Belgijoje medikai žudo pacientus, neprašiusius mirties

Anonimusas
+ 1 - 0
Автор: Marius Kluonis
Источник: ...
7533-07-10 (2015 г.), читали 1609
0

Kaip teigia naujausias tyrimas, išspausdintas Medicinos etikos žurnale (Journal of Medical Ethics), tūkstančiai senyvo amžiaus žmonių, niekada neprašiusių savo mirties pagal Belgijos eutanazijos įstatymus, buvo nužudyti juos slaugiusių gydytojų.

Tyrime teigiama, jog maždaug vienu iš 60 eutanazijos atvejų pacientui gydytojas „padeda mirti,“ nors šis to visai neprašė.


Pusės pacientų, nužudytų be jų pačių pageidavimo, amžius viršija 80 m; du trečdaliai jų nesirgo jokiomis mirtinomis ligomis, pavyzdžiui, vėžiu.

Maždaug keturi iš penkių ne savo valia mirę pacientai buvo numarinti šio sprendimo su jais neaptarus: jie tuo metu arba buvo komoje, arba nepajėgė adekvačiai vertinti situacijos dėl senatvės demensijos; arba daktarai tiesiog nesijautė suinteresuoti turėti sudėtingą pokalbį su pacientu.

reklama

Labai dažnai medikai nepranešdavo šeimoms apie planus suleisti mirtiną vaistų dozę jų artimiesiems, nes, kaip teigiama pranešime, publikuotame Medicinos etikos žurnale, jie laikė tai vien techniniu medicininiu sprendimu, kuris turi būti atliekamas išskirtinai kvalifikuotų asmenų.

Pranešimas iškėlė naujus klausimus apie vis labiau kontraversišką 13 metų senumo Belgijos eutanazijos įstatymą, kuris iš pradžių buvo teigiamai vertintas medicinos pasaulio šulų ir į kurį ilgainiui buvo įtrauktas leidimas atlikti eutanaziją netgi vaikams.

Tyrimo autorius, profesorius Rafaelis Koenas Almagoras (Raphael Cohen-Almagor) iš Halo universiteto (Hull University) teigia:

„Sprendimas, ar gyvenimą vis dar yra verta gyventi, perėjo iš paciento į daktaro rankas.“

„Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kad sąmoningas pacientų gyvenimų nutraukimas be jų pačių prašymo vyksta ne tik Belgijoje, bet ir kitose eutanaziją pripažinusiose valstybėse, įskaitant ir Nyderlandus.“

„Nerimą kelia žinia, jog kai kurie gydytojai atsakomybę dėl sąmoningo paciento gyvenimo nutraukimo prisiima patys sau ir nesijaučia saistomi net paciento norų.“

Izraelyje gimęs politologijos ir filosofijos profesorius prideda:

reklama

„Belgijos gyventojai turi atkreipti dėmesį į šiuo metu susidariusią situaciją ir žinoti – jeigu jų pačių gyvenimas pasieks tokį tašką, kuriame daktaras nuspręs, kad jis nėra vertas gyventi, jie gali staiga susilaukti mirties nuosprendžio.“

Belgijos eutanazijos įstatymas leidžia „žudymo iš gailesčio“ (mercy killing) praktiką tik suaugusiems ir vaikams, kurie ypatingai kenčia ir gali duoti sutikimą mirčiai.  Taigi vis dar yra nelegalu gydytojams žudyti pacientus, nepareiškusius noro mirti.

Deja, tyrimas atskleidė, jog daugybė medikų žudo savo pacientus be jų sutikimo; nužudymas be paciento sutikimo gali būti netgi dažnesnis reiškinys, nei oficialiai pavirtinti eutanazijos atvejai. Dėl šios priežasties profesorius R. Koenas-Almagoras paragino Belgijos medicinos atstovus nedelsiant persvarstyti šį įstatymą. […]

Šaltinis: Mail Online

---
Eglės Kristinos Kučinskaitės komentaras:

Kad žudo senukus be sutikimo, neteko girdėti (nors kas tokiu atveju ir papasakos?), bet kad yra kažkokia nerašyta taisyklė pernelyg nesirūpint, tai net neabejoju.

Pažįstama šauni inteligentiška 80-metė dėl širdies problemų greitąja berods antradienio vakarą buvo nugabenta į Ixelles rajono ligoninę Briuselyje, palatose vietų nebuvo, paguldė priėmimo salėj, suleido vaistų ir nė vienas gydytojas 3 dienas nepriėjo. Tik sanitarė sukinėjos.

Penktadienio vakarą dėl sveikatos pasiteiravo savatgaliui likęs budėti budintis gydytojas. Sakė, per daug nieko negali skirti, reikia laukti personalinio gydytojo. Pirmadienį pamatė, kad moteris nesiruošia mirti, tai pradėjo gydyti, praktiškai po savaitės.

Kažkaip ir durnam turėtų būt aišku, kad yra kažkoks nurodymas. Nes ten didelė patalpa, daug žmonių praeina, čia ne kokio vieno pasitaikiusio sadisto atvejis. Draudiminė medicina.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
1   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. pastaba 0 0
2018-02-11 23:17:54

vėžys nėra mirtina liga, nes didelė dalis susirgusių pagydoma

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают