Šiandien kiekvienas ne tik gali, bet ir privalo tapti žurnalistu!

Laurynas Ragelskis
+ 3 - 0
Автор: Laurynas Ragelskis
Источник: http://ragelskis.lt/2015/06/12/siandien-kiekvienas-ne-tik-ga...
7533-06-13 (2015 г.), читали 2685
0

Valdžiagyvių-kapitalo-finansų mafijai nepriklausančios žiniasklaidos Lietuvoje yra labai mažai. Labai mažai ne skaičiumi - laikraštėlių, internetinių dienoraščių, socialinių tinklų grupių, šiaip tinklapių prisisėjo pakankamai gausiai ir vis labiau skverbiantis internetui į Lietuvos kaimų trobas - jų dygsta vis daugiau ir daugiau. Neoficiozinės informacijos yra mažai žmonių nuomonę įtakojančio turinio kiekio prasme.


Gyvenk ir žvenk! Argi ne?

Jeigu skandinavų ir vietinių banksterių "informavimo" organai kasdien užverčia Lietuvą tonomis infošlamšto, tarp kurio yra nuo kelių iki (ekstra atveju) dešimties TEMINIŲ, masių mintis apie aktualijas modeliuojančių straipsnių, tai nenupirktoji žiniasklaida per visus savo kanalus mums patiekia, duok Dieve, du-tris pilnaverčius ir išsamius autorinius straipsnius per savaitę.

Nieko nepadarysi - kai informacijos sklaida yra papildoma veikla, kuria žmogus gali užsiimti tik po to, kai užsidirba savo duonos kąsnį ir skandinavų bankų palūkanas, iš kur rasis ta skaitytojų protą blaivinanti lektūra?

Didelis jos kiekis atsiras tik tada, kai taip vadinama "alternatyvioji" žiniasklaida, kurią tiksliau reiktų apibūdinti kaip "Liaudies žinisklaida" - galės pramaitinti ją kuriančius visuomeninius aktyvistus.

Ko tam reikia? Viso labo, masinio skaitytojo, kuris Liaudies žiniasklaidos informaciją vartotų taip pat masiškai, kaip kad dabar vartoja antiliaudiškus delfius-15minutinius-lrytinius ir likusius, neskanius produktus. Tačiau tam, kad masinis vartotojas atsisakytų šito infošlako, jam reikia pasiūlyti daugiau ir geriau. O daugiau ir geriau Liaudies žiniasklaida pasiūlyti negali, nes negali savo užklasinei veiklai skirti pakankamai laiko, nes reikia užsidirbti duonos kasniui...

Tradicinis užburtas ratas, saugantis oficiozą nuo realios konkurencijos ir paliekantis visuomenę it kokią kiaulę toliau turkštis "infopamazgų duobėje", kaip negražiai apie Delfi.lt portalą išsireiškė vienas LDienos.lt straipsnių autorius.

reklama

Kokie yra variantai, išsiveržti iš šio rato? Kaip padaryti, kad Liaudies žinisklaidoje gero turinio būtų tiek daug, jog milijonas Lietuvos žmonių, kurie spjaudydamiesi kasdien ryja delfio patiekalus ir keikia komentarus moderuojančias klaviatūrines delfinariumo amebas, vietoj šitų kasdienių kančių galėtų 20-30 minučių savo laiko skirti NORMALIAI informacijai?

Mano manymu variantai yra trys:

1 - Mažai realus. Labai mažai. Mikroskopiškai: koks nors pinigų maišas, užgrauštas savo sąžinės ir nutaręs, kad reikia išgelbėti lietuvių Tautą bei Lietuvą, už iš Lietuvių gyventojų prakaito prisiluptus pinigus paleis naują žiniasklaidos kanalą. Surinks visus dabar rašančius laisvalaikiu, mokės jiems normalias algas, sukurs honorarų sistemą frylanseriams, paskirs geriausią savo vadybininką administruoti finansus, galiausiai sugalvos kokiu būdu bus kuriama šio žiniasklaidos kanalo "generalinė linija" - taryba, redkolegija, redaktorius, guru... O pats tik mokės pinigus, džiaugsis augančiu skaitytojų srautu ir visiškai nekiš nagų prie turinio. Taigi - totali utopija. Galim pamiršti.

2 - Aukščiau aprašyti geriausi autoriai, frylanseriai, taryba, redkolegija, vyr. redaktorius ir guru susirinks patys, pasiryžę pusbadžiu ir savo artimųjų sąskaita gyventi mėnesių mėnesius, kol jų pasiaukojantis darbas vardan tos Lietuvos pradės nešti realius vaisius. Lyginant su pirmuoju - nepalyginamai realistiškesnis variantas, tačiau lyginant su gyvenimu, jis įmanomas realizuoti tik nedidelei grupelei, labai sėkmingai pataikius ant specifinės srities. Žinau vieną vienintelį pavyzdį - Technologijos.lt

3 - Variantas yra tai, kas vyksta dabar: vis gausėjanti kiekybė, kuri pasiekus kritinę masę natūraliai struktūrizuosis ir naujų struktūrų pagrindu sukurs visiškai kitos kokybės Liaudies žiniasklaidą. Tai realiausias variantas ir jis yra neišvengiamas.

Kodėl neišvengiamas? Nes šūdelitis nepasikeis - jis liks toks pats bukas ir godus iki pat galo: kol jį pašalins išorinės jėgos arba nulinčiuos pati liaudis. Vadinasi, nepasikeis ir šūdelitį aptarnaujanti bei minią durninanti "žiniasklaida".

O tai reiškia, kad kuo toliau, tuo labiau didės žmonių poreikis tai informacijai, kuri yra daugiau ar mažiau objektyvi ir mirtinai pavojinga šitai minios-šūdeličio sistemai. Ir todėl ne tik vis daugiau žmonių ieškos tokios informacijos, bet ir patys prisidės prie jos kūrimo bei platinimo.


Kiekvienas pats pasirenka kuo tikėti ir kaip gyventi

Paskutinis ir svarbiausias klausimas - kada įvyks tas kiekybinis persivertimas ir kokybės šuolis? Labai sunku atsakyti be plačios analizės ir sugretinimų. Štai pavyzdžiui, Rusijoje jis jau prasidėjo, ką labai aiškiai rodo staigus portalo Cont.ws (buvęs Continentalist.ru) iškilimas nuo  paprasto wordpressinio blogo iki pilnaverčio Liaudies žiniasklaidos portalo, bei daugybė kitų, grynai visuomenės iniciatyva kuriamų tinklapių, leidinių ir netgi kino.

Žinoma, 145 milijonai - tai ne 3. Be to, Rusijoje paskutiniu metu vietoj visuomenės skaldymo, kuris siautėja Lietuvoje, vyksta atvirkštinis - visuomenės konsolidacijos procesas, kas negali nedaryti įtakos ir informacinei terpei. Tačiau aš manau, kad tai, kas dabar vyksta Rusijoje, po kurio laiko padarys ir mums Lietuvoje labai stiprią įtaką, nes Vakarai visgi nespėjo mūsų pederastizuoti ir galutinai suliberastinti. Dabar gi, įstrigę šiandieninėje savo krizėje, jie sprendžia kaip išgyventi bent jau jiems patiems, o ne kaip integruoti Rytų Aborigeniją į "civilizuotąjį pasaulį".

reklama

"Rusijos strateginių tyrimų instituto" direktorius, buvęs ilgametis užsienio žvalgybos analitikas, neseniai duodamas interviu pareiškė, o tiksliau - anonsavo: kad po 5-6 metų Rusijoje vėl bus oficiali ideologija, kurios pagrindu veiks ne tik valstybė, bet kurios laikysis ir pati visuomenė. Ideologija, kurią Rusija pasiūlys visai žmonijai, kaip atsakymą į klausimą "KĄ DARYTI" bei kaip dabartinio laikmečio problemų sprendimą.

Jis aišku, truputį pasikuklino ir nutylėjo, nes iš tikrųjų tos ideologijos platinimas vyksta jau du dešimtmečius ir visuomenė vis labiau "prisotinama" jos informacija. Net nėra abejonės, kad kalbama apie Visuomenės Saugumo Koncepciją. Taip kad terminas 5-6 metai yra numatytas ne "ideologijos atsiradimui", o viešam Visuomenės Saugumo Koncepcijos patvirtinimui oficialiu Rusijos (ir podraug Eurazijos sąjungos) kursu.

Kokią tai įtaką padarys mums? Manau, labai stiprią. Informaciniame kare nugali tas, kurio informacija yra stipresnė - tai yra tiksliau perteikianti objektyvią realybę ir leidžianti priimti adekvatesnius sprendimus.

Po 5-6 metų mes turėsime tokį pasirinkimą: iš vienos pusės - visiškai susikompromitavusį liberazmą su privaloma pederastija, fašistine cenzūra, "Barnevarnetu" kiekvienoje savivaldybėje ir Naujosios Pasaulio Tvarkos siūlymais transhumanizuotis bei depopuliuotis, o iš kitos - žmogaus tapimo Žmogumi, vienijimosi bendram labui, o ne kitų išnaudojimui, Žmogaus, kaip Dievo vietininko žemėje, katro pareiga Žemę-"ašarų pakalnę" paversti Žeme-"rojumi", Koncepciją.

...arba

...arba

Tokio pasirinkimo akivaizdoje, vis daugiau žmonių atsibus iš to transo ir hipnozės, į kurią minias įvarę laiko "Naujosios Pasaulio Tvarkos" pranašai ir adeptai - masinio manipuliavimo priemonės (MMP).

Ką galima padaryti kad tas prabudimas įvyktų kaip galima anksčiau? Kad kaip galima greičiau MMP pakeistų Liaudies žiniasklaida?

Įsijungti į informacinį karą už Gėrį ir Šviesą. Ir net nelabai svarbu, kad skirtingiems žmonėms tai bus skirtingi dalykai. Jeigu žmogus iš pasyvaus infogromuluotojo, savo pastangų dėka taps informacijos platintoju, filtruotoju, vertintoju - tai su laiku jis vis adekvačiau ir adekvačiau vertins per jo smegenis praeinančią (ir kitiems perduodamą) informaciją.

Taigi, broliai ir seserys - šiandien kiekvienas ne tik gali, bet ir privalo tapti žurnalistu!

Užsiregistruoti ir pradėti savo žiniasklaidos organo transliacijas į eterį - išvis nieko nekainuoja: specialiai tam yra tinklaraščių platformos, tokios kaip http://wordpress.com, http://blogger.com ar lietuviškas http://blogas.lt.

Jeigu norite pažaisti rimčiau arba labai rimtai - galite nusipirkti domeną, išsinuomoti hostingą ir susiinstaliuoti jame turinio valdymo sistemą. Praktiškai visi žiniasklaidos portalai - veikia vieno ar kito turinio valdymo sistemos pagrindu. Nežinote, kur kreiptis? Einate į http://iv.lt ir lengvai ir neskaumingai pasidarote viską pas juos. (Tai ne reklama, nes "Interneto vizija" man už tai nesumokėjo).

O galiausiai - pats paprasčiausias būdas - rašote savo straipsnius arba verčiate iš užsienio kalbos, arba kompiliuojate iš kokių nors feisbukinių komentarų, ir siunčiate Liaudies žiniasklaidai, pasirinkdami pagal skonį: tikrai surasite, kas išpublikuos. Pavyzdžiui, http://ldiena.lt - publikuoja apskritai viską, ką tik jai atsiunčia.

Kuo daugiau mūsų bus - tuo didesnę atsvarą sudarysime antilietuviškoms, antitautinėms ir antivalstybinėms jėgoms ir joms tarnaujančiai oficiozinei masinio sąmonės manipuliavimo SISTEMAI.

Tuo greičiau gyvenimas MŪSŲ šalyje ims keistis į GERĄJĄ pusę.

Juk pirmiausia - visada atsiranda, pasklinda MINTIS-IDĖJA, ir tik po to per DARBĄ ir per VEIKSMĄ ta mintis-idėja tampa GYVENIMU, tai yra, mūsų visų bendra REALYBE.

KURKIME JĄ KARTU!


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают