Konservatorių finansinės aferos viena po kitos lenda į viešumą

Anonimusas
+ 55 - 2
Автор: BūkimeVieningi.lt
Источник: https://bukimevieningi.lt/2018/04/05/konservatoriu-finansine...
7536-04-05 (2018 г.), читали 7305
15

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl galimai neteisėtos paramos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) veiklai. R. Karbauskis prašo VRK įvertinti kovo 28 d. dienraštyje „Lietuvos rytas“ ir naujienų portale www.lrytas.lt paviešintą informaciją apie konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio susitikimą su „MG Baltic“ vienu iš tuometinių vadovų Raimondu Kurlianskiu bei šio koncerno teiktą paramą su kitu konservatoriumi Laurynu Kasčiūnu susijusiai organizacijai.

R. Karbauskis taip pat prašo VRK kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), nes dalis VRK tyrimui reikalingos informacijos, sprendžiant iš www.lrytas.lt publikacijų, yra STT surinktoje ikiteisminio tyrimo medžiagoje.

reklama

Žurnalisto Tado Ignatavičiaus publikacijoje „STT agentų apčiupinėti konservatoriai sumišę“ (https://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/2018/03/28/news/stt-agentu-apciupineti-konservatoriai-sumise-5469177/) nurodomos aplinkybės, kad 2015 m. koncernas „MG Baltic“ galimai skyrė 5 tūkst. eurų paramą su TS-LKD siejamai asociacijai „Valstybingumo ir tradicijų studijų centras“, kurios dalininku buvo TS-LKD partijos narys Laurynas Kasčiūnas. Parama, apie 4 tūkst. eurų, kaip nurodoma publikacijoje, buvo panaudota žurnalo „Tribūna“ leidimui. Likusi suma, maždaug tūkstantis eurų, po kratų pas E. Masiulį buvo perduota vienai Vilniaus rajono vaikų globos įstaigai.

Publikacijoje taip pat teigiama, kad 2016 m. vasario mėn. pokalbyje su TS-LKD lyderiu Gabrieliu Landsbergiu Raimondas Kurlianskis galimai užsiminė apie netiesioginę paramą – finansuoti su partija susijusias jaunimo organizacijas. Iš „Lietuvos ryto“ pateikiamos informacijos galima spręsti, kad per savo pokalbius su R. Kurlianskiu G. Landsbergis galimai siekė nepiniginės paramos partijai – koncerno „MG Baltic“ valdomų žiniasklaidos priemonių palankumo TS-LKD rinkimų laikotarpiu ir po jų.

„Publikacijoje nurodoma, kad 5 tūkst. eurų parama galimai teikta už politinę veiklą. Publikacijoje teigiama, kad parama teikta galimai atsidėkojant L. Kasčiūnui už jo pastangas įtikinti įtakingus TS-LKD partijos narius, tarp jų – Seimo Pirmininko pavaduotoją Ireną Degutienę, paremti Š. Gustainio teiktas Vartojimo kreditų įstatymo pataisas, kurioms paramos galimai siekė koncernas „MG Baltic“, – sako R. Karbauskis. Pasak jo, didelį nerimą kelia TS-LKD partijos lyderio susitikimas su koncerno atstovais, kurio metu galimai kalbėta ir ne apie piniginę paramą naudojant „MG Baltic“ valdomas žiniasklaidos priemones konservatorių viešųjų ryšių palaikymui bei netiesioginei politinei reklamai skleisti.

reklama

„Vertinant šias naujai paaiškėjusias aplinkybes, ypač tai, kad „Lietuvos ryto“ duomenimis, Seimo narys Laurynas Kasčiūnas apklausos Specialiųjų tyrimų tarnyboje metu pripažino, kad koncernas „MG Baltic“ yra skyręs finansinę paramą jo atstovaujamai asociacijai „Valstybingumo ir tradicijų studijų centras“, kyla pagrįsta abejonė, ar toks lėšų skyrimas artimai su TS-LKD vadovybe susijusioms organizacijoms neturi neteisėto politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo požymių. Pažymėtina, kad toks šalia politinių partijų veikiančių viešųjų įstaigų ir asociacijų veikimo modelis jau šiuo metu tiriamas Vyriausioje rinkimų komisijoje nagrinėjant kitas su Liberalų sąjūdžiu ir TS-LKD susijusių organizacijų (Laisvės studijų centras, Taikomosios politikos institutas, Demokratinės politikos institutas) renginių ir mokymų finansavimą“, – sako R. Karbauskis.

Atsižvelgiant į aukščiau nurodytas aplinkybes R. Karbauskis prašo Vyriausiąją rinkimų komisiją išnagrinėti informaciją, paskelbtą dienraštyje „Lietuvos rytas“ ir interneto portale www.lrytas.lt, ir inicijuoti atitinkamą tyrimą dėl galimai neteisėto politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo.

„Abejonėms dėl neteisėto finansavimo pasitvirtinus, prašome Vyriausiąją rinkimų komisiją teisės aktuose nustatyta tvarka įvertinti nustatytus pažeidimus“, – kreipimesi į VRK rašo R. Karbauskis.

bukimevieningi.lt  pagal LRS inf.


96% Плюс 96% Plus
4% Минус 4% Minus
55   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 13

13. Laikas paskelbt 4 0
2018-04-11 13:49:27

konservatorių partiją nusikaltėliška ir uždraust,kaip komunistų partiją.Mano nuomone prie komunistų partijos dar šiek tiek kopėm į viršų,o prie konservų spėriai smengame žemyn.

12. vladas lukosevicius 6 0
2018-04-07 23:50:01

TAM  - AnonimasIAntivatnikas ...

Man  moka  KGB  prostitutė  Grybauskaitė  ,  dar  rubliais  uždirbtais  Leningrade ....  

 

11. vladas lukosevicius 10 0
2018-04-07 23:33:35

KIEK DAR VOGS KONSERVATORIAI , PRISIDENGDAMI KARIUOMENE ?
R. Jukenvičienė, būdama ministre, 2010 m. priėmė į darbą kariuomenės materialinių išteklių departamento vadovą pulkininką Valdą Dambrauską kuris , dėl protekcijų UAB „Nota Bene“ buvo pažemintas pareigose.
Ką bandė išsukti nuo baudžiamosios atsakomybės , ar tik ne patį Kubilių ir G. Lansbergį ?
KODĖL KGB-istas Grybas nepareikalavo , kad būtų atliktas pilnas auditas , visų pirkimų kuriuos vykdė ,,Nota Bene,, ir išsiaiškinta , kodėl šita firma laimėdavo visus konkursus ?
G. Landsbergio šeimai artima įmonė „Nota Bene“ nuo 2009m. išplovė daugiau nei 30 mln. Eurų per fiktyvius viešuosius pirkimus .
Lina Jazgevičienė yra Austėjos Landsbergienės (Gabrieliaus Landsbergio, konservatorių partijos pirmininko žmonos) įsteigtos Karalienės Mortos mokyklos direktorė, o jos vyras, Andrius Jazgevičius, yra UAB „Nota Bene“ bendrovės, registruotos adresu Vilkpėdės g. 22, Vilnius, direktorius.

10. Anonimas 0 1
2018-04-11 11:30:03

kiek bus tiek 

9. vladas lukosevicius 8 3
2018-04-07 15:02:33

Tikras  vyras  ir  didis  politikas   liko  tik  vienas .....
Tai  tvirkintas  Lansbergo  anūkas  Gabrieliukas  ,  su  Austėjos  pantlonais  ant  nosies .

ATEINA  Lansbergiukas  pas  senelį  ir  skundžiasi .....
Seneli  ,  mane  visi  seime  ir  partijoje  vadina  AUKA  jie  juokiasi   ir  gailisi ....
Tai  gerai  anūkėli  Gabrieliuk  ,  visos  revoliucijos  reikalavo  aukų ....
Seneli  nesupratai ,  TVIRKINIMO  AUKA  ,  bet  nežinau  ką  tai  reiškia ....
Anūkėli , kai tu buvai nepilnametis , tada tu buvai AUKA ....
O dabar tu didelė TVIRKINIMO ŽERTVA.

8. AnonimasIAntivatnikas 1 11
2018-04-07 21:40:59

Vladuk degrade tu gali vemt kiek nori bet Dievo neišdursi ižgama.

7. Gabris 3 0
2018-04-07 01:08:54

O kaip ten su jukos pasibaige?

6. vladas lukosevicius 6 0
2018-04-07 23:29:00

TU  Antivatnikas ,,,,  panašu  kad  ir  tave  bobutės  tvirkino  kaip  ir  Lansbergiuką .   

O  tu  turbūt  norėjai  kad  diedukai  tvirkintų .

 

5. vladas lukosevicius 13 2
2018-04-06 11:38:51

Sektantas  LANSBERGIUKAS  DIRBA  ,,, MG Baltic,,,  ir  rūpinasi  jų  interasais .

Bendrovės „Alita“ privatizavime Lietuvoje prieš daugiau kaip dešimt metų nesėkmingai dalyvavusiam ir neseniai mirusiam Italijos verslininkui Luigiterzo Bosca (Luidžitercas Boska) Valstybės turto fondas sumokės dar 3,686 mln. eurų (12,7 mln. litų) arbitražo išlaidoms apmokėti. 2006 metais fondas sumokėjo verslininkui 1,754 mln. litų kompensaciją.

V.  Junevičiaus  grupė  neteisėtai   privatizavo  Alitą  ,  o  paskui  perpardavė  .

 Alytuje įsikūrusi didžiausia šalyje alkoholio gamintoja įmonių grupė „Alita“ - parduota. Sutartis su įmone „Mineraliniai vandenys“, kuri yra koncerno „MG Baltic“ antrinė įmonė, pasirašyta rugsėjo 25 d..

,,MG Baltic,,  priklauso  ir  ,,Stumbras,,  .
O  kaltų  taip  ir  nerasta ,  valstybė  išmokėjo  milijonus   

4. AnonimasIAntivatnikas 1 7
2018-04-07 21:42:14

Vladuduk kiek rubliu gauni uz propagands skleidima? 

3. Taip 37 3
2018-04-06 02:13:52

karbauskis pradeda patikti, saunuolis

2. Vampyras 52 0
2018-04-05 19:46:49

Saunu. Metas vilkt ju darbus i dienos sviesa. Lai pamato zmones. Ir viska viesint. Saunuoliai VZ kad isjudino ta saraskino kontora

1. AnonimasIAntivatnikas 1 14
2018-04-07 21:44:28

Karbauskiskis isdurinet gali kiek nori bet Dievo neišdurs tiesa nugales.Galit kiek norit kurt propagandas apie konservatorius mes nebijom tiesos mešlu neužkasit

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают