Draugystė su Rusija po amerikiečių lazda

Anonimusas
+ 8 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/satires/20180406/5657187/draugyste-su...
7536-04-07 (2018 г.), читали 733
0

Donaldas Trampas, archyvinė nuotrauka
Donaldas Trampas, archyvinė nuotrauka

Trampo pareiškimas susitikimo su Baltijos šalių prezidentais metu apie tai, kad jis svajoja susidraugauti su Vladimiru Putinu ir sukurti draugiškus santykius su Rusija, o Lietuvai, Latvijai ir Estijai teks pakeisti savo užsienio politiką "kaimynės iš Rytų pusės atžvilgiu", sukėlė nevienareikšmišką Lietuvos gyventojų reakciją

—  Vytautai, ar girdėjai, kaip Trampas užsiminė apie draugystę su Putinu? Mane pribloškė jo žodžiai. Kaip tai suprasti? Tai ką dabar, mes, lietuviai turime važiuoti į Maskvą jam nusilenkti? Teisus buvo mūsų Patriarchas Vytautas Landsbergis, kai 2016-ųjų vasarą, prieš JAV prezidento rinkimus, pasiūlė kandidatui Trampui "pasigydyti"!

—  Linai, pasigydyti mums visiems būtų ne pro šalį. Pas psichiatrą, nuo rusofobijos. O Trampas tikrai blaiviai mąsto. Jis šneka apie tai, kad tik labai kvaili žmonės nenori palaikyti gerų santykių su Maskva. Juk visiems gerai žinoma, kad geriau prasta taika nei karštas nesutarimas. Juo labiau, su amžių saitais mus siejusiais kaimynais.

reklama

—  Tiesa, Rusijos ir Lietuvos santykiai ilgaamžiai ir sudėtingi. Čia verta prisiminti ir "tamsiuosius laikus", ir  Lietuvos ir Lenkijos kunigaikščių globojamą Lžedmitrijų, ir Rusijos imperijos žlugimą, ir sovietinį periodą Lietuvos istorijoje. Bet mes nekerštingi. Tiesiog, pikti ir turim gerą atmintį. Tik pamanyk, kiek amžių Maskva tyčiojosi iš vargšų  lietuvių?!

—  Tikrai, "yra ką prisiminti".  Kaip 1917 metais Rusijos bolševikai  su Latvijos šaulių strėlėmis sugriovė Rusijos imperiją ir tuo pačiu padėjo Lietuvai atgauti nepriklausomybę, kurios 100-ąją sukaktį neseniai atšventėme. O Sovietų ''okupacijos"  metais pristatė Lietuvoje fabrikų ir gamyklų, naftos perdirbimo koncerną Mažeikiuose, grąžino Lietuvai lenkų pasisavintą Vilniaus kraštą, iš Vokietijos gniaužtų atėmė ir grąžino Klaipėdos kraštą, o Klaipėdos uostą padarė vienu stambiausių Baltijoje. Prisiminkime išvystytą žemės ūkį, naftotiekį ''Draugystė" ir ekonomikos deimantą — Ignalinos AE. Jei mes viską, ką mums pastatė ''okupantai", būtume išsaugoję po 1991-ųjų metų, tai šiai dienai būtume pasiekę Suomijos gyvenimo lygį, apie kurį mums sekė pasakas tavo mylimas profesorius Landsbergis.

—  Netark be reikalo mūsų dvasinio vedlio vardo. Jei ne jis, mes iki šiol būtume akylai saugomi KGB ir bijotume žodį ištarti!

—  Na, taip, o slaptieji KGB agentai, kurių pavardės Landsbergis, Grybauskaitė, Linkevičius, Anušauskas ir kiti, būtų linksmai sau gyvenę už 30 sidabrinių, kuriuos jiems už pranešimus mokėdavo čekistai. Todėl siūlau, Linai, nekelti debatų, kurie tarp mudviejų nuolat baigiasi žodžiais "tu pats —kvailys". Nes santykius su Maskva vis tiek teks atnaujinti — tai faktas. Taip, mes priklausysime ES ir NATO, stiprinsime savo gynybą. Ir čia mums padės tos pačios JAV. Apie tai Trampas aiškiai pareiškė JAV  ir Baltijos šalių valstybių vadovų susitikime ir  net padėkojo Lietuvai, Latvijai ir Estijai už tvirtą JAV demokratijos palaikymą. Juk, žinoma, nori taikos, ruoškis karui. Bet nepamirškime, kad taika numato ekonominius ir kultūrinius ryšius tarp kaimynų. Reikia bendrauti ir prekiauti su Rusija, kad Lietuvos biudžetas galėtų užtikrinti orų savo piliečių, kurie  masiškai bėga iš šalies, gyvenimą. Juokinga stovėti "nuskriaustos mergaitės" pozoje ir spjaudyti į ištiestą ''draugystės ranką".


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
8   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают