Rusofobas Pavilionis — pilkas tėvo šešėlis ir karjeristas. O gal JAV šnipas?

Anonimusas
+ 16 - 0
Автор: Aleksandras Galvanauskas
Источник: https://sputniknews.lt/columnists/20180401/5604080/rusofobas...
7536-04-01 (2018 г.), читали 993
5

Žygimantas Pavilionis, archyvinė nuotrauka
Žygimantas Pavilionis, archyvinė nuotrauka

Paprastai diplomatai siekia taikos. Bet Žygimantas Pavilionis, šis pavyzdingoje tarybinės akademinės nomenklatūros šeimoje užaugęs "diplomatas" ir seimūnas, aiškiai priklauso "karo partijai". Jis akivaizdžiai trokšta rimtesnio Vakarų konflikto su Rusija

2015 metų pabaigoje it meteoritas įskriejo jis į Lietuvos politinę padangę tiesiai iš…  Vašingtono. Ir ėmė svaidytis rusofobiniais žaibais į visas puses. Matyt, keli diplomatinio darbo Amerikos sostinėje metai galutinai apsuko dar palyginus jauno vyro (46 metų) protą. Jis pasijuto pasaulio bamba. O gal ir užduočių kokių gavo?

"Rusai tuoj, ryt-poryt okupuos Vilnių!", — prieš metus sušunka Pavilionis. Ir tampa kalifu valandai. Televizijų kameros nukreiptos į jį. O argumentai, įrodymai?

Kaip ir dabar, Skripalio atveju, jokių. "Ne, ne", — aiškina "diplomatas, — "jūs nieko nesupranate! Juk nuo sienos su Baltarusija iki Vilniaus yra vos kelios dešimtys kilometrų! Rusai ten tyko!"

reklama

Būsimasis etatinis rusofobas užaugo, kaip minėta, gražioje komunistinėje šeimoje, gavo puikų, nemokamą, filosofijos išsilavinimą. Štai kur dėsningumas: kuo daugiau žmogus gavo iš anos sistemos, tuo labiau jos kažkodėl nekenčia. Matyt, nenori būti kažkam skolingas, pripažinti, kad sistema jį užaugino, o juk taip norisi galvoti, kad tu pats savaime esi genijus.

Pavilionio tėvas Rolandas išties buvo gabus žmogus: filosofas, pasaulinio garso lietuvių kilmės filosofo Algirdo Juliaus Greimo mokinys. Pas jį ir stažavosi praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje kapitalistinėje Prancizijoje. Stop. Tai jau pikantiškos detalės.

Jokiu būdu nekaltindami tėvo, suvokime, kad tokia stažuotė galėjo būti  tik su KGB leidimu ir priežiūra. Mes ne kaltiname, o stengiamės suprasti, kas buvo ir yra Pavilionių šeima. Analizuojame toliau: tėvas tuo metu įstoja į komunistų partiją ir kyla aukštyn.

Vadovauja filosofijos istorijos bei ateizmo katedrai Vilniaus universitete. Tai labai aukštas postas, sudėtinė tarybinės akademinės nomenklatūros dalis. Rolandas Pavilionis rašo rimtas filosofines knygas lietuvių bei rusų kalbomis, tobulėja kaip akademikas, važinėja po užsienį.

Žodžiu, realizuoja savo prigimtinius talentus, kurių turėjo ne vieną. Ir tuo pačiu neišvengiamai bendradarbiauja su tarybine sistema. Na, tokie buvo laikai. Ne visiems gi likimas lėmė eiti į miškus ir šaudyti iš ten "tėvynės priešus" Lietuvos kaimuose. Kažkas turėjo ir kurti, šviesti žmones, auginti vaikus. Rolandas Pavilionis tą ir darė, rinkosi konstruktyvų kelią.

reklama

O Žygimantas Pavilionis, paūgėjęs, išėjo į mišką… Į rusofobijos pelkyną ir apkasus,  su propagandiniais šautuvais ir granatomis. Į destrukciją. Kodėl? Į svetimą dūšią neįlįsi, bet savo paaiškinimą mes turime teisę pateikti: įtariame, kad sūnus tiesiog mažiau gabus nei tėvas ir todėl kompensuoja tai padidintu rėksmingumu ir aktyvumu.

Ir dar: tokiu gan iškreiptu būdu sūnus, matyt, siekia, kad visi pamirštų jo šeimos istoriją. Sveiko proto žmogus to nedarytų. Didžiuotųsi savo tėvu. Bet kompleksuotas sūnelis neturi drąsos ir garbės pripažinti, kad jo tėvas gerai įsipaišė į tarybinę sistemą ir buvo jos dalis.

Ši tėvo "kaltė", matyt, ėdą sūnelį iš vidaus. Jei jis būtų garbingas ir drąsus, tai išdrįstu pažvelgti tiesai į akis ir pripažintų — jis, Žygimantas, yra "tarybinio kolaboranto" sūnus. Būdamas nuoseklus "patriotas", Žygimantas turėtų viešai pasmerkti tėvą. Tačiau kadangi drąsos ir nuoseklumo neužtenka, tai pykdamas ant savo bailumo jis ir lieja tą pykti ant Rusijos. Štai ir visi šio vargšo žmogaus motyvai.

O jau pateikti juos gražia forma Pavilionis išmoko. Prisidengia jis ir labai kilnia misija "demkratizuoti Rusiją ir Baltarusiją", ir "broliška pagalba ukrainiečių bei gruzinų tautoms", ir taip toliau.

Analizuodamas šio iškilaus rusofobo biografiją, neužsikabini už jokių konkrečių, apčiuopiamų Žygimanto darbų (vien tik karjeros laiptai), skirtingai nuo jo tėvo, kuris paliko kelias rimtas filosofijos, semantikos studijas ("Kalba ir logika", "Kalba. Logika. Filosofija", "Prasmės problema").

Užtat oficialios savo biografijos pabaigoje sūnus vardina vieną po kito įvairių šalių medalius ir ordinus, kurių kolekcionavimui jis ko gero ir paskyrė visą savo sąmoningą gyvenimą. Tėvas gilinosi į prasmę, o kokia sūnaus gyvenimo prasmė?

Ordinų kolekcija ir karo su Rusija propaganda? Seklu, lėkšta ir neproduktyvu. Tiesa, lieka dar viena prasmė, o būtent užsiropšti į Lietuvos prezidento postą ir ten patirti neapsakomą malonumą. Pavilionis jau figūruoja tarp realių kandidatų į prezidentus. Laimei, jį palaiko vos 3-4 procentai rinkėjų. Vis tik liaudis jaučia, kad šis rusofobas yra tuščiaviduris.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
16   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 5

5. Anonimas 3 0
2018-04-02 10:30:05

Pasiziurekite i jo veida. Veidas daug ka pasako....ar jus su tokiu zmogumi eitumete i zvalgyba? Jokiu budu...toks asmuo is kart, tik esant galimybei, tave parduotu. Ir net nesusimastytu.

4. Herkus 8 0
2018-04-01 21:20:37

Obuolys  nuo obels netoli rieda. Kas buvo šio konservatoriaus tėvas ? Kiek atsimenu per tv tai mėmė, skuduras,gyveno po žmonos kabluku, o motinėlė tai iš vis "fenomenas" lygių teisių, visokių iškripymų gynėja ir propoguotuoja, pati dar Egipte nusipirkusi butą ištvirkauja su dvidešimtpenkemečiu arabu "alfonsu" (tą ji pasakojo per tv) ir išlaiko jį.Dabar šis kvailelis jankių ruošiamas kaip vienas iš atsarginių  varijantų (gal suveiks?) į LR prezidentus, tai jo motinėliai, kad negadintų reitingų patarė užsičiaupti su jos tolerastijos kalbomis,vien žo senoji kobra nusiūsta į pensija, sūnelis piarinamas, nors konservuose nelabai mėgstamas, bet amerikonai įkišo turi sukandę dantis taikytis, nors konservų senbuviai nelabai jam rodo pagarbą, tuo labiau yra gabrielius ir kubilius tiek gero padarę partijai.

3. Durnių Laivo Kapitonė 4 0
2018-04-01 17:40:13

Gal irgi KGB užverbuotas viešai rodo neapykantą putleriui kad gautų pareigas NATO būstinėje ir galėtų fotografuoti putleriui slaptus dokumentus ir NATO planus? Istorijoje jau yra taip buvę{
1936 metais NKVD agentas ir kuratorius A.Deutschas įkalbėjo K.Philby imtis
jaudinančios užduoties – nutraukti atvirus ryšius su komunistais,
neva išsižadėti draugų socialistų, tapti užkietėjusiu dešiniuoju ir
teikti slaptą informaciją sovietams. Naujasis vaidmuo K.Philby puikiai
sekėsi. Jį priėmė į Anglų-vokiečių bendradarbiavimo draugiją, todėl
Maskvos agentas galėjo laisvai keliauti po nacistinę Vokietiją ir netgi
susitiko su A.Hitlerio užsienio reikalų ministru Joachimu von Ribbentropu.

2. Anonimas 1 0
2018-04-02 10:42:59

Visai netikes tamstos palyginimas.  K.Philby buvo idejinis komunistas. Atliko gera darba, nes kovojo su ruduoju maru. Pavilionis gi jokiu isitikinimu neturi. Tai, galimai, individualistas, gobsus zmogus.

1. Durnių Laivo Kapitonė 5 0
2018-04-01 17:30:27

o koks kirminas eda Valatką? Negi tik pinigų troškimas?
Nu va tu Valatka... Vadini Pats save Guru. Žurnalistikos Guru.
O gal gražiau - Guras? Per ŽiniųRadiją buvo tokia reklama.
Valatka- jei tu straipsnyje ar TV ne informuoji o skleidi SAVO
nuomonę- tu esi PROPAGANDISTAS, o ne žurnalistas. Pagal žurnalistikos
standartus žurnalistui draudžiama piršti skaitovui savo asmeninė
nuomonę. Supranti Valatka kuom skiriasi žurnalistas nuo propagandisto?
Dabar apie tave:-Sovietmečiu kiek tau metų buvo? Nežinau. Bet buvai pilnai
įmitęs suauges ir sąmoningas. Ane? Galėjei gi rinktis.
Pvz išeiti į mišką ir būti partizanu. Versti nuo bėgių
karinius ešelonus. Naikinti okupantų garnizonus.
Arba platinti ,,Katalikų Kroniką,, Arba disidentauti kaip
koks Terleckas. Arba protestuoti ir nešti Kryžių aplink
Kremlių kaip Petkus... Arba... Nu galėjei nevaržomas reikšti
protestą prieš okupantus ir kolaborantus...
Bet tu Valatka pasirinkai. Pasirinkai laižyti kolaborantams
kerzinius batus ir vailokus... Buvai komuniagų propagandistas.
  O dabar tu 2018 mus mokini Tėvynę mylėti.
Tfū... Koks tu šlykštus išverstaskūris...
  Juk jei ne perestrokika šiandien tu ir toliau laižytum
okupantams lakierkas.... Ir keiktum Vakarus...
Ane Valatka?
 Valatka va apie Levutę kuri šėlo privačiame uždarame vakarėlyje
parašei daug. O apie URM atstovę spaudai Jakilaitienę kuri girta
pasipriešino policijos pareigūnams nerašei. Kodėl? Ai. Gi
Jakilaitis yra jūsų bičiulis. Negalima savam kirsti į akį ane?
 Valatka, gal tu nežinojei, kad prostitucija yra ne tik kai
moteris už pinigus pardavinėja savo kūną. Yra ir žurnalsitikos
prostitucija. Nežinojei?
   Šiaip tai Užkalnio nebeskaitau nekomentinu ir nevertinu
komentarų. Ir Wilimaitės. Nieko nepraradau. Sutaupiau laiko.
O gal nebeskaitom ir nebekomentuojam gerb. Guru straipsnių?

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают