JAV dislokuoja savo spec pajėgas Sirijoje

Sarmatas.lt
+ 2 - 0
Автор: Sarmatas.lt
Источник: http://www.sarmatas.lt/11/jav-dislokuoja-savo-spec-pajegas-s...
7533-11-03 (2015 г.), читали 2030
0

Kaip jau. buvo minėta anksčiau, birželio mėn, Jungtinės Valstijos oficialiai pranešė, jog panaudodamos specialiąsias pajėgas, pradeda antžemines operacijas Sirijoje. Washington Post savo straipsnyje „Obama siekia intensyvinti Operacijas Sirijoje su Specialių pajėgų kariais“ (Obama seeks to intensify operations in Syria with Special Ops troops), pranešė, kad:

Prezidentas Obama į šiaurinę Siriją siunčia nedidelį Specialių Operacijų karių skaičių, pažymint pirmą ilgalaikį JAV pajėgų dislokavimą šioje šalyje.

Misija atspindi didelį Obamos politikos posūkį, kurio pasiryžimas nugalėti Islamo Valstybę Irake ir Sirijoje buvo tramdomas nuolatiniu rūpesčiu, kad JAV kariai nebūtų per giliai įtraukti į sunkiai prognozuojamą Sirijos konfliktą.

Pastaroji dislokacija bus sudaryta iš 50 Specialių Operacijų patarėjų, kurie šiaurinėje Sirijoje dirbs su pasipriešinimo jėgomis kovojančiomis prieš Islamo Valstybę, bet nesivels į tiesioginę kovą, sakė Obamos administracijos pareigūnai.

Specialių Pajėgų dislokavimas Sirijoje tik pradžia

Kai JAV tvirtina, kad šis žingsnis skirtas kovai su „Islamo Valstybe (ISIS)“, iš tiesų tai yra aiškus veiksmas nustatant Sirijoje ilgai planuotas „buferines zonas“ arba „saugias zonas“, kuriose Sirijos valdžia daugiau nebegalės veikti. JAV oro pajėgos neabejotinai taip pat bus panaudotos, tam, kad pridengti šias specialiąsias pajėgas, de facto sukuriant neskraidymo zoną bet kur, kur jos vykdys operacijas.

reklama

Žemėlapis, kuris pateiktas Washington Post straipsnyje aiškiai rodo kaip ISIS tiekimo koridorius, naudojamas teroristinių grupuočių aprūpinimui, kaip ir kitų, tame tarpe, Alkaidos ir Al Nusra Fronto tęsiasi nuo NATO narės, Turkijos teritorijos. JAV specialiosios pajėgos greičiausiai pradės veikti šiose vietovėse, ir atskirtose zonose, kai plėsis JAV operacijų zonos.

Sirija

Galutiniame rezultate, jei šios operacijos bus sėkmingos, įvyks Sirijos, kaip tautinės valstybės sunaikinimas ir padalinimas. Tai yra daugiau, nei kokia spekuliacija – tai yra išvada gauta iš pasirašytų politikos dokumentų, pateiktų Brookings Institucijos, kuri tokias zonas vardino jau nuo pat 2012, tik kitais, išgalvotais pretekstais.

2012 m. Kovo mėn. Brookings Institucijos „Viduriniųjų Rytų Žinutė #21 „Vertinant Režimo keitimo galimybes“ yra specifiškai pareikšta (paryškinta):

Alternatyva diplomatinėms pastangoms pirmiausiai yra sutelkti dėmesį į tai, kaip nutraukti smurtą ir kaip pasiekti humanitarinį koridorių, taip kaip yra daroma valdant Annanui. Tai gali privesti prie saugių zonų sukūrimo ir humanitarinių koridorių, kurie turėtų būt remiami ribotos karinės jėgos. Tai galėtų žinoma, neatitikti JAV tikslų Sirijoje ir galėtų išsaugoti Asadą valdžioje. Tačiau, yra galimybė, kad plati koalicija su atitinkamu tarptautiniu mandatu, galėtu prisidėti tolimesniais priverstinio pobūdžio veiksmais.

Anksčiau, 2015 m. Birželį Brookings dokumentas pavadintas „Dekonstruojant Siriją: Nauja Amerikos strategija pačiam beviltiškiausiam karui,“ yra parašyta (paryškinta):

Idėja būtų padėti nuosaikiems elementams sukurti patikimas saugias zonas Sirijoje tada, kai tik įmanoma. Amerikos, kaip Saudžių ir Turkų, ir Britų, ir Jordano, ir kitų Arabų jėgos, veiktų kaip parama, ne tik iš oro, bet ir žemėje esant specialioms pajėgoms. Šis metodas būtų naudingas Sirijos atviros dykumos vietovėse, kas leistų sukurti buferines zonas, kurios galėtų būti stebimos dėl galimų priešo puolimo pasirodymų, per technologijų kombinacijas, patrulius ir kitus metodus, kuriuos išorinės specialios pajėgos galėtų padėti įkurti Sirijos vietiniams kovotojams.

Jei Assadas būtų pakankamai kvailas ir mestų toms zonoms iššūkį, net sugebėjęs priversti pasitraukti išorines specialiąsias pajėgas, jis greičiausiai prarastų savo oro pajėgas, dėl po to seksiančių atsakomųjų išorės pajėgų smūgių, atimant iš jo kariuomenės vieną iš jos privalumų prieš ILIV, – greičiausiai jis to nedarytų.

Deja JAV politikos vykdytojams, tai jau seniai nėra vien tik Sirija, dėl kurios JAV specialios pajėgos ir lydinčios oro pajėgos turėtų pergyventi. Rusija, Damasko kvietimu, dabar vykdo Sirijos teritorijoje karo veiksmus, tame tarpe šalia Turkijos sienos, kur JAV ilgai tikėjosi sukurti „saugiąsias zonas“.

reklama

JAV atvirai pasiryžo invazijai ir Sirijos teritorijos okupacijai. Ji taip daro siekdama perbraižyti Sirijos teritoriją į keletą nefunkcionalių, silpnų zonų, siekiant Sirijos, kaip funkcionuojančios tautinės valstybės „dekonstrukcijos“. Tokie veiksmai daro neįmanomu pademonstruoti kokią nors reikšmingą grėsmę, kurią Sirija keltų JAV nacionaliniam saugumui ir be jokio mandato regimybės, kurį suteikia Jungtinės Tautos. Ji tai daro nekreipdama dėmesio į galimybę sukelti tiesioginį karą su branduoline Rusija, regione, kuriame Rusija veikia legaliai.

Desperatiškas ėjimas gelbėjant bankrutavusią dienotvarkę

Pastarieji Amerikos veiksmai yra desperatiškas ėjimas, sukeltas vis labiau isteriško politinio ir korporatyviai-finansinio isteblišmento Vašingtone ir Volstryte. Per paskutiniuosius debatus surengtus JAV Senato komitete dėl Ginkluotųjų pajėgų, sunkiai sekėsi sukurti patikimą paaiškinimą aiškėjančiam kriminaliniam Amerikos sąmokslui nutaikytam prieš Siriją, dalinai Rusijos dabartinės intervencijos rezultate. Komitetui ir liudininkams atvestiems prieš jį, buvo sunku suformuluoti atsakymą – tačiau – ilgainiui buvo apsistota apie neskraidymo zonas ir JAV sausumos karius.

Tai blogai apskaičiuotas blefas. JAV specialių pajėgų buvimas ir JAV oro pajėgų veikimas nelegaliai Sirijos viduje ir virš jos, tai siekis paneigti Sirijos suverenitetą jos pačios teritorijoje ir tai įgyvendinant užtruks daug laiko. Oficialus JAV specialių pajėgų žmonių skaičius, siunčiamas į Siriją, sakoma nesieks 50.
Sirija ir jos sąjungininkai galėtų įtraukti lygų ar didesnį pajėgų skaičių į tas pačias teritorijas, tam, kad galiausiai sukurti „saugias zonas“ nuo „saugiųjų zonų“. Amerikos nelegalių veiksmų pristatymas JT, taip pat būtų girdimas pasaulyje žingsnis prieš potencialią konfrontaciją su JAV pajėgomis, nekviestomis veikiančiomis Sirijoje.

Prielaida, kad ILIV turi būti nugalėta, ją atakuojant Irake ir Sirijoje yra pateikiama pačiai Amerikai pripažįstant, kad organizacija jau dabar yra išplitusi žymiai toliau nei abiejų šalių sienos. ILIV tikrai savęs neremia ribotais resursais randamais abejose šalyse. Jei JAV iš tikrųjų būtų suinteresuota ILIV sustabdymu, ji smogtų jos sponsoriams Ankaroje ir Rijade. Žinoma, jau prieš metus buvo aišku, kad ILIV pasirodymas būtų panaudotas sąmoningai vykdant JAV geopolitinius uždavinius tiek Sirijoje, tiek ir Irake, tarnaujant pretekstu platesnei, ilgai ruoštai tiesioginei Vakarų karinei intervencijai.

Mitas, kad Sirijos padalinimas ir sunaikinimas, bei jos valdžios nuvertimas kažkaip sumažins smurtą Sirijoje ir sumažins vykstančią migrantų krize, su kuria susiduria Europa, yra demaskuojamas to fakto, jog tas pats pretekstas buvo naudojamas siekiant įvykdyti intervenciją į Libiją, pirmiausiai privedė tik prie dar didesnio Chaoso Šiaurinėje Afrikoje ir migrantų krizės sukūrimo.

Jei pasaulis, tame tarpe ir Europa siekia sustabdyti ILIV plitimą ir vis didėjančios migrantų krizės ekspansiją, Jungtinių Valstijų ir jų partnerių sustabdymas, kol jie nesukūrė dar vienos „Libijos“ Levante, tai turi būti pirminis prioritetas. Ir, kol mažai tikėtina, kad Europa parodys bent kokį ryžtą tai daryti, bus viliamasi, jog Sirija ir jos sąjungininkai suvoks dabartinės nesėkmės pasekmes, ir per kieno sienas toliau bandys plisti chaosas.

Tony Cartalucci, Bankoke esantis geopolitikos apžvalgininkas ir rašytojas, specialiai internetianm žurnalui „New Eastern Outlook“.

http://journal-neo.org/2015/10/31/us-invasion-of-syria-begins/

parengė: Alenas Kostiugovas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают