JAV, Britanija ir Prancūzija, gelbėdamos savo banditus ir savo pačių įvaizdį, raketomis atakavo Sirijos Arabų Respublika

Anonimusas
+ 12 - 0
Автор: Infa.lt
Источник: http://infa.lt/21905/jav-britanija-ir-prancuzija-atakavo-sir...
7536-04-14 (2018 г.), читали 765
0

raketa-afp.jpg
AFP

Banditinių valstybių koalicija vadovaujama JAV smogė Sirijai Homso provincijoje. Nuostoliai Sirijos armijai dar skaičiuojami, bet akivaizdu, jog karinis susidūrimas su Rusijos PRG ir OGS (Oro gynybos sistema) neįvyko, skelbia BBC.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį, lygiai 4-ą ryto Damasko laiku, JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) paskelbė apie Sirijos bombardavimo pradžią, apsimetant kad tai yra atsakas į menamą ir inscenizuotą cheminio ginklo panaudojimą prieš banditus Dumos mieste.

„Bendrapiliečiai-amerikiečiai, neseniai aš daviau įsakymą ginkluotosioms Jungtinių Valstijų pajėgoms pradėti tikslingų smūgių seriją į taikinius susijusius su Sirijos diktatoriaus Bašaro Asado cheminiais ginklais“, – pareiškė Donaldas Trampas..

Nors Rusija pateikė visus duomenis, kad jokios "cheminės atakos nebuvo", o tik inscenizacija, tam, kad suteikti pretekstą raketų smūgiui prieš Siriją, nors tarptautinė inspekcija, pasiųsta patikrinti vietoje ar buvo panaudotos cheminės medžiagos dar net nespėjo atvykti į vietą, nors JTO nesuteikė jokiai valstybei teisės imtis prievartos veiksmų prieš Sirijos Arabų Respubliką.

reklama

Pagrindiniais banditinių valstybių koalicijos, į kurią įeina Didžioji Britanija, Prancūzija ir JAV, taikiniais tapo mokslo tyrimo centras Damaske, kuris, jų pačių teigimu, yra susijęs su cheminio ginklo gamyba, o taip pat du menami cheminio ginklo sandėliai Homso provincijoje. Tuo tarpu tarptautinė inspekcija dar 2013-ais metais stebėjo kaip buvo sunaikintos visos Sirijos cheminio ginklo atsargos ir vieninteliai, realiai turintys ir naudoję cheminį ginklą Sirijos teritorijoje - tai vakarų banditinių šalių samdiniai teroristai.

MIP duomenimis, ataka užkliudė ir Sirijos Respublikos gvardijos štabą, Mezza aerouostą Damaske ir aerouostą Ad-Doumair Rytų Gutoje.

Šeštadienį 8 valandą ryte buvo žinoma, jog į Sirijos teritoriją buvo paleista virš 100 raketų.

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, jog 70 sparnuotųjų raketų ir aviacinių „oras-žemė“ klasės raketų buvo numušta joms nepasiekus tikslo. Karinės žinybos duomenimis, smūgio atrėmimui buvo panaudotos Sirijos oro gynybos sistemos S-125, S-200, „Buk“ ir „Kvadrat“, pagaminti TSRS prieš 30 metų.

Pagrindinė Bašaro Asado sąjungininkė – Rusija – visas šias dienas skelbė, jog yra pasirengusi atremti koalicijos smūgius. Pasiuntinys Libane Aleksandr Zasypkin kalbėjo, jog Rusija pasilieka sau teisę numušinėti visas raketas JAV agresijos atveju.

O generalinio štabo vadovas Valerijus Gerasimovas žengė dar toliau, pareiškęs, jog „grėsmės kilimo rusų kariškiams Sirijoje atveju“, ugnis bus atverta ne tik prieš raketas, bet ir prieš jų nešėjus (lėktuvus – vert past).

Ir čia svarbu pastebėti, kas tapo akivaizdu iškart po naktinio smūgio – nė viena iš raketų nenukrito šalia dviejų pagrindinių Rusijos bazių Sirijoje – Tartuso ir Chmeimimo aerouosto.

Sirijos informacinė agentūra SANA paskelbė atskirą pranešimą apie tai, jog Latakijos ir Tartus provincijų oro erdvės niekas nepažeidė. Apie tai atskirai pranešė ir Rusijos gynybos ministerija.

Rusijos oficialūs asmenys jau praneša, jog smūgis į Siriją neliks be pasekmių. Apie tai paminėjo RF pasiuntinys JAV Anatolij Antonov.

Agentūra REUTERS su nuoroda į savo šaltinius pranešė, jog visų objektų, į kuriuos smūgiavo koalicija, personalas buvo iš anksto evakuotas gavus išankstinį įspėjimą iš Rusijos.

Diplomatinė priešprieša apie Sirijos problemą išlieka, tačiau svarbiausiu šiuo momentu dalyku tampa tai, jog tiesioginio karinio susidūrimo tarp Rusijos ir JAV, apie kurį buvo kalbama visą pereitą savaitę – pavyko išvengti.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
12   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают