Niekada nenaudokite šių žodžių savęs apibūdinimui

Anonimusas
+ 4 - 0
Автор: ŠeimaIrNamai.eu
Источник: http://seimairnamai.eu/niekada-nenaudokite-siu-zodziu-saves-...
7536-04-05 (2018 г.), читали 892
0

Paimkime kaip pavyzdį žodį „charizmatiškas“. Jeigu kitas žmogus pavadins jus charizmatišku, jums tai vienareikšmiškai pakutens savimeilę. Bet jeigu jūs pats save tokiu pavadinsite, iš šalies atrodys pakankamai nekuklu. Žemiau pateikiame keletą kitų panašių apibūdinimų, kuriuos malonu girdėti iš kitų žmonių savo adresu, tačiau pačiam geriau nenaudoti.

Dosnus. Palikite kitiems žmonėms galimybę apibūdinti jus šiuo žodžiu, galite laikyti tai aukščiausia pagyrimo forma. Patys dosniausi žmonės yra tiesiog dosnūs ir nekaulija komplimentų bei pripažinimo. Jie nelaiko savęs dosniais, kadangi mano, jog padarė kur kas mažiau, nei galėjo padaryti.

Kuklus. Jums patinka galvoti, kad esate kuklus? Nors taip yra toli gražu ne visada, jeigu jau atvirai. Turėkite galvoje, kad išties kuklūs žmonės savęs tokiais nevadina bent jau todėl, kad jie išties pakankamai kuklūs, kad apie tai kalbėtų.

Disciplinuotas. Daugelis noriai pripažįsta, kad iš visų jėgų stengiasi būti labai disciplinuoti. Kodėl? Visi mes žmonės ir galime pasiduoti silpnybėms ar suklupti. Jei apibūdinate save šiuo žodžiu, reiškia, disciplina jums yra be galo sunkus dalykas, ir tai kelia problemų, su kuriomis tenka kiekvieną dieną kautis.

reklama

Aistringas. Aistra ir didelis entuziazmas dažniausiai tebūna viso labo vaidyba. Nevartokite šio apibūdinimo, palikite aistrą mylimam žmogui, o ne viršininkams – negąsdinkite jų pernelyg dideliu entuziazmu.

Šmaikštus. Jeigu žmogus kalba apie savo šmaikštumą, humoro jausmą, dažniausiai tai būna nuobodybė kaip reta. Galite būti šmaikštus, tačiau taip tegu jus apibūdina kiti. Vadinti save linksmu humoristu – irgi ne variantas.

Empatiškas. Empatija – sugebėjimas jausti ir suprasti kito žmogaus emocijas. Visa tai labai puiku, bet visiškai beprasmiška, jeigu jūs tik jaučiate, suprantate ir nieko daugiau nedarote. Jautrumas, atjauta – nuostabios savybės, svarbiausia – kaip jas reiškiate. Kai paskelbiate apie savo empatiją, žmonės automatiškai ims laukti iš jūsų pagalbos, paramos ar apskritai pradės masiškai pas jus plūsti, kad tiesiog išsiverktų.

Bebaimis. Bijo visi. Net patys drąsiausi žmonės patiria šį jausmą. Be to, drąsus yra ne tas, kuris nejaučia baimės. Drąsa – tai sugebėjimas toliau žengti į priekį, nepaisant baimės. Dėl to nereikia sakyti, kad esate bebaimis. Drąsus? Gali būti, bet tik tam tikrose aplinkybėse. Narsus? Galima ir taip pasakyti. Tačiau bebaimis? Taip nebūna.

Tiesus. Tiesumas dažniausiai asocijuojasi su grubumu, netaktu ir nepagarba. Atviras, nuoširdus ir sąžiningas? Taip. Tačiau tiesmukas – skamba pernelyg iššaukiančiai: iš jūsų automatiškai ims laukti tulžingų, aštrių komentarų.

Sugebantis adaptuotis. Tai gana paplitęs apibūdinimas, tačiau sugebėjimas adaptuotis nėra kažkokia labai jau didelė gėrybė. Mūsų pasaulis keičiasi pastoviai, be sustojimo, mes visi turime sugebėti adaptuotis, kitaip neišgyvensime.

Nepriklausomas. Pasitikėjimas savo jėgomis – puiku. Sugebėjimas pasirūpinti savimi ir dirbti savarankiškai – dar geriau. Tačiau žmonės smarkiai piktnaudžiauja šiuo žodžiu. Iš esmės tai reiškia, kad jūs nenorite dirbti komandoje ir esate linkęs į nusišalinimą: „Ne, su kolegomis aš nekonfliktuoju. Aš tiesiog nepriklausomas. Išvis neturiu su jais nieko bendro!“

Šaltiniai


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают