Prancūzijos žurnalistas: jeigu pakeisite žodį "rusas" karikatūrose į "žydas", jus užtampys po teismus...

Versijos.lt
+ 14 - 1
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/apie-prancuziskas-karikaturas/...
7533-10-07 (2015 г.), читали 2876
0

Prancūzų žiniasklaida užtvindyta antirusiška ir rusofobiška propaganda, o TV eterio laikas suteikiamas tik provakarietiškai nusiteikusiems ekspertams. Apie tai savo interviu „Federalinei naujienų agentūrai“ papasakojo Paryžiaus žurnalistas, baltagvardiečių emigrantų palikuonis Dmitrijus de Koško.

„Bendrai paėmus, antirusiška propaganda žiniasklaidoje viršija bet kokias ribas, Putinas demonizuojamas. Tai, žinoma, labai senas metodas. Jį dar Džordžas Orvelas aprašė. O pasižiūrėkite į visas tas nesibaigiančias antirusiškas karikatūras, humoristų pasisakymus. Jeigu pakeisite žodį „rusas“ tose karikatūrose, straipsniuose į „musulmonas“ ar „žydas“ – jus nedelsdami užtampys po teismus – uždės baudą ar pasodins“. – mano visuomenės veikėjas.

reklama

Jo nuomone, žydų atvejų kiltų siaubingas skandalas, tačiau kai kalba eina apie rusus, niekas nesipiktina. Jis taip pat išreiškė norą sukurti budrumo komitetą, kovojantį prieš tokio pobūdžio diskriminaciją.

De Koško pažymėjo, kad prancūzų žiniasklaida priklauso oligarchams, kurie yra finansiškai priklausomi nuo Amerikos ir, kaip pasekmė, jų leidiniuose dėstoma amerikietiška nuomonė. Objektyvios informacijos apie pasaulio įvykius gauti iš tokios žiniasklaidos labai sudėtinga.

Ir vis dėlto egzistuoja ir teigiamų momentų. Vienas deputatas, neseniai pabuvojęs su grupe deputatų Kryme, papasakojo apie savo kelionę vieno stambaus leidinio skiltyje.

Pašnekovas taip pat pabrėžė, kad visuomenės nuomonė Prancūzijoje laiko prezidentą Olandą ne itin protingu žmogumi, tame tarpe ir dėl komercinių nesėkmių prekyboje su Rusija.

www


93% Плюс 93% Plus
7% Минус 7% Minus
14   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают