Teisingumas turi triumfuoti: komunistas ir jedinstveninkas Mykolas Burokevičius privalo būti reabilituotas

Ekspertai.eu
+ 1 - 0
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/teisingumas-turi-triumfuotikomunista...
7533-06-05 (2015 г.), читали 3097
0


Rygos OMON'o kariai: vieniems - didvyriai gynę savo Tėvynę, kitiems - okupantai okupavę jų Tėvynę, tretiems - kariai tiesiog vykdę įsakymus

Birželio 4 d. priimtas Vilniaus teismo sprendimas, kuriuo Specialiosios paskirties milicijos būrio (OMON) vadai Boleslovas Makutynovičius ir Vladimiras Razvodovas išteisinti byloje, kurioje buvo kaltinami karo nusikaltimais. Teisėjas Audrius Cininas, Lietuvai žinomas kaip pasaulyje unikalios frazės apie ištrintą mergaitės atmintį autorius, teigia, kad prokurorai savo kaltinime nenurodė, kad Lietuvoje 1991 metais buvo karo padėtis arba okupacija. Prokurorai atsisakė pakeisti kaltinimo formuluotę. Kadangi tuo metu, anot prokurorų, karo ar konflikto nebuvo, tai omonininkai negalėjo būti teisiami už karo nusikaltimus, o kriminaliniams nusikaltimams jau yra suėjusi senatis.

reklama

Labiausiai šiuo teisėjų sprendimu buvo nustebintas buvęs Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras, Seimo pirmininkas, dabar einantis LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pareigas Artūras Paulauskas. Jis net pritrūko žodžių, kai žurnalistai jo paprašė paaiškinti tokį teismo sprendimą. Kiek pažiopčiojęs teisininkas pasakė: „Tai yra didžiausia nesąmonė, kokią turbūt galima išgirsti paskutiniu metu. (...) Ir dabar pasakyti, kad tuo metu nebuvo karinio konflikto, okupacijos, tai visiškai aš nesuprantu… Arba jie nežino istorijos, arba pasiklydo tarp kažkokių tai teisinių dalykų.“

Be galo keista, kad teisininkas, buvęs prokuroras, Seimo narys, atsakingas už nacionalinį saugumą, tuo stebisi. Stebisi teismo sprendimu? Gal tokias atsakingas pareigas einantis politikas abejoja  nepriklausomos Lietuvos teismų ar prokurorų sprendimais? Tik dabar pradėjo stebėtis? Juk jau galėjo priprasti. Kuo čia stebėtis?

Gerbiamas Artūrai, ar Jūs buvote giliam letarge, kai Lietuva strateginiams partneriams padovanojo Mažeikių naftą? Ar miegojote, kai prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Nacionalinio stadiono griaučių ant Šeškinės kalno? Galbūt Jūs stebėjotės, jog nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl Lietuvą visame pasaulyje iki šiol septyniomis kalbomis Lietuvą pasaulyje garsinančiame, tačiau neveikiančiame prašmatniame portale lietuva.gyvai.eu?

reklama

O gal Jus šokiruoja, kad visi Lietuvos mokesčių mokėtojai privalo mokėti už, pavyzdžiui, kokią nors neteisėtai prichvatizuotą gamyklą „Alita“?

 

Jūs, gerbiamas buvęs generalinis prokurore, dar imkite ir pradėkite svaičioti, kad pedofilija gal vis tik buvo, o teisėją nušovė visai ne tas, kuris švendre prie ramių marių paspringo… Beje, o kaip jums Snoro bankas? Įtikino, kaip buvo techniškai valdžios likviduotas, ar irgi pradeda švelniai stebinti šioji smagi afera?

Taupydami Jūsų stebėjimosi ir nežinojimo potencialą, daugiau panašaus pobūdžio bylelių neminėsim – juk Jūs kur kas daugiau žinote negu paprastas LT pilietukas. Čia tik dainą galime pacituoti: „Viską suprasi, mama, ir jiems atleisi... “

Todėl geriau nusiraminkite ir pagalvokite labi svarbų dalyką: kaip geriau ir greičiau padaryti, kad būtų reabilituotas buvęs prezidentės D. Grybauskaitės šefas ir bendražygis komunistas ir jedinstvenininkas Mykolas Burokevičius bei jo partneris Juozas Jarmalavičius.

O paskui galvokite, kaip greičiau atšaukti tarybinių simbolių draudimą, nes gyvi tarybiniai simboliai, tokie kaip Lietuvos prezidentė, nėra uždrausti ir net vadovauja valstybei.

Ir kai jau bus paskelbta, kad minėti prezidentės bendražygiai reabilituoti, ir kai atšauksime tarybinių simbolių draudimą, ir kai perrašysime Lietuvos istoriją, kurioje žodis „okupacija“ bus ištrintas iš vadovėlių ir visų mergaičių ir berniukų atminties, Jums tereiks džentelmeniškai nusišypsoti ir atsistojus pagerbti Lietuvos Respublikos prezidentę Dalią Grybauskaitę, sukūrusią tokią lanksčią ir įstatymo raidei tarnaujančią teisėtvarką, kurios dėka į Lietuvą pagaliau sugrįžo teisybė.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
1   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают