Adata šulinyje - nė 100 eurų

Petras Dargis
+ 20 - 1
Автор: Petras Dargis
Источник: http://petrasdargis.lt/rasiniai/adata-sulinyje-ne-100-euru...
7533-08-19 (2015 г.), читали 5411
0

Neįtikėtina, bet vakar per pusdienį uždirbau 500 eurų. Tiek pinigų liko mano kišenėje, kai pats nusipirkau ir į šulinį įkaliau adatą, už kurią su visu darbu vadinamieji specialistai iš manęs prašė 600 eurų. Bet kai ėmiausi pats, adata su visais vamzdžiais ir atbuliniu vožtuvu man tekainavo 85 eurus. Taigi uždirbau netgi daugiau, nei 500.

Akivaizdu, kad tariamieji specialistai su tokiomis kainomis ieško kvailių. Matyt, randa, jeigu prašo tokių sumų. Todėl skubu papasakoti: nesileiskite mulkinami. Tai - jokie specialistai, tai paprasčiausi sukčiai. Įkalti metalinį vamzdį į šulinio dugną nereikia jokios specialybės. Šiandien aš tai dariau pirmą kartą, ir puikiausiai išėjo.

Kas ta adata ir kam ji reikalinga? Tai toks metalinis skylėtas vamzdis smailiu antgaliu, kuris kalamas į šulinio dugną, jeigu šulinyje ima pritrūkti vandens. Mano šulinys tik penkių metrų gylio, todėl per vasaros karščius, kai į sodybą suvažiuoja daugiau žmonių, vandens ima pritrūkti. Pagaliau ryžausi ieškoti adatos.

Internete radau nemažai pasiūlymų. Vienas kaunietis už adatą ir jos įkalimą prašo 600 eurų, kitas Klaipėdos aferistas nustatė kainą nuo 600 iki 900 eurų. Kodėl iki 900? Mat gali būti problemų. Kokių dar problemų? Jeigu vandens nebus, reikės ne tik kalti, bet ir gręžti giliau, tada kainuos iki 900 eurų. Aš jam lietuvių kalba sakau, kad šulinyje vandens jau yra, kad reikia tik pagilinti, kad dugne - smėlis, vadinasi, gręžti nė nereikės, tik kalti... Bet jis - savo: iki 900...

reklama

600 eurų man jau atrodė labai daug, bet kai išgirdau apie 900, šovė į galvą mintis, kad už tokią sumą adatą galiu pasidaryti ir pats. Ar čia toks stebuklas nusipirkti cinkuoto vamzdžio, pasisamdyti kokį tekintoją, kad jis nutekintų metalinį kūgį? Bene sunku tą kūgį privirinti prie vamzdžio galo, vamzdyje prigręžioti skylių, o paskui vamzdį apvynioti kokiu metaliniu tinklu, kad jis būtų už filtrą?

Taip, aš manau, kad tai galima pasidaryti daug pigiau, negu 600 eurų. Bet man nė daryti nereikėjo pačiam - pasirodo, Tauragėje yra geras tekintojas, kuris adatas daro ir pardavinėja Rietavo turguje. Susiradau telefoną, paskambinau. Jo kaina - 85 eurai. Bet jis adatos nekala. Tiek to, įsikalsiu pats!

Iš tiesų kaliau ne pats vienas vienas, bet su savo draugu Valiumi, kuriam kartais surengiu kūrybinio darbo seminarus. Šį sykį kūrybinio darbo jam kliuvo netgi daugiau, nei mokytojui. Jeigu kalbėsim visai sąžiningai, tai kalė jis, o aš buvau už padėjėją ir dvasinį ganytoją.

Pažiūrėkite, kaip paprastai viskas padaroma.

Adata ir vamzdžiai sujungiami movomis. Sujungiami sandariai, pavyniojant pakulų. Kad būtų patogiau kalti, aš jų nusipirkau daugiau, taigi išėjo labai ilga konstrukcija nuo šulinio dugno iki pat viršaus.

reklama

Štai kaip atrodo pati adata:

Tai toks pat metro ilgumo 32 milimetrų skersmens cinkuotas vamzdis, kaip ir visi kiti prie jos jungiami vamzdžiai, tik šis turi smailų antgalį, prigręžiotas skylių ir apvyniotas metaliniu filtru.

Iš kito gero draugo pasiskolinome ilgas metalines kopėčias ir nuleidome į šulinį. Valius didvyriškai, nebijodamas nugarmėti į prarają, pasilipo ant tų kopėčių ir pradėjo kalti.

Kadangi šulinio dugne smėlis, adata su visais vamzdžiais gilyn lindo labai lengvai. Suvarėme  apie du metrus.

Tas vamzdis, per kurį Valius daužė kūju, šiek tiek susiplojo, vandentiekio žarnos prie jos neprijungsi. Mes jį nurašėme į labai jau nedidelius gamybinius nuostolius. Jeigu per kelias valandas uždirbi 500 eurų, gali dėl vieno kito vamzdžio nesukti galvos - metras juk tekainuoja tik 10 eurų.

Beliko prijungti adatą prie vandentiekio sistemos ir užpildyti vandeniu.

Iš pradžių bėgo labai rudas ir nešvarus vanduo. Adatas darantis tekintojas jau buvo mus įspėjęs: iš pradžių bėgs labai nešvarus vanduo, bet neimkit į galvą - po kokių 15 minučių jis pašvarės.

Ir tikrai! Praėjo gal 15 minučių, ir iš krano pradėjo bėgti štai tokio švarumo vanduo:

Ko daugiau reikia? Nieko. Nors mes su Valiumi jokie geologijos specialistai, bet mūsų tvarkyta sistema veikia puikiausiai. Tekintojas garantavo, kad tas adatinis mini gręžinys turėtų tarnauti 30 metų, o vandens sodyboje jau niekada netrūkti. Tikėkimės.

Viską baigę, su Valium juokaujame: dabar iš to tauragiškio tekintojo prisipirksime adatų ir lupsim po 600. Tiek to, būsim padoresni, imsim ne 6 bet 3 šimtus eurų, ir tai per mėnesį uždirbsime 6000. Ne litų - eurų! Argi neužteks?

Bet jūs nekibkite ant tokios meškerės. Nusipirkite patys arba pasidarykite patys, patys ir įsikalkit. Jeigu galėjome mes - galėsit ir jūs.


95% Плюс 95% Plus
5% Минус 5% Minus
20   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают