Obamos pasaulis – tai tik Amerika ir Vakarų Europa

Versijos.lt
+ 8 - 0
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/obamos-pasaulis-tai-tik-amerika-ir-vakaru...
7534-07-13 (2016 г.), читали 1888
0

Spaudos sekretoriaus pavaduotojas Erikas Šultė viename iš paskutinių brifingų pareiškė, kad šiuo momentu Rusija maksimaliai izoliuota ir to pasiekta dėka prezidento Obamos politikos.

Kaip vertinti tokius pareiškimus? Šitą klausimą uždavėme istorikui ir sociologui Andrejui Fursovui.

„Šis pareiškimas praktiškai neturi jokio pagrindo. Matyt, Obamai ir tiems, kurie skelbia jo požiūrį, visas pasaulis apsiriboja Amerika ir Vakarų Europa. Be šios pasaulio dalies egzistuoja dar ir Kinija, Indija, Lotynų Amerika.

Be to, jei paimsime Vakarų Europą, tai dalykiniai santykiai, aišku, susiaurėjo, bet nenutrūko. Dėl to apie jokią izoliaciją negali būti jokios kalbos. Obamos užsienio politika visiškai žlugo ir jam reikia kažkaip išsaugoti veidą, nutaisyti rimtą miną žlungant lošimui. Frazė, kad Rusiją izoliavo Obamos politika – iš tos pačios serijos, kai Obama pasakė, jos Rusijos ekonomika sudraskyta į skutus. Visa tai labai nerimta. Tai viso labo troškimai, kurie vaizduojami kaip realūs pasiekimai“ – teigia pašnekovas.

reklama

Pažymima, kad pagal Eriką Šultę, sankcijos, kurios buvo įvestos Maskvos atžvilgiu poKrymo prijungimo, „sumažino Rusijos ekonomiką šeštadaliu“. Tuo pat metu Amerikos verslo spauda ir agentūros pasakoja apie Rusijos ekonomikos konkurencingumą ir kelia jos reitingus. Į klausimą, kas teisus, A. Fursovas atsakė vienareikšmiškai – „Teisūs verslo sluoksniai“.

Kalbinamas ekspertas taip pat pabrėžė, kad „Obama traukiasi į praeitį kaip vienas prasčiausių JAV prezidentų, dėl to jam reikia bent kažkuo pasigirti. Jeigu tai paguos Obamą, tai dėl Dievo meilės“.

Į klausimą, ar paskatins Brexit rezultatai panaikinti sankcijas Rusijai, ekspertas atsakė: „Sunku pasakyti. Manau, kad referendumas daugiau padarys įtakos Europos ir ES likimui“.

„Jau dabar galima pasakyti, kad žemyne kristalizuojasi prieš ES nusiteikusi Europa, kuri gali tapti Rusijos sąjunginike, tačiau tai nutiks anaiptol ne iš karto“. – baigė pokalbį A. Fursovas.

Visas pokalbis su Andrejumi Fursovu (rusų kalba)


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
8   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают