Rojakojobai

Algimantas Lebionka
+ 35 - 3
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://ldiena.lt...
7534-05-11 (2016 г.), читали 2051
0

Rojakojobai – naujas lietuvių kalbos žodis, kurį aš siūlau naudoti įvardinant stambiųjų krautuvių tinklų  ir skandinaviškų komercinių bankų sąvininkus, kuomet jie sutartinai apiplėšinėja Lietuvos gyventojus. Jobas, kaip rašoma Vikipedija (hebr. אִיּוֹב – priešas, ivrit. – persekiojamasis) – Senajame Testamente aprašytas asmuo, kuris buvęs itin turtingas, tačiau Dievas atėmęs iš jo viską, ką šis turėjo. Jobas taip pat gerai suvokė, kad yra glaudus ryšys tarp Dievo ir artimo meilės – tikrasis Dievo pažinimas neatsiejamas nuo rūpesčio neturtingaisiais.

Tokia jau buvo Dievo valia, toks skirtas išbandymas, kad skandinaviško banko analitikė, patarėja, kaip lupti nuo mūsų kailį ir didžiausias krautuvinininkas, didžiausias Lietuvos gyventojų Jobas, sukūrė šeimą. Simboliška tai, nes būtent skandinaviški komerciniai bankai yra pagrindinė mūsų valstybės nelaimė, mūsų kraujo siurbėlės ir plėšikai. Mums užkrauta skolinimo procento vergovė, falsifikuotų pinigų iš oro gamyba, ne tik skandinaviškos bankininkystės bruožas, o štai jų „fintas ausimis“ su nekilnojamuoju turtu Lietuvoje – grynai skandinaviškas know-how. Tada įvyko Lietuvos „užpylimas“ pinigais, nekilnojamojo turto „burbulas“ ir nuluptos nuo lietuviškų avelių vilnos išvežimas į Skandinaviją, visa tai maskuojant 2008 metų pasaulio finansų krizės pasekmėmis.

reklama

DW rašė, kiek mes išleidžiame maistui.

2012 metais daugiau už mus išleisdavo tiktai rumunai, tik ką priimti į ES. Vėlesnių metų duomenų „išsivysčiusioje Europoje“ nėra, per 4 metus nesugebėjo sufalsifikuoti rezultatų, nepaskelbė. Po 10 metų paskelbs, jei ES iki to laiko nesubyrės. Aš spėju, kad dabar mes esame paskutinėje vietoje. Kaip ir pagal daugybę kitų rodiklių.

Apie prekybos tinklų-monopolistų boikotą rašo užsienio spauda.

Komsomolskaja pravda rašo: „Lietuvos gyventojai paskelbė boikotą prekybos centrams“. „Lietuvoje vyksta protesto akcija prieš užaukštintas maisto produktų kainas prekybos centruose. Daugiau negu 100 tūkstančių Lietuvos gyventojų pareiškė pasiruošę atsisakyti nuo prekybos centrų ir supermarketų paslaugų trims dienoms“, rašoma KP. „Atstovai stambiausio Lietuvos prekybos tinklo pradžioje pareiškė, kad protesto iniciatoriumi galėjo būti „Kremliaus jėgos“, vienok vėliau atsisakė nuo savo žodžių“.

Kalti Rojakojobai ir mes, kad juos pakentėme.

Aš gi manau, kad Kremlius ir Putinas – kalti, juos amerikonai paskyrė kaltais už viską Žemės planetoje. Bet ne tik jie. Dar kalti Rojakojobai ir mes patys, kad tuos Rojakojobus taip ilgai pakentėme. Laimei, prabudome, gal ir prisikelsime.


92% Плюс 92% Plus
8% Минус 8% Minus
35   3
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают