Norvegija stabdys pabėgėlius pasienyje su Rusija

Sarmatas.lt
+ 6 - 0
Автор: Sarmatas.lt
Источник: http://www.sarmatas.lt/11/norvegija-stabdys-pabegelius-pasie...
7533-11-11 (2015 г.), читали 2262
0


Pasienio punktas Murmansko srityje

Norvegijos vyriausybė bando sumažinti pabėgėlių srautą į šalį, talpindama socialiniuose tinkluose perspėjimus apie prieglobsčio sąlygų griežtinimą, praneša vokiečių žurnalas Der Spiegel. „Toli gražu ne kiekvienas žmogus atvykęs į Norvegiją turi teisę į apsaugą pagal Ženevos konvenciją apie pabėgėlius. Žmonių pareiškimai, kuriems jau suteikta teisė apsistoti kitose šalyse, bus atmesti“, – rašoma socialinio tinklo Facebook puslapyje.

reklama

Pirmoje eilėje, kaip sakoma medžiagoje, įspėjimas adresuotas Afganistano piliečiams, sudarantiems beveik pusę visų pabėgėlių srauto atvykstančio į Norvegiją. Daugelis šių afganų anksčiau gyveno Rusijoje, bet, arba buvo deportuoti, arba išvyko patys į Norvegiją geresnio gyvenimo paieškose. Be to, maršrutas per Rusijos Šiaurę jiems atrodo geresne alternatyva, už pavojingą gyvybei maršrutą per Viduržemio jūrą.

Anot Norvegijos premjerės Ernos Solberg, „afganai vyrai, keliaujantys po vieną bus išsiųsti tiesiogiai atgal į Kabulą. Teisės likti Norvegijoje jie neturi“. Tas pats laukai „ir sirų, gavusių teisę laikinam prieglobsčiui Rusijoje ar kitoje saugioje šalyje“.

Viso, kaip pabrėžia leidinys remdamasis norvegų televizijos kanalu NRK, iki spalio į Norvegiją atvyko apie 25 tūkstančiai pabėgėlių, ir ketvirtadalis jų pateko į šalį per Rusijos-Norvegijos pasienį dviračiais, kadangi Rusijos įstatymai draudžia kirsti sieną pėsčiomis.

Tačiau, kaip bebūtų, premjerė Solberg atmetė Norvegijos dešiniųjų populistų FRP partijos atstovų reikalavimą uždaryti pasienio atkarpą su Rusija. „Uždaryti pasienį taip iškart – ne pats geriausias sprendimas reaguoti į žmones, einančius per šaltį“, – pasakė ji.


Dviratinis marazmas - kai įstatymo laikymasis nebesutampa su sveiku protu


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
6   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают