JAV tiekia ginklus Sirijos teroristams

Šauksmas.lt
+ 4 - 1
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/jav-tiekia-ginklus-sirijos-teroristams.ht...
7534-10-08 (2016 г.), читали 1609
0

reklama

reklama

 

 
„WikiLeaks“ įkūrėjas Džulianas Asanžas (Julian Assange) prieš kelias dienas paskelbė,kad Hilari Klinton (Hillary Clinton) atsakinga dėl ginklų pardavimo Sirijos teroristams. JAV portale „Global Research“ buvo publikuotas profesoriaus Michel Chossudovsky straipsnis apie JAV vykdomą lengvų ginklų tiekimą Sirijos teroristams (U.S. “Military Aid” to AlQaeda, ISIS-Daesh: Pentagon Uses Illicit Arms Trafficking to ChannelEnormous Shipments of Light Weapons into Syria).
 
Chossudovsky rašo, kad JAV„kovodama su terorizmu“ tiekia Sirijos „sukilėliams“ (kurie žinomi kaip „nuosaikioji Al Kaida) milžiniškus ginklų ir šaudmenų kiekius. JAV ir jų sąjungininkai, įskaitant Turkiją ir Saudo Arabiją, tiekia lengvą ginkluotę, kuri buvo pagaminta Rytų Europoje, Balkanuose ir Kinijoje. Izraelio ginkluotosios pajėgos irgi bendradarbiauja su teroristais ir Izraelio okupuotų Golano aukštumų teritorijų ir tiekia ginklus ir šaudmenis Al-Kaidai, veikiančiai Sirijos pietuose, tiekia teroristams logistinę paramą.
 
Autoriaus žodžiais, ginklų tiekimai JAV vykdomi per savo Artimųjų Rytų sąjungininkus, bet ir tiesiogiai juos vykdo Pentagonas, arba JAV vyriausybė.
 
Vienas iš maršrutų, ginklų tiekimo per „trečiąsias šalis“ vyksta iš Balkanų, per Rumunijos Konstancos uostą.
 
Iš Konstancos ginklai patenka:
  • į Turkiją, kur pusė krovinio iškraunama sandėlyje Agalar-Limani netoli Taşucu miesto ir Turkijos valdžiai padedant krovinys pervežami į Siriją;
  • per Sueco kanalą į Jordanijos uostą Akaba Raudonosios jūros pakrantėje ir keliauja teroristams perJordanijos sieną su Sirija.
     
Ginklai vežami ir Juodosios jūros maršrutu iš Ukrainos.
 
Deutsche Welle pranešė, kad ginklų tiekimas Sirijos teroristams iš Bulgarijos vyksta oro tiltu per Saudo Arabiją, Jordaniją, Turkiją, Jungtinius Arabų Emiratus. DW rašo, kad „...automatai AK-47, kulkosvaidžiai, granatos ir prieštankiniai ginklai pirmiausiai iškraunami aviacijos bazėse ir Saudo Arabijos uostuose, o po to kontrabandininkai perveža juos į Siriją.
 
JAV ir jų sąjungininkų vykdoma ginklų kontrabanda griauna tarptautinę teisę, nepaisant to, SNO dėl šių grubių tarptautinės teisės pažeidimų tyli, rašo Michel Chossudovsky.
 
 
 

80% Плюс 80% Plus
20% Минус 20% Minus
4   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают