Lietuvoje kapitalas, uždirbtas Rusijoje, pavadintas pavojingu Vilniui

Anonimusas
+ 3 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/world/20180404/5640923/lithuania-kapi...
7536-04-05 (2018 г.), читали 779
1

Lietuvos parlamento rūmai, archyvinė nuotrauka
Lietuvos parlamento rūmai, archyvinė nuotrauka

Buvęs premjeras Andrius Kubilius tvirtina, kad reikia rūpintis ne tik energetiniu šalies saugumu, bet ir politinių institucijų apsauga nuo Rusijos kapitalo

VILNIUS, balandžio 4 — Sputnik. Buvęs premjeras  ir konservatorių lyderis Andrius Kubilius mano, kad respublikai būtina apsaugoti ne tik strateginės reikšmės objektus, bet ir valstybines institucijas, tokias kaip Seimas, Vyriausybė ir Prezidentūra.

Apie tai jis parašė savo Facebook paskyroje.

Kubilius teigia, kad valstybinės institucijos neapsaugotos nuo žmonių, "susijusių  su Rusija ir Kremliumi''. Jis mano, kad Lietuvos politikos saugumui kelia grėsmę vadinamas  ''Rusijoje uždirbtas kapitalas".

reklama

''Tiek svarbiausių strateginių įmonių, tiek ir svarbiausių konstitucinių institucijų saugumui užtikrinti svarbu uždrausti tokį kapitalą panaudoti sprendžiant svarbius nacionalinio saugumo klausimus. Šiuo atveju kalba eina apie rinkimus'', – sakoma politiko pareiškime.

Buvęs premjeras pabrėžia, kad Valstybės saugumo departamentas mano, jog Kremlius bando "įsikišti'' į artėjančius Lietuvos prezidento rinkimus.

Kubilius mano, kad Rusijoje uždirbtų pinigų ‘‘negalima investuoti kuriant politines partijas, finansuoti jų veiklą ir rinkimines kampanijas, rengti įvairias labdaros akcijas ir projektus, kurie bus realizuoti tik tam, kad vadinamąjį nacionalinį kapitalą būtų galima efektyviai panaudoti per rinkimus.

Taip pat buvęs premjeras ragina išplėsti objektų, svarbių Lietuvos nacionaliniam saugumui, sąrašą, ir įtraukti į jį Parlamentą, Vyriausybę ir Prezidentūrą.

Kubilius yra partijos Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai narys. Šios partijos atstovai garsūs savo rusofobiškais pasisakymais ir yra valdančiosios Žaliųjų ir valstiečių partijos opozicijoje.

Praėjusią savaitę konservatorių frakcijos narė, NATO parlamentinės asamblėjos prezidentė Rasa Juknevičienė interviu kanalui LRT metu pareiškė, kad Rusija atlieka ''įvairias operacijas", kad paveiktų Lietuvos politiką. Ji tvirtina, kad Maskva įsikišo į referendumą dėl Visagino AE statybų ir turėjo įtakos lietuvių apsisprendimui. Kaip ir Kubilius, Juknevičienė ragina apriboti finansines įplaukas į Lietuvos politiką iš Rusijos.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Anonimas 1 0
2018-04-05 13:01:08

Is kokios planetos sitie ufonautai....

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают