Korėjos karas: pirmoji žmonijos pergalė prieš JAV imperializmą

Anonimusas
+ 2 - 0
Автор: LTnacionalistas
Источник: http://revoliucija.org/2015/07/27/korejos-karas-pirmoji-zmon...
7533-07-29 (2015 г.), читали 2364
0

Šiandien, liepos 27-ą dieną, Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (KLDR) piliečiai mini garsiojo Korėjos karo pabaigą (1953 m. liepos 27 d.). Tai – svarbi istorinė proga ne tik korėjiečių tautai, kuri prieš daugiau kaip 60 metų sugebėjo atsilaikyti prieš JAV ir jos marionetinių valstybių agresiją, nors ir iki šiandienos likusi padalinta į Vakarų atakuojamą ir izoliuojamą, bet nepriklausomą Šiaurę, ir marionetinius-vasalinius Pietus, bet taip pat ir pasauliui.

1950-aisiais pradėję karą Korėjoje tam, kad užkirstų kelią šios šalies suvienijimui po Kim Ir Seno vadovautos socialistinės valstybės vėliava ir realizuotų savus geopolitinius interesus regione, jankių imperialistai surengė milžinišką invaziją į Korėjos pusiasalį su tikslu ne tik atsikovoti Pietus, bet taip pat ir nuversti socialistinę valstybę Šiaurėje.

reklama

Nepaisant kruvinų ir klastingų mėginimų, korėjiečių tautos ryžtingo pasipriešinimo bei Kinijos pagalbos dėka, JAV imperialistai vis dėlto buvo atstumti iki pat Pietų, tuo būdu apginant KLDR suverenitetą. Tai, be abejo, didelė pergalė korėjiečiams, bet tuo pačiu Korėjos karas – tai pirmasis rimtas JAV imperializmo pralaimėjimas, pirmas kartas, kai „laisvės ir demokratijos“ nešėjų karo mašina buvo sulaužyta, kai ji negalėjo nevaržoma važiuoti iki savojo tikslo.

Kitas toks kartas, kaip žinome, buvo Vietnamas, kuriame vietnamiečiai, vadovaujami savojo patrioto-revoliucionieriaus Ho Ši Mino, didvyriškai priešinosi imperialistų terorui, suvienijo savąjį kraštą ir apgynė jo nepriklausomybę; šiandien tikriausiai galime pasakyti, kad fronto liniją prieš JAV imperialistus laiko ir jų kraugeriškus liokajus laidoja dar vargingesnė ir savo žmonių skaičiumi mažesnė šalis – Afganistanas.

Ne be reikalo šiaurės korėjiečiai šiandien švenčia savąją Pergalės dieną, o daugelis valstybių bei pažangių politinių jėgų pasaulyje šia proga siunčia KLDR ir jos piliečiams nuoširdžiausius sveikinimus: Korėjos karo baigtis buvo pirmoji žmonijos pergalė prieš JAV imperializmą, pirmasis kartas, kada laisva ir nepriklausoma tauta, savo ryžto ir pasiaukojimo dėka, sugebėjo sustabdyti ir sulaužyti jankių imperialistinio teroro mašiną.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают