Reportažas iš Mecherniko. Vokiečius varo iš namų, kad apgyvendinti migrantus

Šauksmas.lt
+ 8 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/reportazas-is-mecherniko-vokiecius-varo-i...
7533-11-13 (2015 г.), читали 3613
0

Lapkričio 8 d. Šauksme jau buvo rašyta apie tai, kad vokiečiai varomi iš jų namų gyvenvietėje Nicheime ir jų namuose apgyvendinami migrantai arabai ir afrikiečiai. Tai ne vienintelis atvejis, tokių atvejų Vokietijoje nuolatos daugėja ir jie įgauna sisteminį charakterį. RT rašoma, kad Nissenų šeima daugiau negu dešimt metų gyveno Mecherniko mieste ir tvarkingai mokėjo nuomos mokestį. Šiomis dienomis jie gavo nurodymą, pagal kurį jie privalo išsikraustyti. Korespondentas Piteris Oliveris pasakoja RT:

Įsivaizduokite, jeigu jūs gyvenote name daugiau dešimties metų – ir staiga gaunate pranešimą apie iškraustymą, kurio pagrindu jūs privalote atlaisvinti jį pabėgėliams. Daugelis Vakarų Europos gyventojų palaikys tai mažai tikėtinu, bet Nisenų šeima, gyvenanti vokiškame miestelyje Mechernike netoli Kelno, tai tapo realybe.

reklama

„Žiūrėkite, štai vietos valdžios laiškas. Čia parašyta, kad mes privalome išsikraustyti, kad name galėtų patalpinti pabėgėlius. Pasirašė pats burgomistras! „Su geriausiais linkėjimais“! Tai kas čia per „geriausi linkėjimai“?!“ — piktinasi Berndas Nisenas.

Berndas ir jo žmona Anita pervažiavo į šį namą prieš 13 metų. Jie išaugino vaikus, dabar sėdi su anūkais, tarp kurių metinukas Luka.

„Aš negalėjau tuo patikėti. Tuo labiau tuo, kad tai dėl pabėgėlių. Kam juos čia talpinti? Čia nei parduotuvės, nei traukinio, nei autobuso, nei netgi pašto skyriaus!“ — stebisi Nissen. Šeima kovoja prieš iškraustymą.

„Vokietija – teisinė valstybė, čia nėra diktatūros. Ir aš iš čia neišvažiuosiu. Šiame mieste aš gyvenu nuo pat vaikystės. Mes padavėme į teismą — pradžiai vietiniame lygyje, o jeigu prireiks, eisime iki Europos teismo“ – pareiškė Berndas.

Tie, kas atstovauja nuomininkų interesus, kalba, kad vietos valdžia nuėjo per toli.

„Per paskutines kelias dienas, kad apgyvendinti pabėgėlius, atvejai iškraustymo nuomininkų įvyko šešiuose ar septyneriuose miestuose. Iš juridinio požiūrio taško tai abejotina, o iš politinės – tiesiog kvaila. Paprastai, jei žmogus laiku moka nuomos mokestį, jį iškraustyti negalima. Valdžios taiko taip vadinamą Potvarkį apie asmeninį naudojimą. Jis reiškia, kad gyvenamasis plotas tapo būtinas savininkui. Šiuo atveju tai ne taip, nes miesto valdžia ten neįsikrausto“, – papasakojo Vokietijos nuomotojų asocijacijos atstovas Ulrichas Ropercas.

Yra ir rizika to, kad panašūs atvejai sukels konfliktą tarp pabėgėlių ir vietos gyventojų.

„Dabar Vokietijoje daug pabėgėlių, ir žmonės iš visos širdies stengiasi jiems padėti. Bet jeigu politikai tęs atiminėti butus iš vokiečių, kad atiduoti pabėgėliams, yra reali grėsmė, kad nuotaikos pasikeis“- pažymėjo Ropercas.

Ar pavyks Nisenų šeimai pasilikti gimtuose namuose, spręs teismas.

Vertė P.G.
Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
8   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают