Višegrado grupė pasisako prieš migrantų paskirstymo sistemos pakeitimą

Šauksmas.lt
+ 4 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/visegrado-grupe-pasisako-pries-migrantu-p...
7534-04-09 (2016 г.), читали 1447
0

Višegrado grupė pasisako prieš migrantų iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos paskirstymo po Europos Sąjungos valstybes sistemos pakeitimą. Apie tai Lenkijos premjerė Beata Šidlo pareiškė Varšuvoje bendroje spaudos konferencijoje su Čekijos premjeru Boguslavu Sobotka. Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas aktyviai palaiko šią Višegrado šalių poziciją.

„Mes turime skaitytis su migracijos krize. Mūsų matymas šios problemos sprendimo sutampa su pozicija Višegrado grupės ir lieka nekintamas: mes norime spręsti problemą, mes norime būti kūrėjais pozityvios politikos sprendžiant migracijos krizę Europoje. Bet mes norime aiškiai pasakyti, kad su migrantų paskirstymo principo pakeitimais mes nesutiksime“, – pareiškė Beata Šidlo.

reklama

„Reikia ieškoti būdų efektyviam problemos sprendimui ten, kur ji atsirado, o ne perkelinėti atsakomybę toms šalims, kurios nekaltos tuo, kas vyksta aplink“ – pažymėjo Lenkijos premjerė.

Kaip žinoma, ES planas paskirstyti 160 tūkstančių migrantų iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos, kurie atvyko per Viduržemio jūrą į Graikiją ir Italiją su tikslu gauti prieglobstį, buvo priimas praėjusių metų rudenį. Pagal šį planą, Lenkija privalo šiais metais priimti 7 tūkstančius migrantų.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas aktyviai palaiko Višegrado valstybių poziciją. Jis per valstybinį Vengrijos radiją pareiškė: „Jei mes sutiksime su šiomis priverstinėmis kvotomis, tai Briuselis, o ne Vengrija spręs, su kuo mums gyventi, ir kaip ateityje atrodys etninė šalies sudėtis”. Jis teigė ateinančiomis savaitėmis aplankysiantis kiek įmanoma daugiau Europos šalių, kad surastų sąjungininkų savo „kovai su Briuseliu”.

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают