Vokietija nepatenkinta, kad JK ragino išsiųsti diplomatus, neturėdama įrodymų

Anonimusas
+ 13 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/world/20180404/5632946/germany-great-...
7536-04-04 (2018 г.), читали 821
0

Solsberis, archyvinė nuotrauka
Solsberis, archyvinė nuotrauka

Šiaurės Reino-Vestfalijos regiono vadovas teigia, kad koks bebūtų nusiteikimas prieš Rusiją, reikia turėti nors vieną įrodymą, prieš prašant parodyti solidarumą

VILNIUS, balandžio 4 — Sputnik. Būtina turėti bent vieną įrodymą, kad Maskva prisidėjo prie incidento Solsberyje, siekdama paskatinti daugumą NATO šalių solidarumą, išsiunčiant Rusijos diplomatus dėl "Skripalio bylos", pareiškė Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos pirmininko pavaduotojas,  Šiaurės Reino-Vestfalijos regiono vadovas Arminas Lašetas.

reklama

"Kai raginate beveik visas NATO valstybes parodyti solidarumą, reikia turėti nors vieną įrodymą? Ką begalvotumete apie Rusiją, aš išmokau kitų būdų bendrauti su užsienio šalimis, studijuodamas tarptautinę teisę", — Twitter parašė Lašetas.

Taip politikas pakomentavo Britanijos naujieną apie tai, kad šalis nesugebėjo įrodyti, jog "Novičiok", kuriuo buvo apnuodyti buvęs GRU pareigūnas Sergejus Skripalis ir jo dukra, yra Rusijos gamybos.

Praeitą pirmadienį 16 ES valstybių, JAV, Kanada, Ukraina, Norvegija ir eilė kitų šalių paskelbė apie Rusijos diplomatų išsiuntimą dėl įvykio Solsberyje.

Londonas teigia, kad jie buvo apnuodyti kovine "Novičiok" klasės nervus paralyžuojančia medžiaga. Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Teresa May tvirtina, kad "prie apnuodijimo prisidėjo Rusija".
Antradienį JK laboratorijos "Porton Down" specialistai patvirtino, kad nesugebėjo nustatyti nervus paralyžiuojančios medžiagos, kuria buvo nunuodytas buvęs GRU pulkininkas Sergejus Skripalis, kilmės. Tą pačią dieną Britanijos URM pripažino, kad išvada apie Maskvos prisidėjimą buvo pagrįsta šališku informacijos įvertinimo pargrindu.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
13   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают