Naujoji Zelandija norėjo išsiųsti Rusijos šnipus, bet nerado jų

Anonimusas
+ 7 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/world/20180328/5555461/new-zeland-rus...
7536-03-28 (2018 г.), читали 868
0

Žmogus žiūri per žiūronus, archyvinė nuotrauka
Žmogus žiūri per žiūronus, archyvinė nuotrauka

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern paaiškino, kodėl šalis neišsiunčia Rusijos diplomatų

VILNIUS, kovo 28 — Sputnik. Naujoji Zelandija neturi planų išsiųsti Rusijos diplomatus iš šalies, pranešė ministrė pirmininkė Jacinda Ardern interviu radijo stočiai Newstalk ZB.

Ardern pareiškė, kad Rusijos diplomatai, kuriuos išsiųsti sprendimą anksčiau priėmė daugelis šalių, yra slapti žvalgybos pareigūnai.

"Mes patikrinome viską Naujojoje Zelandijoje, pas mus nėra po priedanga dirbančių žvalgybos pareigūnų. Jei jų būtų, juos išsiųstume", — pasakė ji.

Pasak jos, ji nenustebo, kai sužinojo, kad Naujojoje Zelandijoje nėra slaptų Rusijos žvalgybos tarnybų pareigūnų, nes mažai tikėtina, kad šalis susidomėjusi tarptautiniais šnipais.

reklama

Australija anksčiau nusprendė siųsti du Rusijos diplomatus, apibrėždama juos kaip "paslėptus žvalgybos pareigūnus", susijusius su "Skripalio byla".

Kovo 26 dieną 16 ES valstybių, JAV, Kanada, Norvegija, Ukraina ir kelios kitos šalys priėmė sprendimą išsiųsti Rusijos diplomatus iš savo šalių dėl įvykio Solsberio mieste.

Pirmadienį į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją iškviestam Rusijos ambasadoriui Aleksandrui Udalcovui įteikta nota, kurioje pareikšta, kad iš Lietuvos turi būti išsiunčiami trys Rusijos diplomatai.

Vėliau Udalcovas teigė, kad Lietuva nesuteikė jam jokių įrodymų, jog išsiunčiami Rusijos diplomatai Lietuvoje šnipinėjo. Ambasadorius pabrėžė, kad pasiteiravo Lietuvos URM atstovų, ar jie turi įrodymų, jog Rusija yra prisidėjusi prie Skripalio nunuodijimo, tačiau atsakymo taip pat negavo.

Londonas kaltina Rusiją buvusio GRU pareigūno Sergejaus Skripalio ir jo dukros nunuodijimu.

Kovo 4-ąją buvusį Pagrindinės žvalgybos agentūros karininką Sergejų Skripalį ir jo dukrą Juliją rado be sąmonės prie prekybos centro Solsberyje.  Londonas teigia, kad jie buvo apnuodyti kovine "Novičiok" klasės nervus paralyžuojančia medžiaga. Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Teresa May tvirtina, kad "prie apnuodijimo prisidėjo Rusija".

Kovo 18 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad visi kaltinimai dėl Skripalio apnuodijimo yra niekai, nes niekas neleistų sau tokio dalyko prieš pat prezidento rinkimus ir Pasaulio futbolo čempionatą. Putinas pabrėžė, kad Rusija neturi cheminio ginklo — jis buvo sunaikintas, prižiūrint tarptautiniams stebėtojams. Be to, jis dar kartą pabrėžė, kad Rusija pasiruošusi kartu tirti Skripalio bylą, tačiau nėra iniciatyvos iš kitos pusės.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
7   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают