstybės teritoriją? Jeigu jūs esate tarptautinės teisės šalininkai, tai lengvai išvardinsite man tuos JTO Įstatų punktus, kuriais remiatės. Negalite?

Na ir nuostabi Kerio frazė „We stand our ground„. Kurgi ta jūsų žemė, misteri Keri? Nejaugi Donbase? Nejaugi Damaske ir Alepe? O aš ir nežinojau, kad tai JAV teritorijos. Nuo kada?

Tai mes stovime ant savo žemės. Donecką ir Luganską įkūrė rusai (kaip ir Charkovą, Odesą, Nikolajevą ir t.t.), juose gyvena rusų žmonės. Ir mes neleisime nebaudžiamai žudyti rusų, kad ir kur tai būtų daroma. We stand our ground, o jūsų čia niekas nekvietė.

Jei atvirai, tai iš visų Amerikos politikų Keris man visada patiko labiau už kitus. Narsus ir sąžiningas kareivis, kuris atėjo į politiką ant antikarinių protestų bangos Vietnamo karo metu. Atėjo, kaip atrodė tada, kad kažką pakeistų. O rezultate pavirto apgailėtinu klapčiuku tų pačių karo kurstytojų, su kuriais ruošėsi kovoti.

Tasai sąžiningas ir principingas Keris mirė. Liko tik jo melagingas, jokių principų neturintis antrininkas, nemokšiškai teisinantis amerikiečių agresiją prieš kitas valstybes.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают