Šeimyninio gyvenimo mitai

Anonimusas
+ 2 - 0
Автор: ŠeimaIrNamai.eu
Источник: http://seimairnamai.eu/seimyninio-gyvenimo-mitai/...
7536-04-08 (2018 г.), читали 725
0

Esame prisiklausę daugybę istorijų apie šeimyninį gyvenimą, tiek laimingą, tiek nelaimingą. Kai susimąstome apie savo būsimą santuoką, patiriame visą puokštę pačių įvairiausių jausmų. Tai gali būti ir meilė, ir baimė, ir laimė, galbūt netgi pasipiktinimas. Kiek šeimų, tiek istorijų. Visi daro klaidas, atleidžia arba neatleidžia, suklumpa – visa tai realios problemos.

Bet nežiūrint į visas problemas, šeima yra laimė, ramybė, saugumas, meilė ir labai daug įdomaus gyvenime. Tik, štai, naujoji karta pradeda įžvelgti daugiau sunkumų negu pozityvo ir baiminasi kurti šeimas arba jos labai greitai subyra. Dėl to specialiai tokioms poroms pateikiame kelis mitus apie šeimyninį gyvenimą, kuriuos patikrino laikas ir statistika.

Jokių barnių ir nesutarimų. Vienas labiausiai paplitusių mitų apie santuoką. Daugybė knygų ir straipsnių iškilmingai trimituoja, kad šeimoje neturi būti barnių ir nesutarimų. Tik neverta imti viso to į galvą ir į širdį. Nebūna šeimų, kuriose žmonės nesiaiškina santykių ar nesibara. Nes du skirtingi ir vienas kitam neabejingi žmonės stengiasi sukurti santykius klaidų ir bandymų metodu. Ir kuo jaunesnė santuoka, tuo daugiau bus tokių nesutarimų. O jie galiausiai atves į tarpusavio supratimą.

reklama

Privalote susirasti antrininką. Dar viena labai rimta klaida. Nebūna idealiai panašių žmonių savo hobiais, interesais, pomėgiais, siekiais. Jeigu sugebėjote patikti vienas kitam, vaikščioti į pasimatymus, suorganizuoti vestuves ir laikotės daugmaž vienodos bendros nuomonės, tai jūs jau tinkate vienas kitam. Tuo pat metu niekas nedraudžia ir netrukdo būti skirtingais ir dalintis vienas su kitu žiniomis iš įvairių sferų. Priešinga – tai labai įdomu ir praplečia abiejų poros narių akiratį.

Santuoka neturi būti ankstyva. Labai giliai įsišaknijęs stereotipas: jeigu santuoka ankstyva, reiškia, nuotaka laukiasi. Visa tai praeityje, dabar visuomenė sparčiai vystosi, žmonės labai anksti vienas kitą susiranda. Ir jeigu abu norite susieti likimus – nėra jokios prasmės to bijoti. Nebūtina, žinoma, apsikrauti didžiulėmis skolomis, kad organizuotumėte vestuves. Svarbiausia juk ne iškilmės, o tai, kad nuo šiol teisėtai vienas kitam priklausote.

Vyras ir žmona – giminingos sielos. Giminingų sielų ieškojimas, kad su ja galima būtų kurti šeimą yra tas pats, kas vaikytis vakarykščios dienos. Daugybė tai darančių žmonių pražiopsojo tiek daug potencialių sutuoktinių, su kuriais galėjo būti laimingi… Paradoksas, bet giminingomis sielomis tampama poroje, šeimoje. Žmonės kuria santykius visą savo bendrą gyvenimą. Prisitaiko vienas prie kito, kažkiek keičiasi, kažkur daro kompromisus, susidomi kito žmogaus interesais ir štai ji – gimininga siela – sėdi šalia jūsų. Jos visai nereikėjo ieškoti!

reklama

Miegoti drauge susipykus. Čia gali būti įvairių nuomonių, tačiau didelė klaida susipykus eiti miegoti į skirtingus kambarius. Miegodami jūs ir taip esate ne kartu. Galite pailsėti vienas nuo kito, pamąstyti ar tiesiog pasimėgauti sapnais. Ryte, pabudus vienoje lovoje, neliks nieko kito, kaip tik bandyti taikytis. O jeigu miegama atskiruose kambariuose, konfliktas gali peraugti į labai rimtą kivirčą. Tiesiog, guldami miegoti, nusiteikite pozityviam mąstymui.

Turi atitikti jūsų gyvenimiški planai. Šitas mitas susijęs su dviem anksčiau minėtais – antru ir ketvirtu. Tačiau žmonės turi skirtingų planų, jie gali tam tikrais laikotarpiais sutapti, tačiau vienodais netampa niekada. Juk vyras turės savus, vyriškus planus: daryti karjerą, susituokti, susilaukti vaikų, skirti daug jėgų darbui, realizuotis. Moteriški planai šiek tiek kiti: daryti karjerą, ištekėti, pagimdyti vaiką, užauginti vaiką, galbūt vėlgi karjera, visa tai darant. Tai labiausiai paplitęs modelis. O jeigu kalbėsime apie smulkesnius tikslus, skirtumai tarp vyriškų ir moteriškų tikslų dar labiau padidėja. Taip kad nesileiskite kvailinami su realybe nieko bendro neturinčių stereotipų.

Laiminga santuoka… Šeimyniniai santykiai – tai ne laimė kiekvieną dieną. Dėl to nereikia manyti, kad jeigu šią savaitę būta sunkių dienų ir jūs nesijautėte laimingas, tai santuoka nepavyko. Tai kvaila ir neteisinga. Ne veltui tuokiantis duodama priesaika „Ir džiaugsme, ir varge“. Santuokoje tenka gerokai padirbėti, darbuotis pastoviai ir iš širdies – tik tada laimingų dienų bus gerokai daugiau negu liūdnų.

Mitų apie šeimyninį gyvenimą prikurta begalė. Visada įdomu dalyvauti, švenčiant vestuvių jubiliejus – būtent iš tokių porų, o ne iš mitų galima daug ką suprasti ir daug pasimokyti.

Šaltinis


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают