Rusijos diplomatai yra menama grėsmė Lietuvai

Anonimusas
+ 12 - 1
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/satires/20180327/5553306/russia-diplo...
7536-03-28 (2018 г.), читали 926
0

Vėl pas gimines į Rusiją
Vėl pas gimines į Rusiją

Lietuva kartu su dauguma ES šalių prisijungė prie JK ir ketina išsiųsti kai kuriuos Rusijos diplomatus, kuriuos Valstybės saugumo departamentas laiko šnipais; nutolę nuo politikos žmonės mano, kad Vilniaus ir Maskvos santykių blogėjimas pakenks ne tik Lietuvos ekonomikai, bet ir paprastiems gyventojams, kurie turi Rusijoje giminių ir draugų

— Vytautai, žinau, kad tavo artimieji — ištremtų lietuvių palikuonys iki šiol gyvena Rusijoje ir nesiruošia grįžti į Lietuvą. Ar šiais metais vėl važiuosi į Sibirą?

— Žinoma, paprastai aš su žmona ir vaikais važiuoju ten vasaros pabaigoje. Šiuo metų laiku Sibiro taiga yra nepaprastai graži. Per dvi savaites mes ne tik aplankome giminaičius, bet ir nuvažiuojame iki iš tarybinių GULAGO stovyklų negrįžusių protėvių kapų. Pernai ant mano prosenelio kapo pastatėme kryžių ir palikome užrašą lietuvių kalba. Visai netoli tą vasarą apsilankė ir mūsų jaunuoliai su "Misija Sibiras", jie sutvarkė apie dešimt lietuvių tremtinių kapų.

reklama

— Mano sūnėnas jau du kartus kartu su "Misija Sibiras" aplankė tas Rusijos vietas, kur buvo ištremiami lietuviai. Kiekvieną kartą, grįžęs, sūnėnas mums pasakoja apie gyvenimą tuose kraštuose ir apie paprastus rusus, kurie gerbia visų Stalino tremties mirusiųjų atminimą. Rusijos diplomatai Lietuvoje palaiko "Misiją Sibiras", palengvina dokumetų įforminimą.

Gaila bus, jei šiais metais organizatoriai susidurs su sunkumais. Juk mūsų Užsienio reikalų ministerija ruošiasi išsiųsti Rusijos ambasados darbuotojus dėl Skripalio nunuodijimo Anglijoje. O tai reiškia, kad ir Maskva atsakys tuo pačiu. Ir aš nenoriu patikėti, kad paprasti lietuviai ir rusai taps šių politinių žaidimų įkaitais. Tai, kad sumažėjo diplomatų skaičius Rusijos ambasadoje ir Lietuvos ambasadoje Rusijoje paveiks vizų išdavimo terminus. O kitam  projekto Misija Sibiras" etapui rusai iš viso gali užkirsti kelią. Nors, vis dar tikiuosi, kad Rusija nesiims tokių nešvarių gudrybių. Manau, kad tik trijų Rusijos ambasados diplomatų išsiuntimas iš Lietuvos neturės įtakos konsulato darbui Klaipėdoje.

— O mums su žmona reikia vasarą prasitęsti Rusijos vizas. Todėl kol kas nerizikuoju ir neperku bilietų skrydžiui, kol tikrai neturėsime vizų. Paprastai neturėdavome jokių problemų, bet atsargų žmogų ir Dievas saugo. Visa tai labai kvaila — tolimoje Anglijoje kažką nunuodijo, o kenčia paprasti lietuviai ir rusai. Tai kažkoks siurrealistinis filmas… Bet juk ne visos ES valstybės nusprendė išsiųsti Rusijos diplomatus. Taigi, daugelio Europos valstybių  vadovai pasirodė esą kur kas protingesni nei Lietuvos valdžia.


92% Плюс 92% Plus
8% Минус 8% Minus
12   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают