Vytautas Steponėnas bando balvonus atversti žmonėmis

Šauksmas.lt
+ 0 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/vytautas-steponenas-bando-balvonus-atvers...
7533-08-14 (2015 г.), читали 2183
0

Vytautas Steponėnas  bando auklėti balvonus, kurie kultūros paveldui priklaususias skulptūras ant Žaliojo tilto nekart viešai vadino „balvonais“. Jau ne taip lengva nustatyti, kas pirmąkart ištarė tokį epitetą. Bet Vilniaus meras Remigijus Šimašius tai darė ne kartą. Bet viena – taip prasivardžiuoti, kai “renki balus“ rinkiminėje kampanijoje, o visai kas kita – kai esi tarnautojas. Tarnautojas juk turi tarnauti ne tik tiems, kas jį išrinko, bet ir tiems, kas jo nerinko. Teoriškai jo rinkėjai turėtų tapti tarnautojo darbdaviais, mokančiais jam atlygį už darbą. Todėl švaistytis epitetais, kurie gali įžeisti tarnautojo viršininką – rinkėją, ne tik neetiška ir neprofesionalu. Tai gali tapti netgi administracinės teisės pažeidimo subjektu (lengviausiu atveju). O blogiausiu – ir baudžiamosios teisės, jeigu būtų įrodyta, kad pareigūnas veiką darė piktybiškai, tarnaudamas ne visų jo rinkėjų (darbdavių), bet savo ar grupės žmonių, siejamų bendrais interesais, naudai.

reklama

Taip mano Vytautas Steponėnas. Todėl antradienį, rugpjūčio 11 dieną, Vilniaus miesto savivaldybėje buvo užregistruotas tokio turinio laiškas.

 Vilniaus miesto savivaldybei

Vilniaus miesto merui gerbiamam Remigijui Šimašiui

 Jūs, viešai kalbėdamas ne vieną sykį Žaliojo tilto skulptūras įvardinote “balvonais”. Tad norėčiau sužinoti, kuo remdamasis Jūs jas taip įvardinote. Taigi klausiu: kas yra “balvonai”?

  1. Ar skulptūroms pozavę žmonės?
  2. Ar jas sukūrę patys skulptoriai?
  3. Ar dėl to, kad šios skulptūros skelbia pagarbą mokslui, švietimui, statybai, taikos sargybai?
  4. Ar išvis manote, kad Socialistinis realizmas, kaip menas, yra “balvonizmas”?
  5. Ir galų gale, kokį moralinį bei ideologinį pavojų jos kelia žmonėms ir valstybei?

 Priminsiu, jog ADMINISTRACINIŲ TEISIŲ PAŽEIDIMŲ KODEKSO I skyriuje ” Lietuvos respublikos teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių įstaigų įstatymo” I skyriaus 2 straipsnyje yra nurodoma, kad valstybinės ir savivaldybių įstaigos privalo teikti informaciją. Taip pat apie tai nurodoma 17 straipsnyje.

Taip pat priminsiu, jog tame pačiame administracinių teisės pažeidimų kodekso III skyriuje INFORMACIJOS RENGIMAS IR TEIKIMAS 11 str. yra nurodoma tai, kad įstaigos teikiama informacija turi būti teisinga ir išsami.

reklama

Taigi Jūs Žaliojo tilto skulptūras įvardinote “balvonais” viešai, tad ir savo atsakymą prašau paskelbti viešai

Pagarbiai,

Vytautas Steponėnas

Į klausimą, kas bus, jei Šimašius šį laišką ignoruos? V. Steponėnas atsakė, kad tokiu atveju jis merą bandys priversti gerbti Lietuvos Respublikos įstatymus, bet kokiu būdu – nepatikslino, bet išreiškė viltį, kad galbūt, kur nors giliai, giliai pareigūno smegenų balvonizmo pažeistuose logikos centruose gal dar liko sveiko proto kibirkštėlė…

Vytautas Steponėnas – žmogaus centrinės nervų sistemos veiklos, sutrikimų ir ligų specialistas. Jis mano, kad isterija, sukelta aplink Žaliojo tilto skulptūras, medicininiu požiūriu gali būti vertinama ir kaip masinio psichinės žmonių sveikatos trikdymo aktu. Nes jeigu taikiai su javų pėdu stovinti moteris kelia asociacijas su stribais, o mokslininkas ar statybininkas kai kam primena puolantį okupantą – tai jau aiškūs šizofrenijos požymiai. Jei tai būtų pavieniai atvejai – na, tai tokių visur pasitaiko. Bet kai tokia liguista polemika pasipila masinėse informacijos priemonėse iš pareigūnų lūpų – tai jau ne juokas. Bet ką darys su Šimašium Vytautas Steponėnas – ar bandys jam paskirti psichiatrinę ekspertizę, ar patupdyti už grotų, ar pašalinti iš mero posto – jis atsakė dar nežinąs. Pirmiausia jis palauks Šimašiaus atsakymo, o tuomet bus matyti. Bet kuriuo atveju mokslininkas tikisi, kad jo pilietiški ir patriotiški veiksmai padės merui pagyti, atvirsti žmogumi. Balvonizmas – nors ir nemalonus, bet pagydomas reiškinys – mano specialistas.

Su Vytautu Steponėnu kalbėjosi Kazimieras Juraitis

Priedas – gydomasis laiškas

Šauksmas


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
0   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают