Facebook cenzūruoja islamą kritikuojančius asmenis, bet neliečia „Islamo valstybės“ rėmėjų

Versijos.lt
+ 2 - 0
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/facebook-cenzuruoja-islama-kritikuojanciu...
7534-08-06 (2016 г.), читали 1241
0

Socialinio tinklo Facebook grupės, skirtos musulmonų seksualinių nusikaltimų aukoms, kūrėjai 30 dienų buvo atimta galimybė naudotis tinklu po to, kai ji grupėje pasidalino vaizdo įrašu, kuriame žiniasklaida kritikuojama dėl to, kad rašo vien apie islamofobiją ir yra linkusi nutylėti islamistinį terorą.

Toni Bugle, grupės Motinos prieš radikalų islamą ir šariatą įkūrėja, kelias paskutines savaites praleido remdama musulmonų persekiojimo aukas, tarp jų moteris, bėgančias nuo islamiškų santuokų bei mergaites, patyrusias grupinius musulmonų gaujų išprievartavimus.

Didelei daliai žmonių, su kuriais tenka dirbti T. Bugle, socialinės tarnybos ir vietos valdžia atsisako padėti, nes nenori pripažinti musulmonų imigracijos pasekmių.

Tačiau po to, kai praeitą savaitę moteris savo Facebook grupėje pasidalino 20 minučių vaizdo įrašu, ji buvo apkaltinta islamofobija ir 30 dienų pašalinta iš socialinio tinklo.

T. Bugle vaizdo įrašu sumanė pasidalinti po to, kai kilo masinis skandalas dėl vaikiško filmuko Gaisrininkas Semas, kuriame matyti, kaip filmuko personažas užmina ant Korano puslapio.

reklama

Klausdama, kodėl nekilo masinio pasipiktinimo, kuomet musulmonas imigrantas išprievartavo 79-erių metų moterį, kai ji lankė savo sesers kapą, T. Bugle vaizdo įrašo pareiškė: „Tai tik sukn****s popieriaus lapas! O čia buvo išprievartauta moteris! Bet ne, geriau pakalbėkime apie islamofobiją, nes animacinio filmuko veikėjas užlipo ant popieriaus lapo, kuris galbūt (o gal ir ne) buvo iš Korano.“

Kalbėdama apie žiniasklaidos rodomą dėmesį „radikalios dešinės“ iškilimo femomenui, Bugle teigia: „Žinote ką? Bijokite radikalios dešinės, nes patys ją sukūrėte. […] Kai taip žmones spaudžiate, jie galiausiai ima gintis.“

„Dar daug nekaltų žmonių mirs, ir tai nebus radikalios dešinės darbas, o žiniasklaidos, valdžios ir politikų, kurie atsisako klausytis to, ką jiems sako žmonės, nemokšiškumo pasekmė“, – pranašavo moteris.

Nors dauguma grupės skaitytojų pritarė moters mintims, vienas skaitytojas parašė komentarą, kuriame ją pavadino „rasiste“. Pasak moters, praėjus vos kelioms minutėms Facebook atjungė jos paskyrą ir atsiuntė žinutę, informuojančią, jog jos paskyra buvo užblokuota 30-iai dienų dėl „besikartojančių Facebook taisyklių pažeidimų“.

„Manau, kad Facebook cenzūruoja visus, kurie bent kiek priešiškiau kalba apie islamą. Aš pati esu Facebook administracijai pranešusi apie puslapius, ginančius Islamo valstybę ir kviečiančius Vakarams paskelbti džihadą. Tačiau pranešus apie juos gavau atsakymą, kad „tai nepažeidžia Facebook taisyklių ir sąlygų“, – portalui Breitbart teigė T. Bugle.

Moters teigimu, ji nėra vienintelis žmogus, patyręs Facebook cenzūrą dėl islamo kritikos. „Pažįstu žmonių, kuriems Facebook paskyra užblokuojama 30-iai dienų, o kai jie sugrįžta, beveik iš karto vėl užblokuojami tokiam pačiam laikotarpiui“, – teigia ji.

Paklausta, kodėl taip yra, T. Bugle teigė, jog „socialinė žiniasklaida mums bando primesti politinį korektiškumą“.

Tačiau moteris tiki, jog galiausiai tokie bandymai užgniaužti islamo kritiką yra labai pavojingi ir atsisuks prieš pačius europiečius.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают