Saudo Arabija atakuoja Jemeną nepaisydama pasaulio musulmonų pasmerkimo

Ekspertai.eu
+ 0 - 0
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/izraelis-pries-jemena-panaudojo-neut...
7533-05-28 (2015 г.), читали 3695
0


Draugai nuo senų laikų: laisvės ir demokratijos citadelės - JAV buvęs p-rezidentas Džordžas Bušas svečiuojasi pas Saudo Arabijos karalių - savo draugą, sąjungininką ir amerikietiškos demokratijos platintoją Artimuosiuose Rytuose

Jemenas tapo nauja ginklų išbandymo aikštele, nes Saudo Arabija, turėdama visokeriopą JAV ir Izraelio palaikymą, ėmė nesivaržydama pulti kaimynę. Tiesa, Jemeno sukilėliai greičiau paskutinį kupranugarį parduos nei pasiduos, ką jie sėkmingai įrodo vis įkrėsdami technologiškai pranašesnei kaimynei agresorei. Tačiau prieš bombą, ypač nežinomą, sunku kažką padaryti. 

Tuo metu Saudo Arabija degraduoja toliau: stato didžiausią pasaulyje miestą, jau nukapojo daugiau galvų nei pernai (dabar šis skaičius pasiekė 89, kai per visus 2014-uosius buvo įvykdytos 87 egzekucijos), oficialiai savo teritorijoje turi visiems pasaulio musulmonams priklausančius švenčiausius Islamo miestus Meką ir Mediną, tačiau pati šalis į šventą nelabai panaši. Giminių klanas (Saūdai) valdo karalystę, tartum tai būtų gūdžiausi viduramžiai. Jei ne nafta, ir toliau vaikščiotumėt paskui kupranugarį, juokaudami barasi arabų išminčiai. O kadaise arabų, persų ir kitų musulmonų galybė buvo vienybėje, mokslo išradimuose, dvasingume. Kol Saudo Arabija bus uždara karalystė, kurioje net moteriai sėsti prie vairo didžiulis nusikaltimas, nieko nuostabaus, kad ir broliško (teoriškai) Jemeno žmonių žudymas bus pateisinamas. O kas bus, kai baigsis nafta? Ar draugaus su dykumų žmonėmis tuomet JAV, Izraelis, ar rems juos, ar pataikaus Barackas Obama eiliniam Saūdų klano karaliukui?

reklama


Dabartinis JAV p-rezidentas nė neketina nutraukti šios puikios ir vaisingos amerikiečių bei sauditų tautų draugystės

Gegužės 26 d. 42-ajame kasmetiniame Islamo bendradarbiavimo organizacijos (OIC) užsienio reikalų ministrų susirinkime Irano diplomatijos vadovas Mohamedas Džavadas Zarifas (Mohammad Javad Zarif) pareiškė, kad karinė Saudo Arabijos kampanija prieš Jemeną peržengė visas ribas. 

Pasak M. Dž. Zarifo, Saudo Arabija tarp jemeniečių sukėlė tik neapykantą. Daugiau nieko naudingo nepasiekta net karo srityje. Irano atstovo teigimu, nuo kovo 26 d. vykstanti Rijado agresija prieš Jemeną Saudo Arabijai pasibaigs blogai.

Nužudyta apie 2000 (kitais duomenimis, per 4000), sužeista per 7330 žmonių. 


Bendros vertybės ir bendras tikslas suvienija...

Laiške Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui dar balandžio 17 d. Irano užsienio reikalų ministras pasiūlė keturių etapų taikos planą, kuris nutrauktų kraujo praliejimą Jemene. Vienas svarbiausių dalykų yra nugalėti įsisiautėjusią teroristų organizaciją, pasivadinusią skambiu Islamo valstybės vardu. 

Saudo Arabija palaiko Islamo valstybės veiksmus Sirijoje ir Irake, tad ar reikia stebėtis, kad ji taip elgiasi su kaimyniniu Jemenu?

Šaltinis: presstv.com

Nežinomos bombos sprogimas Jemene:


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
0   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают