Jevrosojūzas liepė Lietuvai skirti daugiau pinigų uždaryti IAES

Anonimusas
+ 7 - 1
Автор: Anno
Источник: https://www.rubaltic.ru...
7536-04-06 (2018 г.), читали 888
0

Ignalinos atominė elektrinė (AE) būtų veikusi iki šiol ir garantavusi Lietuvai be pelno dar ir visišką energetinę nepriklausomybę nuo bet ko.

Lietuva turi padidinti savo dalyvavimą Ignalinos AE, kuri buvo sustabdyta 2009 m., uždarymo procese. Tai pareiškė spaudos konferencijoje Vilniuje Europos Parlamento deputatų grupės vadovė Ingeborga Grassle.

Pasak jos, ES yra pasirengusi įvykdyti savo įsipareigojimus finansuoti IAE uždarymą, tačiau Lietuva "turėtų didesne apimtimi prisijungti prie šio proceso". Grassle pažymėjo, kad panašūs Bulgarijos ir Slovakijos projektai finansuojami iš nacionalinių biudžetų iki 20%.

reklama

"Mes, jevrosojūzas, norėtume didesnės dalies ir Lietuvoje, kuri šiuo metu skiria 12-14 proc. reikiamų lėšų projektui", - pažymėjo Europos Parlamento narė.

Anksčiau, vizito Berylne metu, Lietuvos energetikos viceministras Simonas Šatunas pasakė, kad Vilnius tikisi tolesnio "tinkamo" IAE uždarymo finansavimo. Jis taip pat atkreipė dėmesį į Lietuvos pasirengimą padidinti savo nacionalinį indėlį į finansavimą.

IAE buvo paleista 1983 metais. Tai vienintelė Pribaltikoje veikusi atominė elektrinė su Černobylio tipo RBMK reaktoriais. ES reikalavimu ji buvo sustabdyta 2009 m. kaip "potencialiai pavojinga". AE uždarymas, kainuosiantis apie 3 mlrd. eurų, yra finansuojamas pagrinde Europos Sąjungos sąskaita. Stoties išmontavimo laikas buvo perkeltas keletą kartų. Šiuo metu AE planuojama visiškai uždaryti 2038 m.


87% Плюс 87% Plus
13% Минус 13% Minus
7   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают